Minä istun itse!

En tiedä mikä meillä meni tässä neuvolarytmissä vikaan, mutta meille ei 6 kuukautisneuvolan jälkeen ollut aikataulutettu yhtään neuvolaa ennen viime viikkoa, jolloin Leon oli jo 9,5 kuukautta. Systeemin mukaan meille olisi siis tullut yli kolmen kuukauden neuvolatauko, joka näin pienelle kuulostaa hieman liian pitkältä tauolta. Ottaen huomioon, että Leon aloitti kiinteät kuuden kuukauden iässä, eikä hänen painonnousuaan olisi siis lainkaan tarkkailtu. Kävimme tämän takia avoimessa neuvolassa kun Leon täytti kahdeksan kuukautta, ja saimme hänen mittansa. Painoa ei ollut tällöin tullut kovin paljoa parissa kuukaudessa lisää, ja saimme ohjeeksi tarjota kaloripitoisempaa ruokaa. Aloimme lisäämään Leonin aamupuuroon ja apinaeväisiin öljyä, ja avokado ja rasvainen lohi esiintyvät useammin päivällisellä. Onneksi kävimme oma-alotteisesti välipunnituksessa!
 

Kyllä minä syön! Tässä iässä voi syödä mitä tahansa ilman että se näkyy painossa :-D
 

Kävimme viime viikolla vihdoinkin Leonin oman neuvolatädin luona kolmen kuukauden tauon jälkeen. Kyseessä oli lääkärikäynti, joten hoitajatätimme otti vain Leonin mitat. Painoa oli tullut tämän kuluneen kuukauden aikana 250 g lisää, ja Leon pääsee kahden viikon päästä uuteen kontrollipunnitukseen. En ole silti kovin huolissani pojan painosta, sillä tiedän hänen syövän kunnolla. Leon syö nimittäin kiinteitä viisi kertaa päivässä, ja juo äidinmaitoa n. 6-8 kertaa vuorokaudessa. Hänellä on melkoinen vauhti päällä, ja uskon hänen kuluttavan todella paljon jatkuvalla mönkimisellä ja konttaamisella. Kaivoin kotiin päästyäni taas esikoisemme neuvolakortin esiin. Joel oli saman ikäisenä 9200 g ja 74 cm, Leon on 8300 g ja 72 cm. Oli Joel siis melko paljon isompi, vaikka ihan samalla ravinnolla on menty.
 

Ensimmäistä kertaa keinussa


Leon pääsi esittelemään lääkärille liikkuvuuttaan, kauniin sinisiä silmiään ja pinsettiotettaan. Leonin motorinen kehitys on aivan kunnossa, ja äänteitäkin tulee jo hienosti. Mitä kaikkea meidän yhdeksänkuukautinen Leon jo osaa:

  • Kontata hienosti eteenpäin. Leon kulkee konttausharjoitusten takia kotona ilman housuja, sillä hän hermostuu jos polvet liukuvat parketilla.
  • Ryömiä hurjaa vauhtia silloin kun konttausvauhti ei vain riitä. Kissoja kun ei ole mitään toivoa saada konttaamalla kiinni (eikä tosin ryömimälläkään).
  • Pinsettiote on jo hyvin hallussa, ahkeran sormiruokailun ansiosta. Lusikka pysyy myös jo kädessä, sillä olemme harjoitelleet aamupuuron syömistä omalla lusikalla.
  • Istua itse, mutta hän ei ole vielä hoksannut miten istuma-asentoon pääsee itse. Paitsi kerran, mutta se oli ilmeisesti vahinko :-D
  • Seistä tukea vasten, mutta askeleita ei vielä tule. Joel oppi melko myöhään kävelemään, joten en usko että Leonillakaan on kiire.

 

Lue myös viihdyttävät leikkivinkit yhdeksän kuukauden ikäisen vauvan kanssa leikittäväksi.
 

Mitä kaikkea teidän yhdeksänkuukautiset puuhailevat? Kuinka moni jo kävelee?

 

💗  Seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 
 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Meidän juuri 9kk neiti:
-konttaa ja kovaa :), tekee kovasti myös karhun kävely harjoituksia omatoimisesti
-menee itse istumaan
-nousee tukea vasten (useimmiten vaan polville, koska hän varistaa, niin polvilla mukavampaa)
-sanoo muutamia sanoja: äiti, kissa, siskonsa nimen jne.
-pinsettiote hallussa
-syö paperia ja roskia :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram