Mansikkaraparperijuustokakku

Sain äidiltäni raparperia, eikä perinteinen omenaraparperipiirakka houkutellut yhtään. Olin ajatellut tehdä juhannukseksi mansikkajuustokakun, enkä antanut muutaman raparperinvarren pilata suunnitelmiani. Googlettelin hieman, ja löysin Kinuskikissan, Sitruunamarengin ja Kakkuviikarin toisistaan melko paljonkin poikkeavat raparperivalkosuklaajuustokakut. Mutta missään ei ollut mansikkaa mukana. Niinpä yhdistin näiden kolmen kakun parhaat palat ja lisäsin mansikat. Vähän pelotti lopputulos, varsinkin kun käytin liivatetta reilusti vähemmän. Annoin kakun olla yön yli jääkaapissa, ja siitä tuli juuri sellainen kuin toivoin. 

Raparperimansikkavalkosuklaajuustokakku (8 hengelle)


Pohja
- 150g Digestive-keksejä (10 kpl)
- 50g voita

Raparperimansikkahilloke
- n. 7 raparperin vartta (800 g)
- 150 g mansikoita pilkottuna
- 0,5 dl sokeria
- 1 dl hyytelösokeria
- 1 rkl voita

Valkosuklaatäyte
- 2 dl kuohukermaa
- 200g maustamatonta Philadelpia-tuorejuustoa
- 200g valkosuklaata
- 1tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vanilja-aromia
- 3 liivatelehteä
- 0,2 dl vettä
 

Vaiheet

1. Hienonna keksit hienoksi ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula, ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet hillokkeen ja täytteen. 


 


2. Pese, kuori ja pilko raparperit pieneksi. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää pilkotut raparperipalat ja sokerit. Keitä niin kauan, että raparperit pehmenevät jonkin verran, noin 15 min. Varo ettei seos mene vetiseksi, jos niin käy niin siivilöi neste pois. Anna hillokkeen jäähtyä hieman, ja kaada kuutioidut mansikat sekaan. Anna seoksen jäähtyä kokonaan ja tasoittele se keksipohjan päälle. Laita vuoka takaisin jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, ja sulata sillä aikaa paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa.


4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, vaniljasokeri, ja jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa. Sekoita.
5. Keitä vesitilkka kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon tasaisena nauhana, ja sekoita täyteseos tasaiseksi.
6. Leikkaa mansikoista siivuja, ja tue ne pystyyn irtovuoan reunoille. Kaada varovasti täyte raperperimansikkahillokkeen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli, kuitenkin vähintään kuudeksi tunniksi.
7. Irroita kakku vuoan reunoista vetäen voiveitsellä reunaa ympäri. Irrota irtovuoan reunat ja koristele kakku haluamallasi tavalla. 


Hauskoja kakkukestejä!
 

Kommentit (4)

Maarit_vaan
2/4 | 

Hei, mikä taika on tuossa voissa raparperihillokkeessa? Resepti menee kokeiluun ehdottomasti! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018