Olen kuvitellut, että tuorepuurojen teko on työlästä, ja niissä on montaa erilaista siementä, terveysjauheita ja vaikka mitä taikoja kaurahiutaleiden lisäksi. Mieheni teki yksi ilta itselleen tuorepuuron jääkaappiin tekeytymään yön ajaksi, ja kun hän söi sitä aamulla niin kumpikin poika tuli kinuamaan sitä itselleen. Näin kävi muutamana aamuna, ja mieheni kyllästyi kun ei saanut syödä omaa aamupalaansa. Ajattelin, että teen pojille sitten kummallekin omat versionsa, ja yllätyin kuinka helppo mieheni resepti olikaan. Joel kysyy usein iltaisin jo, että voinko tehdä aamuksi "mustikkapuuroa", ja kumpikin poika ahmii tuorepuuronsa. Varjopuolena tässä on se, että joskus unohdan iltaisin tehdä puuron ja keitän aamulla kaurapuuroa. Arvatkaa vaan, maistuuko se enää edes maapähkinävoilla maustettuna? Teen puuron yleensä jäisillä mustikoilla, mutta nyt kun saa suomalaista mansikkaa, niin tietysti niillä. 

 

Mansikkainen tuorepuuro yhdelle

 

Mitä tarvitset:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kauramaitoa tai lehmän maitoa
  • 0,5 dl tuoreita mansikoita
  • 0,5 tl kanelia 

 

 

Vaiheet:

  1. Valmista puuro edellisenä iltana, ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  2. Sekoita hiutaleet, maito ja kaneli keskenään kulhossa.
  3. Pilko mansikat pieneksi ja kaada puuron päälle.
  4. Sekoita mansikat aamulla puuron sekaan ja nauti!

 

 

Voit muokata reseptiä vaihtamalla tuoreet mansikat vaikka pakastemustikoihin tai tuoreisiin, tai joihinkin ihan muihin marjoihin. Itse en laittaisi pakastemansikoita puuroon, sillä ne vetistyvät helposti eikä niitä saa pilkottua jäisinä. Joskus jos teen puuron itselleni, laitan sekaan vaniljasokeria ja chia-siemeniä.

 

Hyviä aamiaishetkiä!

 

Lue myös: Puuromuffinssit ylijäämäpuurosta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018