4-vuotiaalla esikoisellamme on ilmaantunut syksyn aikana kummallinen tapa vaatia aina "jotain pientä" kotona ennen päiväkotiin lähtöä. Ja jos Joel saa jotain pientä, niin pieni Leon haluaa myös. Toisaalta en haluaisi antaa pojille mitään aamiaisen alkuruokaa kotona ennen päiväkotiin lähtöä. Toisaalta ymmärrän hyvin, että Joelilla on jo vähän nälkä kun hän herää seitsemältä ja aamiaista saa vasta kasilta. Niinpä olen yrittänyt varata aamuiksi jotain pientä, terveellistä naposteltavaa pojille. Kaukana on valitettavasti ne päivät kun pojille vielä maistui pelkät maissinaksut.

 

 

Meidän aamiaisen alkuruoat:

  1. Omenaviipaleet
  2. Cashew-pähkinät
  3. Viinirypäleet
  4. Rusinat
  5. Riisi- tai maissikakut
  6. Apinaeväs (miinuksena, että joutuu paistamaan edellisenä iltana)
  7. Naposteluporkkanat
  8. Banaaniviipaleet, joiden välissä maapähkinävoita (maistuu mamallekin)

 

Mama, tämähän on apinaeväs naamioituneena keksiksi!


Nyt olemme hieman yrittäneet päästä tästä aaamupalan alkuruoasta eroon. Sanoin esikoisellemme eilen aamulla, että nyt ei oteta mitään pientä, vaan lähdetään päiväkotiin syömään mannapuuroa. Hän oli niin järkyttynyt, että pyysi edes xylitol-pastillia. Annoin hänelle Herra Hakkaraisen, ja hän oli ihan tyytyväinen siihenkin. Ilmeisesti meillä alkaa siis tulemaan napostelusta tapa, joten on ihan hyvä hillitä aamuista napostelua hieman. Silti kun torstaisin päiväkodissa on vain leipää aamupalaksi puuron sijaan, annan pojille mielelläni aamuisin illalla tekemääni apinaevästä tai banaanidominoita.


Terveelliset banaanidominot

 

Onko teille muodostunut samanlainen tapa? Mitä teillä napostellaan?

 

Lue myös: Sormiruokailijan mustikkaiset puuromuffinssit ylijäämäpuurosta

 

Kommentit (9)

Miaw
1/9 | 

Meillä on samaan tapaan tätä jonkin pienen suupalan pyytämistä joinain aamuina ja toimivaksi on meillä todettu pieni lusikallinen hunajaa. Saa sen verran energiaa, että jaksaa kävellä puolisen kilometriä päiväkodille ja toisaalta olen ajatellut, että ehkä hunaja karkottaa vähän jopa flunssaa. :)

Vierailija
2/9 | 

Kyllä, mutta päiväkotiin lähtö oli jo klo 5 että syytäkin oli saada jotain pientä syötävää ennen kasin aamupalaa. Pala leipää ja juotava jogurtti/smoothiepussi matkaan.
Teidän tilanteessa kuitenkin kuulostaa hyvältä katkaista tuo kierre kun aamupala on jo tunnin päästä heräämisestä kuitenkin. :)

Vierailija
3/9 | 

Meillä syödään melkein joka aamu kaksi aamupalaa. En ole nähnyt tätä mitenkään erityisen huonona, muuten meillä ei napostella juuri lainkaan.

Apinaevästähän voi myös pakastaa. Meidän tyypit syö jäisenä ...

Vierailija
4/9 | 

Vien lapset pääsääntöisesti hoitoon klo 6 ja aamupala päiväkodissa on klo 8. Minusta tuo on lapselle liian pitkä aika odotella ruokaa, joten saavat esim. banaanin tai yhden leivän ennen lähtöä, eli reilu kaksi tuntia ennen aamupalaa. Joskus satunnaisesti päiväkotiin meno on klo 8 ja lapset heräävät klo 6-7 omaan tahtiin, tuolloin en anna "alkupaloja".

Vierailija
5/9 | 

Meillä syödään aamupala aina kotona. Päiväkodissa lapsi saa itse päättää syökö uudelleen vai jättääkö välistä. Yleensä pk:ssa on pelkkää puuroa tarjolla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018