Makaronilaatikko on lasten lemppari, ja teemme sitä usein soijarouheella. Olen kokeillut tehdä makaronilaatikkoa nyhtökauralla ja Härkiksellä, mutta kumpikaan ei vakuuttanut poikiamme. Kokeilin uudehkolla Elovenan Muru Kaurajauhiksella, ja koostumuksesta tuli erittäin hyvä. Kaurajauhis on rakeisempaa ja irtonaisempaa kuin muut kokeilemani kaurapohjaiset valmisteet, ja se sopi makaronilaatikkoon yhtä hyvin kuin soijarouhe. Suosittelen testaamaan!

 

Makaronilaatikko Muru Kaurajauhiksella

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 ps Muru-kaurajauhista (225 g)
  • 5 dl makaronia
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 7 dl kauramaitoa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl currya
  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota paistinpannulla runsaassa öljyssä silputtu sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää Muru Kaurajauhis ja mausteet sekaan ja paista pari minuuttia.
  4. Sekoita uunivuokaan makaronit ja sipuli-kaurajauhispaistos.
  5. Sekoita kananmunat ja kauramaito keskenään ja kaada vuokaan tasaisesti.
  6. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.

 

 


 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Itsetehty italianpata kasvisversiona

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018