Kirjoitukset avainsanalla Vegaaninen

Kävimme kesällä leikkipuiston lounaalla, ja siellä oli pari kertaa tarjolla italianpataa. Sekä Leon että Joel ahmivat sitä hulluna, joten päätin tehdä heille itsetehdyn itialianpadan kasvisversiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Italianpatani sai hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki "hyvää, hyvää!" ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ehkä ensi kerralla kokeilen vaihtelun vuoksi herneproteiinirouhetta. 

 

Italianpata kasvisversiona

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki paseerattua tomaattia (400g)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 grammaa (2dl) rakettispaghettia tai normaalia pieneksi katkottuna
  • 50 g pakastemaissia
  • 50 g pakasteherneitä

 

 

Vaiheet:

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli, ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää sipuli sekaan soijarouhe ja mausteet, ja paista pari minuuttia.
  3. Kaada 3 dl vettä soijarouheen sekaan, ja anna veden imeytyä.
  4. Lisää kattilaan vielä 2 dl vettä ja paseerattu tomaatti.
  5. Keitä viitisen minuuttia, ja lisää mukaan rakettispaghetti.
  6. Kun spaghetti on kypsää, lisää sekaan jäiset maissit ja herneet ja anna kiehua pari minuuttia.
  7. Annostele italianpata ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Herkullinen hernerouhebolognese, josta ei puutu proteiinia

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hummus on loistava lisuke, dippi ja leivänpäällinen. Meillä kaikki pitävät hummuksesta, ja teemme nykyään sen aina itse. Olemme joskus ostaneet kaupan hummusta, mutta koska hummus on parhaimmillaan aivan tuoreena ja älyttömän helppo tehdä, en näe siinä mitään järkeä. Hummuksen teossa menee korkeintaan 10 minuuttia, ja se sopii miltei jokaisen ruokalajin kylkeen. Sen lisäksi hummus on super terveellistä, ja siinä on runsaasti proteiinia. Siksi teemme usein lisukkeeksi hummusta, kun 4-vuotias esikoisemme nirsoilee. Näin tiedämme, että vaikka päivällisellä maistuu vain riisi, hummus antaa hänelle tarvittavaa energiaa.

 

Hummus

 

 

Mitä tarvitset:

  • Tölkillinen kikherneitä (380g)
  • 1 sitruuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahini-tahnaa
  • 4 rkl kikherneiden lientä eli aquafabaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl kuminaa
  • Kourallinen tuoretta persiljaa

 

 

Vaiheet:

  1. Valuta neste kikherneistä pois, ja laita neste sivuun.
  2. Laita kikherneet tehosekoittimeen.
  3. Purista sitruunanmehu tehosekoittimeen, varmista etteivät siemenet pääse mukaan.
  4. Lisää tehosekoittimeen kuorittu valkosipulin kynsi, tahini, oliiviöljy, aquafaba, persilja ja kumina.
  5. Sekoita massaa tehosekoittimessa, kunnes hummus on täyteläistä tahnaa. Maista ja lisää sitruunamehua tarvittaessa.
  6. Siirrä valmis hummus tarjoilukulhoon. Tee hummuksen keskelle pieni kuoppa, kaada siihen hieman oliiviöljyä ja koristele persiljalla ja zataar-mausteseoksella

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Herkullinen tabbouleh

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Värikäs tabbouleh on libanonilainen salaatti, joka on lunastanut paikkansa meidän ruokapöydästämme. Vaikka poikamme eivät (vielä) tabboulehista juurikaan välitä, teemme sitä usein itsellemme lisukkeeksi päivälliselle. Parhaimmillaan tabbouleh on lähi-idän keittiön herkkujen lisukkeena, mutta sopii erinomaisesti esimerkiki uunilohen, pastan tai risoton kylkeen tuomaan ruokaan raikkautta ja väriä. Tabbouleh on nopea tehdä, ja se säilyy hyvin seuraavaan päivään.

 

Tabbouleh

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 dl bulguria (tai kuskusia)
  • 1 dl vettä
  • Iso nippu tuoretta persiljaa
  • Iso nippu tuoretta minttua
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 kurkku
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Vaiheet:

  1. Valmista bulgur tai kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pese yrtit, kuivaa ne ja silppua lehdet pieneksi silpuksi.
  3. Pese, kuori ja kuutioi kurkku.
  4. Pese tomaatit, poista niistä siemenkodat ja kuutioi tomaatit pieneksi.
  5. Sekoita bulgut/kuskus, yrtit, tomaatit ja kurkut kulhossa.
  6. Lisää salaatin sekaan sitruunamehu, oliiviöljy ja mausteet.
  7. Sekoita kunnolla, ja anna levätä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Tabbouleh sopii erinomaisesti falafelpyöryköiden ja hummuksen kylkeen

 

Lue myös: Raikas kirsikkatomaattisalaatti vartissa

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lapsemme, kuten varmaan suurin osa lapsista rakastaa pastaa. Olen aiemmin tehnyt bolognesen soijarouheesta, nyt kokeilin ensimmäistä kertaa hernerouheproteiinia ja hyvin maistui koko perheelle. Käytin VegeSunin rouhetta, mutta reseptin kannalta ei ole mitään väliä mitä merkkiä käytät. Koska maustan bolognesen aina melko hyvin, en maistanut juurikaan eroa soijarouheeseen tehtyyn bolognesekastikkeeseen. Mutta ravintosisällöltään herneproteiinirouhe voittaa soijarouheen, se sisältää 60% proteiinia, 4% rasvaa ja 19% hiilareita, ja saat 100 grammasta 6 g kuitua.

 

Hernebolognese (4:lle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl herneproteiinirouhetta
  • 3 dl vettä
  • 200g paseerattua tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5tl kuivattua basilikaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • Öljyä paistamiseen

 

 

Vaiheet: 

  1. Kuullota punasipulia paistinpannulla miedolla lämmöllä reilussa öljyssä kymmenisen minuuttia ja lisää loppuvaiheessa pieneksi pilkottu valkosipuli. 
  2. Lisää hernerouhe ja mausteet paistinpannulle, ja paista hetki.
  3. Lisää vesi pannulle, ja anna kiehua 5 minuuttia.
  4. Kaada rouheen sekaan paseerattu tomaatti, ja aurinkokuivatut tomaatit silputtuina. 
  5. Maista kastiketta ja lisää mausteita makusi mukaan, jätä kastike hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä siksi aikaa kun pasta kiehuu.
  6. Keitä haluamasi pasta, ja kokoa annokset. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Sitruunainen kikhernepasta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018