Rakastan leipomista, ja etenkin lopputulosten syömistä. Tekeleeni eivät valitettavasti voittaisi missikilpailuita, vaikka ovatkin todella maistuvia. Siksi olen tilannut Joelin synttärikakut ja molempien ristiäiskakut ammattilaiselta. Nyt kun juhlimme torstaina Leonin 6kk synttäreitä ihan pienellä piirillä, uskalsin tehdä itse kakun. Koska Leon ei vielä tietenkään syö synttärikakkuaan, ja Joel rakastaa kaikkia kakkuja, sain leipoa ihan oman maun mukaan. Mansikkasuklaa on taivaallinen yhdistelmä. Päättelin joskus kyseisen makuyhdistelmän olevan kielletty, koska sitä ei näy kaupan hyllyillä oikein missään muodossa. Vieläkin kaipaan 90-luvulla myytyä Naminami Pupu-vanukasta. RIP 💗

Voit korvata mansikat mustikoilla, ja maitosuklaan valkosuklaalla, ja punaisen värin sinisellä. Näin sinulla on kaunis mustikka-valkosuklaakakku.

En löytänyt mieleistäni reseptiä, joten yhdistelin useasta eri reseptistä ja muuttelin niitä hieman. Kinuskikissalta tuli kakun kuorrute ja pinkki valkosuklaakastike ihan sellaisenaan, ja Martoilta sokerikakkupohja. Voit helposti korvata mansikkamoussen mansikat mustikoilla, ja suklaamoussen maitosuklaan valkosuklaalla. Näin sinulla on mustikka-valkosuklaakakku. Kakun ulkonäköä pystyy muokkaamaan elintarvikevärillä ja koristeilla ihan mihin suuntaan tahansa. Jos korvaat käyttämäni punaisen elintarvikevärin vaikkapa sinisellä, ja vaahtokarkit mustikoilla, saat ihanan klassisen kauniin kakun tämän vaahtokarkkiöverin sijasta :-D


Mansikka-suklaamoussekakku (10 hengelle)
 

Päävaiheet:

1. Tee sokerikakkupohja jo edellisenä päivänä. Itse käytin Marttojen klassista neljän munan kakkupohjaohjetta siihen asti kun kakkupohja on saatu uunista ulos. Kannattaa käyttää irtopohjavuokaa, niin saat mousset kätevästi jähmettymään jääkaappiin yön yli. Käytin 26 cm irtopohjavuokaa, muista vuorata pohja leivinpaperilla ja voidella reunat voilla.
2. Valmista haluamasi marjamousse (resepti lopussa). Jos haluat esimerkiksi mustikkamoussen, korvaat vain mansikat mustikoilla.
3. Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen tai kolmeen osaan kakun korkeudesta riippuen. 
4. Ota irtopohjavuoasta reuna pois, ja jätä kakun alin kerros irtopohjan päälle, nosta toinen ja mahdollinen kolmas kerros pois. Laita reuna takaisin ensimmäisen kerroksen ympärille. Kostuta pohja kauramaidolla, tai halutessasi lehmänmaidolla.
5. Levitä kakun ensimmäisen kerroksen päälle mansikkamousse, ja nosta se jääkaappiin jähmettymään.
6. Valmista suklaamousse (resepti lopussa) joko valkosuklaasta tai tummasta suklaasta.
7. Nosta kakku jääkaapista, ja aseta mansikkamoussen päälle toinen kakkukerros. Kostuta maidolla.
8. Levitä toisen kerroksen päälle suklaamousse tasaisesti, ja nosta kakun kolmas kerros moussen päälle. Voit kääriä kakun elmukelmuun vuokineen.
9. Anna täytetyn kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli, vähintään muutama tunti.
10. Irrota kakku vuoasta pyörittelemällä voiveistä kakkumuotin reunojen sisäpuolella, ja nosta irtoreunat paikoiltaan.
 

11. Valmista kakun kuorrute (resepti lopussa), ja levitä se kakun päälle. Voit lämmittää kuorrutetta vesihauteessa, jotta se on helpompi levittää. Itse en levittänyt, vaan lätkin sitä kakun päälle ihan reilulla otteella aluksi, ja siloittelin veitsellä lopuksi. 
12. Laita kuorrutettu kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Voit sen jälkeen vielä siloitella pintaa sormenpäällä.
13. Kun kakku on jähmettynyt tarpeeksi, valmista valuva valkosuklaakastike (resepti lopussa).
14. Kaada hieman jäähtynyt valkosuklaakastike kakun päälle. Anna kastikeen levitä  ja valua myös reunan yli. Nosta kakku heti jääkaappiin jähmettymään, ellet aio koristella sitä heti. Ripottelin minivaahtokarkit suoraan sulaan kastikkeeseen, jotta ne jäävät kiinni. Jos käytät marenkeja tai pursotan kakun päälle kermasta tai kreemistä kuvioita, kannattaa odottaa että kakku on jähmettynyt.
15. Nosta jäähtynyt kakku pöydälle, ja koristele haluamallasi tavalla. 



Mansikkamousse

- 100 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 1,5 dl kermaa
- 1,5-2 dl soseutettuja mansikoita (tai halutessasi muita marjoja.)
- 0,25 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai muutama tippa vanilja-aromia
- 2 liivatelehteä

Vaiheet:

1. Vaahdota kerma kuohkeaksi.
2. Liota liivatteenlehdet kylmässä vedessä. 
3. Vatkaa sokeri ja tuorejuusto keskenään.
4. Lisää soseutetut mansikat tuorejuustoseokseen vatkaten.
5. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
6. Vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto.

 

Suklaamousse


- 2 dl vispikermaa
- 80 g suklaata
- 80 g maustamatonta tuorejuustoa

Vaiheet:

1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä.
3. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon sulanut suklaa.
4. Sekoita kermavaahto ja tuorejuustoseos vatkaimella rauhallisesti sekoittaen.

Kakun kuorrute


- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 4 dl tomusokeria
- Ruokalusikallinen tuorejuustoa notkistukseen
- 1 rkl vettä
- Elintarvikeväriä, jos haluat värillisen kuorrutuksen. Itse lisäsin ihan tipan sinistä mukaan.

Vaiheet:
1. Notkista voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella.
2. Sekoita tomusokeri joukkoon hiljaa vatkaten.
3. Lisää vesi ja muutama tippa elintarvikeväria halutessasi.
 

Valkosuklaakuorrute


- 0,5 dl kuohukermaa
- 100 g valkosuklaata
- Muutama tippa haluamaasi elintarvikeväriä

Vaiheet:

1. Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna sen kiehua.
2. Nosta kerma liedeltä, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa, ja haluamasi elintarvikeväri.
3. Sekoita, kunnes valkosuklaa on sulanut ja väri on tasainen.
4. Odota muutama minuutti, että kuorrute jäähtyy hieman.
5. Kaada valkosuklaakastike kakun päälle. Anna kastikeen levitä  ja valua myös reunan yli. Nosta kakku jääkaappiin.
 


Ihanaa äitienpäivää, syntymäpäivää, koulujen päättäjäisiä, ristiäisiä tai mitä tahansa tapahtumaa juhlistatte tällä herkkukakulla 💗 

 


💗  Seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa  💗 

Kommentit (4)

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018
2/4 | 

Vaikuttaa todella ihanalle reseptille. Tämä voisi sopia loistavasti meidän teinin synttäreille. Hän rakastaa täytekakkuja, minä taas olen enemmän juustokakkujen ystävä, niin meillä äitienpäiväksi tulee luultavasti mango-passionjuustokakku.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018