En ole leiponut vuosiin muffinsseja, sillä niistä tulee makuuni aina liian kuivia. Olimme lähdössä tiimini kanssa Nuuksioon ja halusin leipoa jotain helposti mukaan otettavaa. Niinpä päätin antaa muffinsseille vielä yhden mahdollisuuden, ja mietin miten niistä saisi mahdollisimman meheviä. Koska olen juustokakkujen paras ystävä, päätin lisätä tuorejuustoa myös muffinsseihin. Ja sehän toimi, muffinssit olivat seuraavanakin päivänä sopivan kosteita, vaikkei valkosuklaasydän enää ollutkaan sula. Jos haluat takuulla meheviä muffinsseja, kokeile näitä! Ja syö muutama puolen tunnin sisällä leipomisesta, kun suklaa on vielä sulaa.
 

Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä (12 kpl)
 

Mitä tarvitset:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½  tl ruokasoodaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl raastettua luomusitruunankuorta
  • 1,5 dl pakastettuja mustikoita
  • Ripaus suolaa
  • Tippa vanilja-aromia
  • 150 g valkosuklaata

 

Vaiheet:

  1. Yhdistä kuivat aineet sokeria lukuunottamatta kulhoon.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää sokeri ja vatkaa muutama minuutti
  4. Lisää maito, munat, vanilja-aromi ja sitruunankuori.
  5. Kääntele kuivat aineet taikinan joukkoon varovasti, älä vatkaa.
  6. Lisää lopuksi jäiset mustikat varovasti käännellen.
  7. Täytä muffinssivuoat taikinalla, niin että vuoasta peittyy 3/4 ja upota 2 valkosuklaapalaa jokaisen vuoan keskelle.
  8. Huom! Suosittelen käyttämään isoja amerikanmuffinssivuokia. Jos käytät pienempiä niin ota muffinssit aiemmin uunista ulos ja laita sisälle vain yksi suklaapala. 
  9. Paista muffinsseja 175 asteisen uunin keskiosassa n.30 minuuttia. 
  10. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, mutta älä liikaa että suklaasydän pysyy pehmeänä.

 

 

Hyviä herkutteluhetkiä!

 

 

Lue myös: Suussa sulava mustikkajuustokakku uunissa

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018