Teen pojille usein viikonloppuisin välipalaksi uunissa jugurttikohokkaita eri marjoilla. Käytän aina jugurttia, kananmunaa ja raejuustoa, joten kohokkaat ovat melko tuhteja ja pitävät hyvin nälkää. Voit käyttää halutessasi jugurtin sijasta rahkaa. Jos syöjänä on hieman isompi lapsi, mukaan voi lisätä hieman sokeria tai käyttää maustettua jugurttia, sillä näissä ei juurikaan makeutta ole. 1,5-vuotias Leon ei osaa vielä makeutta kaivata, ja koska hän pitää raejuustosta, niin nämä kohokkaat maistuvat oikein hyvin. 

 

Mustikka-jugurttikohokas

Mitä tarvitset:

  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl raejuustoa
  • 1/2 tl Ceylon-kanelia
  • 1 rkl jauhettua mustikkaa

 

 

Vaiheet:

  1. Sekoita kananmunan rakenne rikki, ja sekoita joukkoon kaikki ainekset.
  2. Kaada massa kahteen pieneen, uuninkestävään kulhoon.
  3. Paista uunissa keskitasolla 200 -asteessa 10-15 minuuttia kulhojen koosta riippuen, tökkää hammastikulla ja anna paistua vielä hetki jos kohokas ei ole kunnolla hyytynyt. 

 

Hyvää välipalahetkeä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018