Taaperolle maistuu aina riisit ja katkaravut, missä tahansa muodossa

Tämä katkarapukastike on meidän perheen luottoresepti kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on se, että ruoan laittamiseen menee 15 minuuttia, eikä tarvitse pilkkoa kuin kesäkurpitsaa. Ja toinen syy on se, että taaperomme syö tätä aivan mielettömän hyvällä ruokahalulle. Meillä onkin pakasteessa aina katkarapuja ja soijapapuja hätävarana, jos emme keksi mitään muuta kokattavaa. Taaperomme rakastaa edamame- eli soijapapuja. Siksi tykkään laittaa niitä vähän joka ruokaan. Hän kuitenkin nirsoilee sipulin kanssa, joten en ole tähän ruokaan sitä sotkenut.
 

1,5-vuotias kummityttömme tuli meille eilen muutamaksi tunniksi hoitoon. Tarjoilimme katkarapuja rakastavalle neitokaiselle tätä luottoarkiruokaamme, ja hyvin maistui hänellekin. Sormiruokailijallemme tämä ruoka ei kuitenkaan ihan vielä suolaisuutensa  takia sovellu. Olen antanut hänelle tästä riisiä, ja höyryttänyt parsakaalia ja kesäkurpitsaa. Sormiruokailijat ja riisi eivät ole ihan se paras yhdistelmä, mutta sotkut saa onneksi aina siivottua!
 

Kermainen katkarapukastike vihreillä kasviksilla (4 hengelle)
 


Mitä tarvitset:

- Pussillinen isoja katkarapuja (200g)
- 250 ml kaurakermaa (toki lehmäversiokin käy)
- Puolikas kesäkurpitsa, tai kokonainen pieni
- 100 g soijapapuja
- 1 tl mietoa currymaustetta
- 1 rkl pieneksi silputtua inkivääriä
- Puolikkaan limen mehut
 

Jäiset katkaravut pääsevät mukaan vasta kun kastike on muilta osin valmis, ja saavat olla pannulla vain muutaman minuutin


Vaiheet:

1. Laita riisi kiehumaan paketin ohjeen mukaan.
2. Pilko kesäkurpitsa melko ohuiksi paloiksi. Paista palat kuumalla pannulla, ja lisää pilkottu inkivääri.
3. Kun kesäkurpitsat ovat hieman ruskistuneet, lisää kaurakerma, soijapavut, curry ja limemehu. 
4. Sekoita kastike hyvin, anna kiehahtaa ja alenna lämpötilaa. Anna hautua viitisen minuuttia. 
5. Lisää jäiset katkaravut pääsevät mukaan vasta kun kastike on muutoin valmis.  Ne saavat olla pannulla korkeintaan muutaman minuutin kunnes kastike kiehahtaa. Ota kastike pois liedeltä etteivät katkaravut sitkostu.
6. Kokoa annos riisin ja haluamasi lisukkeiden kanssa lautasille. 

 
Aikuisen tarjoiluehdotus
 

Hyvää ruokahalua!

 

💗 Seuraathan ruokaa rakastavaa perhettämme myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

 

Kommentit (2)

MormuskaMutsi
Liittynyt28.4.2016
1/2 | 

Oi, tämä oli hyvää <3

Tämän reseptin ehdottomasti hyvä puoli on tosiaankin sen helppous ja nopeus. Meillä tämä maistui myös teini-ikäiselle niin hyvin, että tästä tulee meidänkin arkiruokasuosikki. Koska ruokaa piti tehdä toinenkin satsi päivälliselle, korvasin soijapavut pakasteherneillä ja babyporkkanoilla. Hyvää oli niinkin <3

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Kiva kuulla, että kokeilitte ja pääsi jatkoon :-D Teen usein ilman reseptiä, blogi on oiva paikka kirjoittaa onnistuneet kokeilut ylös että saa joskus myös toistettua menestysruoan 😅

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram