Olin pari vuotta sitten lähi-idän kokkauskurssilla, ja teimme siellä muiden herkkuruokien ohella myskikurpitsapataa. Hukkasin kurssilta saamani reseptin jo vuosi sitten, ja olen yrittänyt hatarien muistikuvieni pohjalta luoda sitä uudelleen. En usko, että tällä reseptillä on juurikaan mitään tekemistä alkuperäisen kanssa, mutta ainakin pääraaka-aineet ovat samat ja mausteista muistan kurkuman ja kanelin. Vaikka ei ehkä uskoisi, niin tämä minun häröversioni on meidän 2,5-vuotiaan ehdotonta lempiruokaa. Tämä on miltei ainoa ruoka, jota hän pyytää poikkeuksetta lisää.
 

Tällä kertaa katsoin kellosta kauanko minulla meni padan valmistukseen, ja koko hommasta selviää alle tunnissa, josta vain 15 minuuttia on aktiivista ruoanlaittoaikaa. Tuo 15 minuuttia meni vihannesten kuorimiseen, pilkkomiseen ja ruskistamiseen. Loput 45 minuuttia vain odotellaan kun pata valmistuu kuin itsestään miedolla lämmöllä Pikku-Kakkosen lomassa. Todella helppo arkiruoka siis kyseessä, ja vieläpä hyvin ravinnerikas linssien ansiosta. 
 

Yllä kaikki mitä tarvitset, paitsi että kasvisliemikuutio unohtui kuvasta vaikka onneksi pääsi pataan asti. Alunperin tämä oli myskikurpitsaresepti, mutta koska nyt ei ole kurpitsasesonki, niin olen korvannut myskikurpitsan bataatilla. Kumpikin versio maistuu meillä kaikille, mutta ovathan ne keskenään melko eri makuiset. Eli jos bataattiversio ei nappaa, kokeilepa joku kerta myös myskikurpitsalla :-) Ja tämä ruoka sopii hyvin myös vauvoille, joille sose maistuu. Jätät vain suolan eli kasvisliemikuution pois, ja muussaat bataatin haarukalla ennen vauvalle tarjoilua. 
 

Lähi-idän bataattipata (4:lle hengelle)

Mitä tarvitset:
- 1 bataatti tai pienehkö myskikurpitsa
- 1 sipuli
- 0,5 dl puuroriisiä (tavallinenkin varmaan kelpaa)
- 0,5 dl punaisia linssejä (ei keitettyjä)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl kanelia
- 1 rkl currya
- Chiliä oman maun mukaan 
- Korianteria koristeluun
 


Vaiheet
1. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi.
2. Kuutioi bataatti tai myskikurpitsa kuutioiksi, ulkonäöllä ei niin väliä.
3. Kuullota sipuleita isossa kattilassa sekoittaen n. 10 minuuttia ja lisää joukkoon bataatit/myskikurpitsat.
4. Heitä mausteet liemikuutiota lukuunottamatta kattilaan ja freesaa hetki.
5. Kaada kattilaan 1,5 l vettä niin että bataatit peittyvät. Itse kaadan aina vedenkeittimestä kuumaa vettä. Vedenkeitin toimii myös kätevästi samalla mittana ;-)
6. Lisää liemikuutio kattilaan ja hämmennä kunnolla.
7. Lisää riisi kattilaan, sekoita kunnolla ja pienennä miedolle lämmölle.
8. Anna padan hautua 25 minuuttia, ja lisää huuhdellut linssit sekaan.
9. Sekoita kunnolla ja lisää tarvittaessa vettä, jos riisi on imenyt itseensä vettä odotettua enemmän. 
10. Anna padan hautua miedolla lämmöllä vielä 15 minuuttia, ja tarjoile perheellesi.
 

Lopputulos ei ole visuaalisesti kovinkaan huikea, mutta voit koristella annokset muutamalla korianterinlehdellä. Korianteri sopii mielestäni (tähänkin) ruokaan mahtavasti, meillä ei vaan sattunut olemaan sitä jääkapissa. 
 

Hyvää ruokahalua koko perheelle!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram