Jos yrttitarhasi pursuaa yrttejä, kuten meidän parvekeviljelmämme, niin tähän raikkaaseen tomaattisalaattiin saat upotettua niistä ainakin osan. Tein nieriän lisukkeeksi nopean ja maukkaan salaatin kirsikkatomaateista, jossa toista pääosaa näyttelevät yrtit. Koska rakastan korianteria, käytin sitä roimasti basilikan kaverina, mutta resepti toimii aivan yhtä hyvin persiljalla. 

 

Yrttinen kirsikkatomaattisalaatti

 

 

Mitä tarvitset:

  • 300 g kirsikkatomaatteja

  • 20 basilikan lehteä

  • 1/4 nippu korianteria tai persiljaa

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl valkoviinietikkaa tai balsamicoa

  • 0,5 tl suolaa

  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet:

  1. Puolita kirsikkatomaatit pituussuunnassa, ja lorauta niiden sekaan oliiviöljy ja mausteet.

  2. Silppua yrtit, ja sekoita tomaattien sekaan. 

  3. Voit nauttia salaatin heti, tai antaa tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Maku on hyvin erilainen kun tomaatit ovat imeneet oliiviöljyn ja viinietikan itseensä, mutta kumpikin versio on kokeilemisen arvoinen.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös toinen reseptini kirsikkatomaateista: Herkullinen uuniriisi, jota kokeiltuasi et enää keitä riisiä!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018