Meillä syödään usein riisiä, ja valmistan sen yleensä riisinkeittimessä. Riisistä tulee silti välillä aavistuksen verran raakaa, ja välillä vetisen ylikypsää. Ja vaikka riisin saisi keitettyä täydelliseen kypsyysasteeseen, onhan se silti melko mautonta. Jos painit samojen haasteiden kanssa, niin kokeile tätä suussasulavaa uunissa valmistettua riisiä. Tästä uunissa tehdystä herkkuriisistä tulee aina täydellisen kypsää, aromirikasta ja niin herkullista, ettei se edes kaipaisi mitään muuta kylkeensä. Proteiinin takia paistan usein kylkeen lohta, tofua tai falafel-pyöryköitä. Herkkuriisi sopii oikeastaan minkä kanssa tahansa, löydä itse perheellenne sopivin makuyhdistelmä! Reseptiin tulee paljon valkosipulia, ja uunissa muhineet puolikkaat valkosipulinkynnet maistuvat aivan ihanilta, mutteivät tee uuniriisistä silti liian valkosipulista.

 

Mausteinen herkkuriisi uunissa (4-6 hengelle)
 

 

Mitä tarvitset:

  • 300 g riisiä
  • 600 g kirsikkatomaatteja
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 punasipulia
  • Puolikas nippu korianteria, persiljaa tai basilikaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 6 dl vettä

 

 

Vaiheet:

  1. Pese tomaatit, kuori ja pilko punasipulit, sekä kuori valkosipulit ja leikkaa ne puoliksi pituussuunnassa.
  2. Asettele tomaatit, sipulit, yrtit ja mausteet uunivuokaan (n. 20*30 cm), ja kaada niiden päälle oliiviöljy.
  3. Paista kasviksia 175-asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan. 
  4. Kun tomaatit ovat pehmentyneet uunissa, ota vuoka ulos uunista ja nosta uunin lämpötila 220 asteeseen.
  5. Ripottele tomaattien päälle raaka riisi, äläkä sekoita lainkaan. Kaada lopuksi riisin päälle kiehuva vesi (6 dl).
  6. Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja anna paistua uunin keskitasolla vielä 30 minuuttia. 
  7. Kun otat uuniriisin uunista, anna sen levätä vielä kymmenisen minuuttia folion alla.
  8. Ota folio pois, ja sekoita riisi kevyesti ja koristele lautasella vielä tuoreella korianterilla, persiljalla tai basilikalla.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Meidän perheen uusi hittiruoka: kermainen linssilasagne

 

Kommentit (6)

Lars
2/6 | 

Hyvän kuuloinen sapuska! Mitä riisilajia käytät (irtonaistä vai tarttuvaa, kuinka pitkälle käsiteltyä)?

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

En ole koskaan laittanut, yritän välttää lasten kanssa suolaa. Ja tässä on niin paljon muita makuja ettei suolaa kaipaa, toki voi ripauttaa jos on suolan ystävä :-)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018