Espanjalainen munakas

Espanjalainen munakas on helppo ja monen muun ruokalajin kanssa yhteensopiva, proteiinipitoinen välipala tai lisuke joka nautitaan kylmänä. Teimme tätä viime viikonlopun piknikille välimerellisen pastasalaatin ja machego-juuston seuraksi. Voit tehdä munakkaan jo edellisenä iltana, sen maku ei kärsi lainkaan jääkaapissa. Tortilla espanola sopii myös sormiruokailijalle, sillä siitä saa hyvin otteen, se on pehmeää eikä sisällä lainkaan suolaa. 

 

Espanjalainen munakas (6:lle hengelle)

 

Mitä tarvitset:

  • 6 isohkoa perunaa (n. 300 gr)
  • 6 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • Oliiviöljyä
  • Ripaus mustapippuria ja 1 tl kuivattua paprikaa

 

Ruskista kuutioidut perunat pannulla

 

Vaiheet:

  1. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Silppua sipuli.
  3. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, laita pannulla 3 rkl oliiviöljyä, ja lisää sekaan sipuli, perunakuutiot ja paprikajauhe.
  4. Kun perunat ovat ruskistuneet, hiljennä lämpötilaa ja paista vielä 25 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsyneet. Lisää tarvittaessa öljyä.
  5. Riko kananmunat kulhoon, lisää sekaan mustapippuri ja vatkaa munien rakenne rikki.
  6. Kun perunat ovat paistuneet, kaada ne varovasti pannulta kananmunien sekaan.
  7. Kaada seos takaisin pannulle, ja paista miedolla lämmöllä vielä 20 minuuttia kunnes kananmuna on kypsynyt.
  8. Laita iso lautanen paistinpannun päälle, ja kippaa munakas lautaselle kääntämällä paistinpannu ylöslaisin. Liuta munakas takaisin pannulle, niin että toinenkin puoli saa paistopinnan ja paista vielä 5 minuuttia.
  9. Kaada lopuksi valmis munakas tarjoiluastiaan, ja anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoilua.

 

 

Hyvää ruokahalua!

Lue myös: Välimerellinen pastasalaatti

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018