Ranskalainen bouillabaisse on ihana keitto, ja tilaan sen mielelläni ravintolassa jos se löytyy listalta. Tämä Marseillen kaupungista kotoisin oleva tomaattinen äyriäiskeitto on kuitenkin melko monivaiheinen. Niinpä olen keksinyt oikotien onneen, ja teemme usein tätä laiskan kokin bouillabaissea. Jos mietit miten tästä versiosta edes tulee mieleen bouillabaisse, vastauksena on tomaattinen liemi, fenkoli, sekä tähtianiksen ja timjamin aromit. Se mitä tästä puuttuu on valkoviini ja merenelävät. Aitoon bouillabaisseen kuuluisi myös laittaa mausteeksi tuoretta meiramia, hyppysellinen sahramia ja cayennepippuria. Lasten takia olen lisännyt tähän perunaa, vaikka perinteisesti bouillabaissessa ei sitä ole, vaan leipä toimii hiilareina tässä ruokalajissa. 

 

Tomaattinen kalakeitto (Neljälle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 l kalalientä (vesi + fondi ohjeen mukaan, jos et keitä itse kalasta)
  • 500 g lohta
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 4 salottisipulia
  • 4 tomaattia (tai puolikas purkillinen säilöttyjä tomaatteja)
  • 1 fenkoli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Nippu tuoretta timjamia
  • Tähtianis

 


Fenkolit kesyyntymässä pannulla

 

Vaiheet:

  1. Viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja silppua, tee sama salottisipuleille.

  2. Paista fenkolia ja sipuleita paistinpannulla runsaassa öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. 

  3. Pilko valkosipulin kynnet, ja heitä pannulle muun paistoksen sekaan muutamaksi minuutiksi.

  4. Skalpeeraa tomaatit, eli vedä niiden laelle veitsellä ristiviillot, kasta kiehuvassa vedessä, ja ota kuoret pois viiltokohdista vetämällä. Pilko kuorettomat tomaatit kuutioiksi. 

  5. Laita kalaliemi kattilaan, lisää sekaan fenkoliseos, tähtianis, pilkotut tomaatit, perunat ja porkkanat.

  6. Lisää mukaan koko timjaminippu, mutta sido se yhdellä varrella kiinni, sillä yrttinippu otetaan pois ennen ruokailua.
  7. Kiehauta keitto, ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
  8. Poista timjaminippu, (meirami) ja tähtianis keitosta.
  9. Lisää kuutioitu lohi keittoon, ja kiehauta. Anna hautua viitisen minuuttia.
  10. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Vauvan helppo lohikeitto

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018