Tykkäämme tehdä lasten kanssa etenkin kesällä retkiä metsään, rannalle tai oikeastaan minne vain. Parasta retkissä on tietysti eväät. Jos lähdemme retkelle vasta työpäivän jälkeen, niin syömme päivällisen piknik-henkisesti ulkona. Tällöin mukana on yleensä suolainen piiras, salaattia ja jotain makeaa jälkiruoaksi. Ruokajuomaksi riittää vesi, lapsille ostamme toisinaan pillimehut. Tässä meidän perheemme suositusmenu kesäiselle eväsretkelle, jälkiruokana sesongin mukaisesti raparperijuustokakku. Jos ei ole aikaa leipoa edellisenä iltana kakkua valmiiksi, retkellä tuoreet marjat ja hedelmät maistuvat myös taivaallisilta!

 

Välimerellinen pastasalaatti

 

 

Mitä tarvitset:
- 300 g pastaa
- 1 tölkki mustapapuja
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 punainen paprika
- 50 g aurinkokuivattua tomaattia (n. 3 rkl jos valmiita kuutioita)
- 100 g baby pinaatinlehtiä
- 1 rkl pestoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl oreganoa
- Ripaus mustapippuria


Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja huuhtele kylmällä vedellä. Huuhtele pavut ja sekoita pastan sekaan. Pilko paprika ja kirsikkatomaatit, ja sekoita pastan sekaan. Sekoita öljy, pesto ja mausteet keskenään. Kaada kastike muiden ainesten sekaan, ja sekoita. Lisää lopuksi mukaan huuhdellut pinaatinlehdet, ja sekoita varovasti. Valmista tuli!

 

Lohi-katkarapupiirakka
 


Mitä tarvitset: 
- Myllyn Paras pyöreä piirastaikina
- 150 g kylmäsavulohta
- 50 g katkarapuja
- 100g katkaraputuorejuustoa
- 150 g juustoraastetta 
- 2 kananmunaa
- 1 dl ranskankermaa
- 2 tl sitruunamehua
- Puolikas kevätsipulin varsi
- Ripaus mustapippuria

 

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Riko kananmunien rakenne, ja sekoita ranskankerma, tuorejuusto, juutoraasteesta 2/3-osaa ja mausteet mukaan. Levitä seos tasaisesti vuokaan, ja ripottele päälle jäiset katkaravut ja loput juustoraasteesta. Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 35 minuuttia kunnes se on saanut kauniin värin pintaan. Anna jäähtyä, paloittele valmiiksi, ja pakkaa mukaan piknikille!

 

Raparperimansikka-valkosuklaajuustokakku

 


Pohja
- 150g Digestive-keksejä (10 kpl)
- 50g voita

Raparperimansikkahilloke
- n. 7 raparperin vartta (800 g)
- 150 g mansikoita pilkottuna
- 0,5 dl sokeria
- 1 dl hyytelösokeria
- 1 rkl voita

Valkosuklaatäyte
- 2 dl kuohukermaa
- 200g maustamatonta Philadelpia-tuorejuustoa
- 200g valkosuklaata
- 1tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vanilja-aromia
- 3 liivatelehteä
- 0,2 dl vettä
 

Tee ensin pohja: hienonna keksit hienoksi ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula, ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet hillokkeen ja täytteen. Pese, kuori ja pilko raparperit pieneksi. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää pilkotut raparperipalat ja sokerit. Keitä niin kauan, että raparperit pehmenevät jonkin verran, noin 15 min. Varo ettei seos mene vetiseksi, jos niin käy niin siivilöi neste pois. Anna hillokkeen jäähtyä hieman, ja kaada kuutioidut mansikat sekaan. Anna seoksen jäähtyä kokonaan ja tasoittele se keksipohjan päälle. Laita vuoka takaisin jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, ja sulata sillä aikaa paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, vaniljasokeri, ja jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa, ja sekoita. Keitä vesitilkka kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon tasaisena nauhana, ja sekoita täyteseos tasaiseksi. Leikkaa mansikoista siivuja, ja tue ne pystyyn irtovuoan reunoille. Kaada varovasti täyte raperperimansikkahillokkeen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli, kuitenkin vähintään kuudeksi tunniksi. Irroita kakku vuoan reunoista vetäen voiveitsellä reunaa ympäri. Irrota irtovuoan reunat ja koristele kakku haluamallasi tavalla. 

 

Hauskoja seikkailuja!

 

Lue myös: Sormiruokailijan eväät lyhyille matkoille

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018