Grillikesä on edennyt aika pitkälle, ja meitä ainakin kyllästyttää jo perinteinen grilliruoka. Vietimme viikonlopun mökillä ja muistimme onneksi ihanan flammkuchenin olemassaolon. Olemme toisinaan tehneet tätä Alsacen maakunnan perinneruokaa kotona uunissa pizzakiven päällä, mutta grillissä siitä tulee juuri sellainen millaiseksi se on tarkoitettu. Tässä reseptissä pohja on ihanan rapea, eikä siinä ole lainkaan hiivaa. Alkuperäisessä flammkuchenissa kylmäsavulohen tilalla on pekonia, joten suosittelen kokeilemaan silläkin ja jättämään tässä tapauksessa kaprikset pois. 

 

Flammkuchen grillissä (6 pizzaa)

 

Mitä tarvitset:

 

 

Pohja:

  • 3 dl 00-pizzajauhoja tai vehnäjauhoja
  • 1,5 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

 

Pohjat odottelemassa grilliin pääsyä

 

Täytteet:

  • 250 g créme fraîchea tai smetanaa
  • 300 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • 1 kapris-purkki (35 g)

 

 

 

Vaiheet:

  1. Tee taikina juuri ennen kuin alat grillailemaan, tämän taikinan ei tarvitse kohota. 
  2. Vaivaa vesi ja suola jauhoihin, ja lisää melko loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kuuteen osaan ja kaulitse jokainen taikinapallo pyöreäksi pizzapohjaksi.
  4. Laita pizzapohjat lautaselle pinoon, niin että jokaisen välissä on leivinpaperia jotta ne eivät tartu toisiinsa. 
  5. Paista pizzapohjaa grillissä pizzakivellä muutama minuutti, ja käännä toisin päin.
  6. Levitä créme fraiche paistetulle puolelle, ja asettele lohi, punasipulit ja kaprikset päälle.
  7. Paista vielä pari minuuttia ja ota pois grillistä.
  8. Laita seuraava pizzapohja grilliin ja toista vaiheet 3-6 kunnes kaikki mökkeilijät ovat saaneet pizzansa.

 

 

Pst. Flammkuchen kannattaa syödä heti kuumana, joten sopikaa jo etukäteen että jokainen syö omansa heti sen grillistä tultua. Itse lisään tässä vaiheessa vielä omaani lisää créme fraîchea, nam!

 

Hyvää ruokahalua!

 

Tee lisukkeeksi: Raikas kirsikkatomaatti vartissa

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018