Kaupallinen yhteistyö Suomen Voimistelutuotteen kanssa

Tykkäämme tehdä ruokaa, ja kokkaamme joka päivä yhdessä illallisen. Kuten Vanhempien opastus vauvanhoidossa ja muut taaperon velvollisuudet kirjoituksessani kerroin, Joel on hyvin innokas auttamaan keittiössä. On todella kiva, että hän on jo alle 3-vuotiaana niin kiinnostunut ruoanlaitosta ja olemme halunneet myös kannustaa häntä siihen antamalla hänelle omia puuhia tehtäväkseen. Joel saa tehtäväkseen aina kaiken sellaisen vatkaamisen, johon ei tarvita sähkövatkainta. Lisäksi hän osaa leipoa jos taikina kestää hieman kovempaa käsittelyä, eli keksit luonnistuvat hyvin meidän pikkukokilta. Enimmäkseen Joelin apu tällä hetkellä keskittyy kaiken keittiösaarekkeella olevan maistelemiseen, ja kokki saa olla aika nopeana ettei raaka kala päädy parempiin suihin.
 


Ongelma on kuitenkin ollut se, että Joel häärii koko aika niin paljon, että meinaa tippua jakkaraltaan. Pääkokilta menee siis todella paljon kaistaa pienen sous-chefin turvallisuuden varmistamiseen keittiössä. Meillä oli aiemmin valkoinen perusjakkara, jonka Joel oli ominut itselleen. Jakkara oli kuitenkin melko kevyt, ja Joel tippuikin siitä pari kertaa innostuessaan kurkottamaan jotain saarekkeelta. Koska kokki joutuu vahtimaan ettei Joel tipu jakkaralta, ruoanlaitto usein pitkittyy. Tästä seurauksena ainakin tämä kokki onnistui välillä käräyttämään jotain pohjaan, kun joutui pitämään touhutaaperoa pystyssä hänen ruoanlaittovastuidensa aikana. Tässä skenaariossa taapero keittiössä oli todellinen uhka, sekä itselleen että ympäristölleen. 
 


Ihastelin Lapsimessuilla Suomen Voimistelutuotteen Pikkuapulaista, ja saimme sen onneksemme kotiimme testaukseen. Ajattelin jakkaran olevan touhutaaperollemme kuin tehty, enkä ollut väärässä. Suomessa valmistettu Pikkuapulainen on lapsille suunniteltu, todella tukeva ja turvallinen jakkara. Lisäksi tason korkeutta voi säätää, joten se kasvaa lapsen mukana. Pikkuapulainen kestää 100 kg, joten sitä voi iskäkin välillä lainata. Tosin meillä Joel ei anna kenenkään muun koskea jakkaraansa, ja häätää jopa kissatkin siitä pois. Plussaa myös siitä, että jakkara on sen verran painava ettei taapero voi rahdata sitä ympäri asuntoa oman mielensä mukaan. Pikkuapuainen tuli kotiin osissa, mutta oli niin helppo koota, että taaperokin siihen pystyi, kuten yllä näkyy :-D 
 


Keittiö on kodin sydän, ja taaperolle Pikkuapulainen on keittiön tärkein paikka. Joel juoksee aina kotiin tullessaan ensimmäiseksi jakkaralleen seisomaan. Minulla onkin usein tapana laittaa keittiösaarekkeellemme pientä välipalaa hänelle päiväkodin jälkeen. Jakkara on niin leveä, että pikkuinen Leon mahtuu siihen Joelin kaveriksi, kunhan oppii ensin kävelemään ja pysymään pystyssä. Saas nähdä millainen valtataistelu tästä keittiön valtaistuimesta silloin tuleekaan veljesten kesken. 

Pikkuapulainen ei valitettavasti estä pientä kokkia sotkemasta koko keittiötä

Pikkuapulaisen myötä taapero keittiössä on mahdollisuus, eikä enää uhka. Jakkarassa on turvapuomi, jonka saa helposti pois ja paikoilleen. Näin pikkukokki ei pääse myöskään horjahtamaan taaksepäin. Joel heräsi tänään melko aikaisin, ja olin luvannut hänelle jo illalla, että teemme yhdessä aamiaiseksi vohveleita. Laitoin aamulla kananmunat valmiiksi kulhoon, maidon mittakulhoon ja vispilän pöydälle. Joel muisti lupaukseni herätessään ja juoksi jakkaralleen. Iloisena hän alkoi vatkaamaan munien rakennetta rikki, ja kaatoi itse myös maidon sekaan. Jauhojen kanssa autoin, sillä Pikkuapulainen ei valitettavasti estä pientä kokkia sotkemasta koko keittiötä valkoisen jauhopilven peittoon. 
 

 

Ihania ruoanlaittohetkiä! Onko teillä yhtä innokkaita apukokkeja?
 

💗  Seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

Kommentit (5)

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018
2/5 | 

Meidän 3 vuotias on myös innokas ruuanlaittaja ja saakin osallistua puuhaan. Meillä on toiminut stokken tuoli tähän tarkoitukseen hyvin, mutta tuo pikkuapulainen kyllä vaikuttaa kätevälle. 👌🏻

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017
3/5 | 

Onpa TODELLA hieno. Minun 3.5-v tykkää tiskailla paljon. Ja arvaahan sen, sillä keikkuvalla pallilla kun hän seisoo..tällainen olisi kyllä tosi upea...tosin onko sitten vähän lyhytikäinen, tähän tarkoitukseen..tosin löytynee kyllä muitakin käyttökohteita varmasti kun pojan pituus riittää siihen, että voi tiskata jo ilman tuolia ;)

Terveisin, Etä-äiti

Isivuosi
4/5 | 

Meillä tyttö ei vielä kovin innolla osallistu ruuanlaittoon, kuten ei mihinkään muuhunkaan pitkiä aikoja paikallaan olemista vaativaan.

Mutta tuollainen jakkara olisi kyllä kätevä, vaikkapa käsienpesussa.

Susanna K.
Liittynyt17.7.2016
5/5 | 

Meillä 1v 7kk taapero haluaisi myös auttaa koko ajan ja on ollut mietinnässä joku jakkara. Olen siis Pinterestistä niitä itsetehtyjä katsellut enkä ole edes tajunnut, että tällainenhan on valmiinakin olemassa. Hyvä vinkki siis! 

Joku jakkara systeemi pitää kyllä keksiä tuolle meidänkin pikkukokille kohta, koska ei varmasti anna minun tehdä enää kauan ruokaa yksin. 

Ja pakko muuten sanoa, onpa teillä ihanan näköinen keittiö <3

Muistathan seurata myös Facebookissa, Instagramissa sekä Blogit.fi-sivustolla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram