En pidä majoneesista, enkä siksi ole koskaan ollut perunasalaatin fani. Tajusin yksi päivä tehdä perunasalaatin jugurttipohjalla, ja tästä tuli ihanan raikas. Salaatin toinen salaisuus on paistetut perunat, voit toki myös kokeilla keitetyillä. Tämä raikas perunasalaatti sopii hyvin suolaisemman grilliruoan lisukkeeksi. Tein tätä viime viikolla kun menimme poikien kanssa Nuuksioon grillailemaan. 

 

Jugurttipohjainen perunasalaatti

 

 

Mitä tarvitset:

  • 6 perunaa
  • 1 punasipuli tai kesäsipulin varsia
  • 2 dl maustamatonta, paksua jugurttia
  • 1/2 purkkia kapriksia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

 

Perunasalaatti maistui tofunakkien kanssa Nuuksiossa

 

Vaiheet:

  1. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Paista perunat kypsäksi öljyssä paistinpannulla, noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita perunoiden paistuessa jugurtin sekaan pilkottu punasipuli, sitruunamehu ja kaprikset.
  4. Anna perunoiden jäähtyä ja sekoita ne muiden ainesten sekaan.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Neljän raaka-aineen tortilla espanola

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Ei tarvitse jos paistaa kypsiksi. Jos haluat esikeittää niin paista kovalla lämmöllä vain pari minuuttia jotta saat paistopinnan 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018