Palasin töihin viikko sitten vietettyäni kuopuksemme Leonin kanssa kotona 1,5 vuotta. Aika meni todella nopeasti, ja oikeasti nautin jokaisesta päivästä. Leon on nimittäin aivan ihanaa seuraa – hän on iloinen, vallaton vekkuli, joka rakastaa muiden naurattamista ja kuperkeikkoja. Jollain tasolla olisin halunnut jäädä vielä kotiin vaikka vuodeksi, mutta tavallaan oli myös mukava palata töihin ja antaa mieheni viettää vuorostaan Leonin kanssa laatuaikaa kotosalla. Miehelläni ja Leonilla onkin mennyt oikein mukavasti, ja he ovat puuhailleet samoja touhuja kuin minäkin Leonin kanssa. Mieheni pystyy kaikkeen samaan kuin minä, mutta Leonin imettämistä häin ei pysty hoitamaan. Olen ylpeä taaperoimettäjä, ja hieman mietitytti miten lapsentahtisesti imetetty Leon ottaa muutoksen maitohanojen aukioloaikoihin.

 

Leon ja ensimaidottelut
Leon ja ensimaidottelut

 

Olen töihinpaluuseen asti imettänyt Leonia viisi kertaa päivässä: aamulla, ennen päikkäreitä, päikkäreiden jälkeen, iltapäivällä, ja ennen nukkumaanmenoa. Lopetimme yöimetykset kun Leon oli vuoden ja kuukauden. Nyt kun palasin töihin, niin aikataulustamme tippui kerralla pois kaksi imetyskertaa. Se mikä aluksi jännitti, oli kuinka kroppani pärjäisi yhdeksän tuntia ilman että imetän. Onneksi tämän kanssa ei ole tullut mitään ongelmaa, enkä siis joudu kantamaan pumppua töihin. Lyhyen työmatkan takia ehdin aina imettämään Leonin ennen kuin lähden toimistolle. Leon herää puoli kahdeksan, ja lähden ennen kahdeksaa ja tulen neljän jälkeen takaisin. Tuntuu että aamumaidottelusta on tullut meille molemmille todella tärkeä, kahdenkeskinen hetki. On ihana tuoksutella omaa taaperoaan rauhassa hetki ennen työpäivää. Leon nukahtaa hyvin päiväunille ilman maitoaankin, mutta juoksee välittömästi luokseni kun palaan töistä ja huutaa "Anna, anna, anna!" repien samalla paitaani. Ilmeisesti maito on siis ollut pienen herran mielessä, mutta onneksi se ei ole kostautunut kiukutteluna poissaoloni aikaan tai sen jälkeenkään. 

 

 

Usein kysytään hieman vihjaillen, koska aion lopettaa imetyksen kokonaan. En aktiivisesti aio, vaan Leon saa jatkaa maidon kanssa läträämistä niin kauan kuin vain haluaa. Esikoisemme nautti äidinmaidosta vuoden ja yhdeksän kuukauden ajan, kunnes hän lopetti yhtäkkiä aivan itsekseen. Olin jo kuudennella kuulla raskaana, ja se voi vaikuttaa maidon makuun. Yhtenä päivänä Joel vain lopetti maidon pyytämisen, enkä sitä alkanut sen kummemmin tarjoamaan. Olin tavallaan helpottunut, ettei minun tarvinnut millään tavalla vierottaa Joelia maidosta. Samalla olin tietysti hieman surullinen, että pienen pieni poikani ei enää kokenut tarvitsevansa maitoani. Enkä päässyt WHO:n suosittelemaan kahteen vuoteen, johon asti imetystä olisi järjestön mukaan hyvä jatkaa. Toivon, että pääsisimme Leonin kanssa tähän imetystavoitteeseen, mutta Leon saa tosiaan itse päättää kauanko haluaa maidotella.

 

Lue myös: Miten lopetimme yöimetykset ja Kuukauden päästä olen taas taaperoimettäjä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram