Jokaisella on oma paras lettutaikinareseptinsä, tässä meidän suosikkimme. Syön usein itse lettuja sellaisenaan, joten haluan että niissä on hieman makua. Siksi lettutaikinaamme tulee aina ripaus kanelia ja vaniljasokeria. Meillä jokainen syö letut eri tavalla: Joel hillolla ja jäätelöllä, mieheni maapähkinävoilla, Leon pelkällä hillolla ja minulle letut maistuvat useimmiten vain ripauksella sokeria. Mansikkasesonkina nautin kuitenkin lettuni tuoreiden mansikoiden ja vaniljajäätelön kanssa. Letut kuuluu paistaa voissa, mieluiten valurautapannulla jos muurinpohjapannua ei ole käytettävissä. 

 

Ihan tavalliset letut (n. 9 kpl)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 5 dl kauramaitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa

 

 

Vaiheet:

  1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kunnolla.
  2. Kaada joukkoon maito ja mausteet ja vatkaa hyvin.
  3. Lisää lopuksi vehnäjauhot vähitellen joukkoon, kunnolla vatkaten.
  4. Anna taikinan tekeytyä jääkapissa puolisen tuntia.
  5. Paista letut kuumalla paistinpannulla voinokareessa kauniin ruskeiksi. 
  6. Tarjoile haluamillasi lisukkeilla ja nauti kuumina.

 

 

Aurinkoisia lettukestejä!

 

Lue myös: Mansikkajuustokakku uunissa Cheesecake Factoryn tapaan

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018