Noudatamme lasten kanssa todella säännöllistä ruokailurytmiä, vaikka itse saatamme syödä iltapalaa vasta yhdentoista aikaan illalla. Pidämme ateriarytmin samana arkisin ja viikonloppuna, ja lipsumme siitä ainostaan äärimmäisissä hätätilanteissa. Montaa vanhempaa liian tarkka rytmitys saattaa ahdistaa, mutta meille tämä tapa on sopiva. Suunnittelemme menommekin aina ruokailun ympärille, emmekä mene paikkoihin mistä lapsille ei löydy sopivaa ruokaa. Esimerkiksi eilen lähdimme Linnanmäelle heti päikkäreiden jälkeen, jolloin jouduimme syömään päivällisen Linnanmäellä. Käymme Lintsillä niin usein, että tiedämme ettei siellä ole pojille mitään sopivaa syötävää, joten teimme pojille evääksi mukaan pastasalaattia ja suolaista piirakkaa. Jälkiruoaksi söimme Lintsin mainiot vohvelit hillolla ja kermavaahdolla. 

 

Ravintola, jossa lastenlistalla on muutakin kuin ranskalaisia
Ravintola, jossa lastenlistalla on muutakin kuin ranskalaisia

 

Ruokarytmimme

  • 8.00 aamiainen
  • 11.30 lounas
  • 14.30 välipala
  • 17.00 päivällinen
  • 19.30 iltapala

 

Ateriarytmimme lienee melko perinteinen, ja sillä tulee syödyksi viisi ateriaa päivässä. Pojat heräävät arkisin ja viikonloppuisin puoli kahdeksan aikaan, ja syömme aamiaisen mahdollisimman pian heräämisen jälkeen. Lounaan syömme ennen puolenpäivän päikkäreitä, ja välipalan heti päiväunien jälkeen. Päivällisen pyrimme saamaan pöytään aina viideksi, vaikka välillä saattaa venähtää puoli kuuteen. Iltapalan syömme ennen muita iltatoimia. Emme napostele ruokien välissä, vaan ajoitamme mahdolliset herkut aina aterioiden yhteyteen. Tai siis, lapset eivät napostele, itsehän mussuttelen pähkinöitä ja välillä suklaatakin kun lapset eivät näe. 

 

Aamu alkaa puurolla
Aamu alkaa puurolla

 

Loimme nykyisen päivärytmimme esikoisemme Joelin vauvavuotena, ja olemme noudattaneet sitä siitä asti. Leonin oli todella helppo sujahtaa mukaan rytmiimme syntymästään saakka, ja hän on aina ollut hyvin säännöllinen nukkuja. Rytmimme on sama kuin Joelin päiväkodissa. Tämä helpottaa varmasti kuopuksemmekin sopeutumista päiväkotiin kun hän aloittaa syksyllä samassa päiväkodissa veljensä kanssa. Säännöllisyys ja ennustettavuus luovat lapsille turvaa, ja auttavat lasta rytmittämään arkensa. En tiedä onko tällä oikeasti yhteyttä asiaan lainkaan, mutta esikoisemme ei ole koskaan vetänyt itkupotkuraivareita edes pahimpana uhmavuotenaan. Tästä haluaisin kiitellä säännöllisen ruokailurytmin edesauttamaa tasaista verensokeria. 

 

Millainen ateriarytmi teillä toimii?

 

Lue myös: 5 välipalavinkkiä lapsille ja Sormiruokailijan ruokapäiväkirja

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018