Olemme tällä hetkellä Kreikan helteessä. Mietin ennen matkaa vähän kauhulla mitä syötävää pakkaan pienelle sormiruokailijallemme mukaan. Moni vanhempi pelkää (ihan syystä), että vauva reagoi vieraaseen bakteerikantaan ja vauvan vatsa menee ihan sekaisin lomamatkalla. Aina kun ei voi olla varma miten tai missä lämpötilassa ruokaa on säilytetty, ja millaisella vedellä hedelmät ja vihannekset on pesty. 
 

Koska olemme päässeet niin hyvään vauhtiin sormiruokailun kanssa viimeisen kuukauden aikana, en halunnut Leonin syövän pelkkiä pussismoothieita viikon ajan. Leon harjoittelee mielellään syömistä ja erilaisten ruoka-aineiden käsittelyä, joten toivoin keksisiväni hänelle jotain sormiruokaa hotellilta. Lisäksi otin mukaan pussillisen maissinaksuja ja pari Organixin herkkunaksupussia. Pakkasin mukaan myös matkakokoisen ezpz-ruokailualustamme. 
 


Mitä Leon söi äidinmaidon lisäksi lomamme aikana:

  1. Hedelmät - Hotellilta löytyi aina kuorimattomia hedelmiä, kuten banaania, päärynää, ja aprikoosia. Kuorin ja pilkoin näitä Leonille, ja annoin lisäksi jo valmiiksi paloiteltua vesimelonia. Vesimeloneista kaivelin tosin siemenet pois.
  2. Höyrytetyt kasvikset ja kananmuna - Hotelliaamiaisella oli aina juuri keitettyjä, vielä lämpimiä kananmunia. Uskalsin siis antaa näitä Leonille. Lisäksi pyysin ravintolasta usein höyrytettyjä keitettyjä kasviksia ilman suolaa, ja keittiöstä sitä vaan Kreikassakin kuulkaa tulla tupsahti se parsakaali.
  3. Suomesta tuodut maissinaksut - Hampaattoman sormiruokailijan yksi lemppareista toimii erittäin hyvin matkoilla, ja Leon jaksoi hyvin istua ravintolassa näitä mussutellen.
  4. Smoothiet - Otin mukaan erilaisia smoothiepusseja Leonille. Ostin ennen matkaa käteviä silikonisia Choomee korkkeja, joiden avulla Leon voi itse imeä smoothiet suoraan pussista. Harjoittelimme kotona ja Leon on jo mestari!


Tähän asti olemme ainakin pärjänneet vallan mainiosti, eikä Leonilla ole ollut mitään vatsavaivoja. Kuumuudesta johtuen olen imettänyt vauveliani hieman tiheämmin, ja myös tarjonnut nokkamukista pullotettua vettä. Leon on oikein hurmaavaa matkaseuraa, ja näyttää aidosti nauttivan kiireettömistä lomapäivistämme.

Ihania kesälomareissuja sormiruokailjoidenne kanssa!

 

Kommentit (1)

MINI-blogi/Elina

Me oltiin nyt toukokuussa viikko Samoksella Kreikassa ja meidän 1v söi lomalla sormiruokaa ja mukana oli Suomesta vain korviketta iltamaidoksi/päiväunimaidoksi ja tuubisoseita. Meillä sormiruokailtiin loman aikana hedelmillä, leivällä, lihalla, kasviksilla ja vihanneksilla. Hotellissa meillä oli all inclusive ja ruoka oli siellä laadukasta ja tuoretta (esimerkiksi irtojäätelöt vaihdettiin uusiin joka ruokailuun). Meillä tietysti vauva on paljon vanhempi, kuin teidän vauva joten hänelle uskalsi antaa ruokaa jo hieman rennommin ulkomailla. Blogini instasta löytyy matkastamme kuvia ja blogiin tulossa lähiaikoina matkapostaus :) Ihanaa lomaa teille!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Meneekö vauvan tai uhmaikäisen kanssa välillä sormet suuhun? Tervetuloa seuraamaan kahden pienen pojan (09/15 & 11/17) arkea ja elämyksiä Helsingissä. Rakastamme (sormi)ruokaa, reissuja ja rentoa vauva-arkea  🍭  Perheen 1. sormiruokailijan kasvettua ruokaa rakastavaksi taaperoksi, on pikkuveljen vuoro seurata veljensä sormenjälkiä.  Luvassa koko perheen reseptejä, tarinoita pienistä pojista, ja asiaa kaikesta ihanan arkisesta 💗
 

Yhteistyöt: sormetsuuhun@gmail.com
Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Teemat

Blogiarkisto

2018