Leivontapiireissä on viime päivät kohistu eräästä omenajuustokakkureseptistä. Se on siis selkeästi tämän syksyn hittikakku, ja pakkohan minunkin oli sellainen leipoa vaikka sokeritonta elokuuta vietänkin. Löysin ihanan omenajuustokakun ohjeen Pikkumurunen-blogista. Minulla oli kerrankin aikomus tehdä kakku aivan reseptin mukaan, mutta leipoessani pääsyinkin muuttamaan sitä melko paljon. Muutin reseptiä reilusti vähäsokerisemmaksi, vähensin vehnäjauhon määrää ja jätin myös suolan pois. Lisäksi yksinkertaistin reseptiä ja sen vaiheita hieman. En siis enää tiedä kuinka paljon näillä kahdella kakulla on yhteistä, mutta tästä ainakin tuli aivan mielettömän hyvää. Siksi jaan reseptin myös kanssanne, nyt tiedätte mihin jemmaatte ne kaikki omenat joita puusta tippuu! Ja kuten uunissa tehdyt juustokakut yleensä, myös tämä on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. 
 

Kaurainen omenajuustokakku uunissa
 


Mitä tarvitset:

Pohja
- 135 g kaurakeksejä
- 50 g voita

Täyte
- 300 g philadelphia-juustoa
- 200 g crème fraîchea
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl sokeria
- 2 tippaa vaniljaaromia (tai 2 tl vaniljasokeria)
- 2 tl kanelia
- 2 rkl Maizenaa
- 1 dl kuohukermaa
- 3 isoa kananmunaa
- 3 keskikokoista punaista omenaa (royal gala)

Kauramuru kakkun päälle
- 75 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 2 tl kanelia

Kakun kaikki komponentit valmiina yhdistettäväksi: pohja, juustokakkumassa, omenapalat ja kauramuru.


Vaiheet:

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai huhmarella, lisää sulatettu voi sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
2. Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle, ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet taikinan.
3. Kuori omenat, poista siemenkodat, ja kuutioi ne valmiiksi
4. Vatkaa Philadelphia ja crème fraîche kulhossa tasaiseksi.
5. Lisää mukaan sokerit, vanilja-aromi, kaneli ja Maizena, ja sekoita kunnolla.
6. Lisää mukaan myös kerma ja kananmunat, ja vatkaa tasaiseksi.
7. Lisää taikinan joukkoon pieneksi kuutioitu omena. 
8. Kaada juustokakkuseos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. 
 


9. Mittaa kaikki kauramurun ainekset kulhoon, ja nypi käsin kunnes murumaista. 
10.Ripottele kauramuru tasaisesti kakun päälle, se vajoaa hieman taikinan sisään. 

11. Paista kakkua ensin 200 asteessa 10 minuuttia, jonka jälkeen vähennä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 50 minuuttia. En käyttänyt kiertoilmatoimintoa. 
12. Kun otat kakun uunista, se saattaa tuntua hieman löysältä keskeltä, mutta hyytyy kyllä jääkaapissa.
13. Laita kakku jääkaappiin kun se jäähtyy tarpeeksi, ja tarjoile vasta seuraavana päivänä.
 


Vietimme jo tänään Joelin 3-vuotissynttäreitä isovanhempien kanssa, ja kakku pääsi juhlapöytään. Kaikki kehuivat kakun makua kovasti, ja 3-vuotias on sellainen omenafani, että olisi syönyt vaikka kuinka paljon jos olisi annettu. Vaikka en tällä kertaa päässyt maistamaan kakkua, laitoin siitä itselleni pienen palan pakkaseen. Ja lauantaina juhlimme isommin esikoisemme synttäreitä, jolloin pääsen onneksi herkuttelemaan kakulla. Sokeriton elokuu vetelee onneksi viimeisiään!

 

💗  Seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa 💗 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018