Julkaisin tämän blogini suosituimman reseptin jo toukokuussa, mutta julkaisen nyt uudestaan sillä osallistun tällä Parhaat Ruokablogit -sivuston reseptikilpailuun. Tästä uunissa valmistetussa herkkuriisistä tulee aina täydellisen kypsää, aromirikasta ja niin herkullista, ettei se edes kaipaisi mitään muuta kylkeensä. Paistan silti usein kylkeen kalaa tai tofua. Herkkuriisi sopii oikeastaan minkä kanssa tahansa, löydä itse perheellenne sopivin makuyhdistelmä! Reseptiin tulee paljon valkosipulia, tomaatteja ja yrttejä. Uunissa muhineet puolikkaat valkosipulinkynnet maistuvat aivan ihanilta, mutteivät tee uuniriisistä silti liian valkosipulista.

 

Mausteinen herkkuriisi uunissa (4-6 hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 300 g riisiä
  • 600 g kirsikkatomaatteja
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 punasipulia
  • Puolikas nippu korianteria, persiljaa tai basilikaa
  • 2 kanelitankoa tai 1 rkl kanelia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 6 dl vettä

 

 

Vaiheet:

  1. Pese tomaatit, kuori ja pilko punasipulit, sekä kuori valkosipulit ja leikkaa ne puoliksi pituussuunnassa.
  2. Asettele tomaatit, sipulit, yrtit ja mausteet uunivuokaan (n. 20*30 cm), ja kaada niiden päälle oliiviöljy.
  3. Paista kasviksia 175-asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan. 
  4. Kun tomaatit ovat pehmentyneet uunissa, ota vuoka ulos uunista ja nosta uunin lämpötila 220 asteeseen.
  5. Ripottele tomaattien päälle raaka riisi, äläkä sekoita lainkaan. Kaada lopuksi riisin päälle kiehuva vesi (6 dl).
  6. Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja anna paistua uunin keskitasolla vielä 30 minuuttia. 
  7. Kun otat uuniriisin uunista, anna sen levätä vielä kymmenisen minuuttia folion alla. Jos käytit kanelitankoja, poista ne ennen tarjoilua.
  8. Ota folio pois, ja sekoita riisi kevyesti ja koristele lautasella vielä tuoreella korianterilla, persiljalla tai basilikalla.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Jos olet jo tehnyt reseptilläni uuniriisiä ja se oli sinustakin parasta riisiä mitä olet koskaan syönyt, käythän äänestämässä reseptiä Parhaat Ruokablogit syyskilpailussa. Äänestää voit 21.9 mennessä osoitteessa: http://www.parhaatruokablogit.fi/kilpailut/2019/8/aanestys

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018