Juhlimme elokuussa esikoisemme 4-vuotis synttäreitä ja juhlistimme viime viikonloppuna kuopuksen kahden vuoden rajapyykkiä. Kummallakin kertaa juhlatarjoilut aiheutti minussa eniten stressiä. Googlettelin ja mietin pääni puhki mitä tarjoilisin pienille ja suurille juhlavieraille. Esikoisen synttäreillä oli 14 lasta kun taas kuopuksen synttäreillä oli vain neljä pientä juhlijaa. Tästä johtuen kummankin juhlan tarjoilut olivat melko erilaiset, lukuunottamatta kakkua, jonka tilasimme kummallekin valmiina. Jotta säästyisitte päänvaivalta ja ylettömältä googlettamiselta, ajattelin jakaa kanssanne meidän juhlien onnistuneimmat tarjoilut kakun lisäksi.

 

 

Pienemmille vieraille


Lapsethan syövät tunnetusti melko huonosti mitään suolaista, jos horisontissa siintää keksit ja kakku. Teimme esikoisen juhliin kuitenkin lapsille minikolmioleipiä kahdella täytteellä. Rollen kurkkuleipien välissä oli Philadelphia-tuorejuustoa ja kurkkua. Kajan juustoleivissä taas oli vain juustoa ja voita. Kuopuksen juhliin teimme perinteisiä nakkipiiloja, ja ne maistuivat osalle aikuisistakin. Lisäksi teimme pieniä juustotomaattipizzoja, sillä moni vinkkasi minulle niiden olevan sekä lasten että aikuisten mieleen. 

 


Etenkin sormiruokailijoiden juhlissa näkee usein näyttävän marjoilla ja hedelmillä täytetyn vesimelonihain. Hain voi täyttää vaikkapa mansikoilla, pensasmustikoilla, pilkotuilla hedelmillä ja granaattiomenan siemenillä. Melonihain sisältö häviää nopeasti juhlijoiden suihin. Löydät reseptin blogistani. Kakun ja vesimelonihain lisäksi tarjoilimme kummassakin juhlassa Muumi-keksejä, sillä niissä on paljon vähemmän sokeria kuin muissa kekseissä ja ne ovat yleensä kaikkien pienten mieleen. 

 

 

Hieman suuremmille vieraille
 

Tein kumpaankin juhlaan aikuisille suunnatun välimerellisen juustopiirakan. Piirakka on loistava valinta juhlapöytään, sillä se on helppo tehdä, on ruokaisa ja maistuu nimenomaan kylmänä. Lisäksi tein esikoisen juhliin kylmäsavulohi-tuorejuusto rieskarullia. Nuo savulohirullat löytyy meillä aina jokaisesta juhlapöydästä, ja ne loppuu aina, ihan sama kuinka paljon extraa yrittäisi tehdä. Koska kuopuksen juhlissa oli monta samaa juhlijaa, teimme toisiin juhliin pieniä suolaisia kuppeja, jotka oli täytetty kylmäsavulohi-mascarponemassalla. Lisäksi meillä oli suolaisia keksejä ja erilaisia juustoja. Olimme varanneet lapsille pieniä söpöjä Mini Babybel-juustoja, vaikka meidän pojat rakastavat brie-juustoakin. 

 

Välimerellinen juustopiirakka


Kakun lisäksi meillä oli juhlapöydässä toisissa juhlissa äitini leipomia korvapuusteja, ja toisissa leipomiani mustikkamuffinsseja valkosuklaasydämellä. En ole koskaan onnistunut tekemään meheviä muffinsseja, ja siksi kokeilin lisätä taikinaan tuorejuustoa. Muffinsseista tuli kerrankin sellaisia kuin toivon, suosittelen testaamaan!

 

Mehevät mustikkamuffinssit


Reseptit: 

 

Hauskoja juhlia!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram