En ole hyydytettyjen juustokakkujen ystävä, mutta rakastan jenkkityyliin uunissa tehtyjä juustokakkuja. Vaikeinta minulle on antaa kakun maustua yön yli ennen kuin pääsen maistelemaan. Uusin lempparini on tämä mustikkainen juustokakku, joka maistuu myös pojillemme. Kakun kruunaa kauniin sininen mustikkakermavaahto, jossa olen käyttänyt Biokian luomumustikkajauhetta. Olen soveltanut tässä Cheesecake Factoryn perusjuustokakun reseptiä ja muutamaa verkosta löytämääni mustikkajuustokakun reseptiä. Kerrohan miltä maistui, jos innostut leipomaan!

 

Mustikkajuustokakku uunissa

 

Mitä tarvitset: 

 

Keksipohja:

  • 175 g Digestive-keksejä
  • 80 g sulatettua voita
     

Täyte:

  • 600 g Philadelphia-tuorejuustoa (tai jokin muu maustamaton)
  • 2,5 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl Maizenaa
  • 2rkl vaniljasokeria
  • 1 dl tuoreita (tai pakastettuja) mustikoita

 

Koristelu:

  • 1dl kuohukermaa
  • 1 rkl mustikkajauhetta

 

 

Vaiheet:

  1. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa se muotoon.
  2. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi joko huhmarella tai tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä keksi/voiseos kakkuvuoan pohjalle ja painele tasaiseksi joko puhtain käsin tai esim. lasin pohjalla.
  3. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.

 

 

  1. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, ja jatka vatkaamista.
  2. Lisää kananmunat mukaan yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Lisää maizena ja vaniljasokeri mukaan, ja vatkaa hyvin.
  4. Kaada lopuksi kuohukerma mukaan samalla vatkaten.
  5. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, ja ripottele pinnalle mustikoita.
  6. Paista kakkua uunin keskiosassa 175 asteessa tunnin ajan.
  7. Sammuta uuni ja paista vielä uunin jälkilämmössä puoli tuntia. 
  8. Ota juustokakku uunista ja anna sen jäähtyä, ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Kakun maku paranee kun jaksat odotella ainakin yön yli ennenkuin alat herkuttelemaan. 
  9. Irrota juustokakun reunat voiveitsen avulla irtovuoasta, vede voiveitsellä kakun reunaa pitkin ja avaa irtopohjavuoan reuna.
  10. Vatkaa kermavaahto ja mustikkajauhe sekaisin, ja tarjoa kakun kyljessä.

 

 

Hyviä herkutteluhetkiä!

 

Muita herkkuja löydät blogistani tunnisteilla #jälkiruoka ja #leivonta 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018