Lasagne on ylellinen arkiruoka siinä mielessä, että vaikka se on helppo tehdä, sen tekemiseen menee melko kauan. Lopputulos on kuitenkin niin mahtava, että teemme ainakin kerran kuussa lasagnea. Teemme lasagnen nyhtökaurasta, soijarouheesta, härkiksestä tai punaisista linsseistä. Meidän kaikkien lemppari tuntuu olevan kuitenkin tämä linssilasagne, tosin Leon söisi varmasti mitä tahansa lasagnea. Tässä reseptissä ei ole suolaa, sillä juustoissa on sitä ihan tarpeeksi. Vältämme muutenkin suolan käyttöä ruoanlaitossa, sillä sitä on helppo lisätä omaan annokseen. Reseptin linssikastike sopii sellaisenaan myös pastan kanssa, jos aika ei ihan riitä lasagneen asti. 

 

Linssilasagne

 

Mitä tarvitset:

 

Linssikastike:

  • 1,5 dl kuivattuja linssejä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä
  • Ripaus mustapippuria
  • 1 tl paprikaa
  • Tuoretta tai kuivattua basilikaa

 

Raastoin jääkaapista löytyneet cheddarin ja kermajuuston rippeet lasagneen, mutta valmis raaste käy hyvin

 

Juustokastike:

  • 50 g voita
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl kauramaitoa
  • 100 g juustoraastetta

 

Lasagnen päälle:

  • 50 g juustoraastetta
  • 2 tomaattia viipaloituna

 

Vaiheet:

 

 

Valmista linssikastike:

  1. Huuhtele linssit
  2. Silppua sipulit, ja kuullota ne pannulla öljyssä.
  3. Lisää pannulle tomaatti, vesi ja mausteet.
  4. Anna kiehahtaa, ja lisää joukkoon linssit.
  5. Lisää hieno porkkanaraaste aivan kypsennyksen loppuvaiheessa sekaan
  6. Hauduta kastiketta 15 minuuttia.

 

Valmista bechamel kastike:

  1. Kuumenna voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  2. Lisää kaura maito vähitellen ja sekoita koko ajan tasaiseksi.
  3. Kuumenna kastike sekoittaen ja lisää lopuksi juustoraaste ja pippuria.

 


Kokoa lasagne uunivuokaan: 

  1. Levitä lasagnevuoan pohjalle ensin linssikastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 2-3 lasagnelevyä vuoan koosta riippuen. Laita levyjen päälle taas linssikastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  2. Kaada loput juustokastikkeesta päällimmäiseksi, lado päälle viipaloitua tomaattia ja loput juustoraasteesta.
  3. Paista lasagnea 200-asteessa 40 minuuttia uunin alatasolla. Muista antaa lasagnen vetäytyä vähintään 15 minuuttia, tämä on se vaikein osuus, mutta kannattaa jaksa odottaa!

 

Hyvää ruokahalua!

 

Muita koko perheen reseptejä löydät blogistani #perheruoka -tunnisteella. 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hyvänmakuinen lasagne tuli ja maistui taaperollekin erinomaisesti, kiitos ohjeesta! Juustokastike ei paksuuntunut ollenkaan, oli sellaista maitolitkua (olisiko sitten sinileimajuusto epäsopivaa tähän). Puolet siitä uskalsin vain laittaa ettei tule ihan vetistä, loppu odottelee nyt pakastimessa seuraavaan lasagneen pääsyä.

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Kiva, että maistui! Olen käyttänyt aina mitä tahansa juusto jääkaapista löytyy, ja kastike on tosiaan aika litkua vuokaan laitettaessa, mutta lasagnelevyt imevät uunissa nestettä ja hyvin on aina jähmettynyt sitten uunista tulon jälkeen. Mutta jos toimi hyvin puolellakin juustokastikkeella, niin mikäs siinä :-) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018