Loppukesään kuuluvat tuoreet mustikat ja niistä tehty mustikkapiirakka. Tein tällä kertaa piirakan vaniljarahkaan, ja siitä tuli niin hyvää, ettei kaivannut seurakseen vaniljakastiketta. Koska pakastimesta ei löytynyt kaupan valmistaikinaa, tein pohjan taikinan itse. Mielestäni kaupan valmis kaurainen piirakkataikinapohja on aivan yhtä hyvää, ja täysin sallittu oikoreitti. 

 

Vaniljainen mustikkapiirakka

 

Mitä tarvitset:

 

Pohja:

  • 1 kananmuna
  • 100 g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

 

 

Täyte: 

  • 3 dl tuoreita mustikoita
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  •  

Vaiheet:

  1. Tee taikina, tai käytä valmistaikinaa.
    • Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää kananmuna edelleen vatkaten.
    • Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinan sekaan. 
    • Vaivaa taikina tasaiseksi käsin ja painele se voideltuun piirakkavuokaan. 
  2. Kaada puolet mustikoista pohjan päälle.
  3. Vispaa kananmunat kunnolla, lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
  4. Kaada rahkaseos mustikoiden päälle, ja sirottele loput mustikat rahkan päälle.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. 

 

 

Herkullista loppukesää!

 

Lue myös: Suussa sulava mustikkainen juustokakku uunissa 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018