Koska poikien yksi kestosuosikki on katkarapukastike riisillä ajattelin tehdä heille samasta makumaailmasta ohraton. Olen vasta hiljattain löytänyt ohran ja alkanut tekemään siitä risottojen sijaan ohrattoa. Ohrassa on paljon kuitua, ja se sopii salaatteihin, keittoihin ja laatikkoruokiin. Käytin tässä Torinon täysjyväohraa, jota pakkauksen mukaan tulee keittää 8 minuuttia mutta se vaati kylläkin vartin. En tiedä mitä teen väärin kun minkään ohran keittooajat eivät päde minun keittiössäni.

 

Katkarapu-edemame ohratto (2 aikuiselle & 2 lapselle)

 

Mitä tarvitset:

  • 3 dl ohrasuurimoita
  • 4,5 dl vettä
  • 200 g katkarapuja
  • 100 g edamame eli soijapapuja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl currya
  • Tuoreita yrttejä koristeluun

 

Valkosipulin ehtii silppumaan kun ohrat on kiehumassa
 

Vaiheet:

  1. Kiehauta vesi laakealla paistinpannulla.
  2. Lisää ohra ja mausteet valkosipulia lukuunottamatta.
  3. Keitä kannen alla hiljalleen 15 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan kunnes neste on imeytynyt.
  4. Kuullota toisella paistinpannulla silputtu valkosipuli oliiviöljyssä, ja lisää lopussa jäiset edamame pavut.
  5. Lisää ohraton sekaan katkaravut ja paista kunnes ne ovat sulaneet.
  6. Lisää lopuksi pannulla käytetty valkosipuli ja soijapavut ja sekoita hyvin.
  7. Koristele makusi mukaan korianterilla tai persiljalla.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Luottoarkiruokamme: Kermainen katkarapukastike riisillä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018