Itsetehty tuorepesto

Meillä käytetään melko paljon pestoa, mutta liian harvoin sitä tulee tehtyä itse. Tein viime viikolla tämän ihanan maukkaan tuorepeston. Käytin puolet pestosta samantien uunivoileipiin, ja toisen puolen sellaisenaan keitetyn pastan seassa. Mikään ei voita itsetehtyä pestoa, suosittelen kokeilemaan jos vaan mortteli löytyy! Ja jos ei löyty, peston voi kuulema tehdä myös tehosekoittimessa. Pesto säilyy kolme vuorokautta jääkaapissa, jos ei tule sitä ennen syödyksi. 

 

Pesto (n.100 grammaa) uunivoileiville

 

Mitä tarvitset tuorepestoon:

  • 80 grammaa tuoreita basilikanlehtiä
  • 60 grammaa Parmesan-juustoa
  • 30 grammaa Pecorino-juustoa
  • 30 g pinjansiemeniä
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • Valkosipulin kynsi
  • Ripaus suolaa

 

 

Vaiheet:

  1. Hienonna pinjansiemenet tahnaksi morttelissa. Lisää valkosipuli, ja möyhennä kunnes tasaista.
  2. Huuhtele basilikanlehdet. Lisää lehdet vähitellen mortteliin pinjansiementahnan sekaan. Lisää mukaan suola ja nuiji basilikanlehtiä tasaiseksi tahnaksi. Tässä menee noin viisi minuuttia, ja vaatii hieman käsivoimia. 
  3. Kun olet saanut basilikanlehdet nuijittua pinjansiementen kanssa tasaiseksi tahnaksi, sekoita mukaan hienoksi raastettu Pecorino ja Parmesaani, sekä öljy.
  4. Sekoita kunnolla, maista ja lisää halutessasi vielä suolaa. 


Kauniin vihreä pesto levitetään leipien päälle

 

Uunivoileivät pestolla

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  2. Viipaloi valitsemasi leipä.
  3. Voitele leivät paksulti pestolla, asettele päälle tomaattiviipale ja pala mozzarellaa.
  4. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
  5. Nauti kuumana!


Uunileivät ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina

 

Buon Appetito!

 

Lue myös: Jälkiruokien aatelistoa: italialainen tiramisu

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018