Tänään tein koko perheelle pihvejä härkäpapurouheesta. Olen viime aikoina ihastunut härkäpapurouheeseen, jossa on paljon kuitua ja proteiinia, ja vain hyvin vähän rasvaa. Lisäksi härkäpapu on mainio Suomessa kasvava palkokasvi, jonka käyttö on myös ekologista. Näitä on myös hyvin helppo ja nopea tehdä. Härkäpapupihvit maistuvat hyvin sellaisenaan vaikkapa riisin kanssa tai vaikkapa hampurilaisen välissä. Tohlottajamme söi näitä hyvin tyytyväisenä, eikä melkein muruakaan päätynyt lattialle. Näitä pitää tehdä toistekin!
 

Sormiruokailijan härkäpapupihvit


Mitä tarvitset:

 

  • 2 dl härkäpapurouhetta
  • 4 dl vettä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 porkkanaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Kevätsipuli varsineen
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria

 


 

Vaiheet:

  1. Keitä härkäpapurouhetta vedessä 10 minuuttia.
  2. Raasta porkkanat hienoksi.
  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli.
  4. Sekoita kaikki ainekset keitetyn härkäpapurouheen sekaan kattilaan.
  5. Laita taikina tekeytymään kylmään puoleksi tunniksi.
  6. Muotoile suoraan pannulle seoksesta pihvejä.
  7. Paista kummaltakin puolelta tilkassa oliiviöljyä tai kookosöljyä.
  8. Tarjoile sormiruokailijalle mieleisten lisukkeiden kanssa.




Sormet suuhun ja bon appétit!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018