Sormiruokailijoiden klassikkovälipala eli apinaevääksi kutsutut kaurapatukat maistuvat aina. Laitoin Instagramiin pari kuvaa Leonin lauantain välipalasta, ja sain heti kyselyitä mitä ne pitävät sisällään. Nyt kun tuoreita, kauniin värisiä kirsikoita saa hyvin jo kaupoista, höystin nämä patukat kirsikoilla. Meillä syödään näitä joskus aamulla puuron sijaan, ja ne toimivat hyvin myös eväinä ravintolassa. Näitä voi myös pakastaa, ja säilyvät jääkaapissa maukkaina pari päivää. Apinaeväät kaikissa reinkarnaatioissaan maistuvat erittäin hyvin myös taaperolle, sillä kutsun niitä hänen kuulleen aina kekseiksi. 
 

Kirsikkaiset kaurapatukat (6 kpl)


Mitä tarvitset:

- 1 banaani
- 10 kirsikkaa, ilman kiveä
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl kookosöljyä
- Mausteeksi Ceylon-kanelia

Vaiheet:

1. Poista kirsikoista kivi ja pilko ne pieneksi.
2. Muussaa banaani kulhossa haarukalla.
3. Sekoita kaurahiutaleet, kookosöljy ja kirsikat banaanin sekaan. Voit käyttää mitä tahansa öljyä, mutta me rakastamme kookosta.
4. Mausta Ceylon-kanelilla (vauvoilta kielletty tavallinen kaneli).
5. Muotoile uunipellille haluamasi muotoisia keksejä massasta.
6. Paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia keskitasolla.
7. Odota, että patukat jäähtyvät hieman, ja tarjoile pienelle mutustelijallesi. 

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

💗  Seuraathan Leonin matkaa pieneksi kulinaristiksi myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018