Alan pikkuhiljaa virittäytymään tulevaan sormiruokailijan kokin, tarjoilijan ja siivoajan rooliini. Selailin hieman vanhoja reseptejä, joita esikoiselle kokkailin hänen aloittaessaan sormiruokailun. Törmäsin tähän ystävältäni saamaani sämpyläreseptiin, jolla tulee aina superilmavia ja pehmeitä sämpylöitä. En ole kovin kummoinen jauhopeukalo, ja inhoan sitä taikinan vaivaamista. Muilla resepteillä saan aikaiseksi vain kovia, kiven painoisia jauhomöykkyjä.


Kaupan leivissä on usein liikaa suolaa vauvoille, ja vanhemmat joutuvat siksi usein leipomaan itse leivät sormiruokailijalle. Otin siis tämän luottoreseptini ja muokkasin sen vauvoille sopivaksi (ei suolaa, ei lehmänmaitoa). Sämpylöiden rakenne ei kärsinyt onneksi lainkaan lehmänmaidon korvaamisesta kauramaidolla. Nämä sämpylät sopivat myös täydellisesti pitaleipien sijaan käytettäväksi. Me täytämme ne yleensä esim. hummuksella, kasviksilla, fetalla tai seitanilla. Muu perhe voi siis syödä näitä littania sämpylöitä täytettynä vauvan mutustellessa niitä sellaisenaan. Vauvat rakastavat tosin myös dippaamista, johon tuo hummus tai vaikkapa valkopapudippi käy mainiosti.

 

Pehmeät porkkanasämpylät (n. 8 kpl)

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl kauramaitoa
  • 15 g hiivaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 30 g voita


Vaiheet:

  1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva siihen.
  2. Lisää vehnäjauhot pienissä erissä maidon sekaan koko ajan sekoittaen. Taikinan kuuluu olla melko löysää.
  3. Vaivaa pehmennyt voi taikinan joukkoon.
  4. Lisää raastetut porkkanat ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhosta.
  5. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. 45 min)
  6. Leivo taikina leivinpaperin päällä pitkoksi, ja leikkaa 8 yhtä suureen osaan.
  7. Pyörittele taikinapaloista hieman kämmentä isompia sämpylöitä pellille ja anna kohota vielä liinan alla puolisen tuntia.
  8. Paista uunissa 225 asteessa (kiertoilmauuni 200 asteessa) 12-15 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

 

Sormet suuhun ja bon appétit!


💗  Seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa  💗 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018