Kirjoitukset avainsanalla juhla

Joulukuu! Nyt on aika viimeistään aloittaa piparkakkujen leipominen lasten kanssa, jos ei ole vielä marraskuun puolella ehtinyt. Joel kinusi jo pari viikkoa sitten, voisimmeko leipoa pipareita. Ensin ajattelin, että kuulostaa konseptina kovin idylliseltä leipoa 2- ja 4-vuotiaan kanssa pipareita. Googlettelin piparkakkutaikinareseptejä, mietin koristeluita ja haaveilin piparkakkutalon tekemisestä. Sitten muistin, että kanssaleipurini ovat tosiaan uhmaikäinen ja supervilkas 4-vuotias. Päätin tehdä pipareiden leivonnasta meille stressittömän ja rennon alisuorittamiseen kallistuvan askarteluhetken.

 

 

Päätin tehdä pipareiden leivonnasta meille stressittömän ja rennon alisuorittamiseen kallistuvan askarteluhetken. 

 

 

Tässä vinkkini hauskaan leivontahetkeen pienten kanssa:

1. Osta valmistaikina, ja napsauta se jäisenä kahtia. Näin pipareita tulee juuri se määrä minkä pienet jaksavat leipoa, koristella ja syödä. 

2. Anna lasten kaulita taikinaa ensin, kerro sitten viimeisteleväsi hieman.

3. Levitä kaikki piparkakkumuottisi esiin, ja anna lasten valita mitä käytetään. Älä välitä vaikkei jääkarhu, nuuskamuikkunen ja hattivatti sopisi teemallisesti yhteen.

 

 

4. Lapset innostuvat muoteista, mutta ovat vain hetken innoissaan itse piparkkujen muotoilusta. Anna heidän painella muoteilla taikinaa ihan miten sattuu. Odota, että he kyllästyvät ja kaulitse taikina uudelleen ja tee itse piparit uunipellille.

5. Katsokaa yhdessä kuinka piparit käyttäytyvät uunissa, koska ne ovat siellä vain viitisen minuuttia, vilkkaimmankin lapsen mielenkiinto pysyy tämän aikaa yllä.

 

Sokerikuorrutetta ei voi olla liikaa, edes poskella
 

6. Kun piparit ovat hieman jäähtyneet, seuraa varsinainen päänumero. Anna lapsille pieniin kuppeihin oma lajitelma erilaisia nonparelleja, hopeahelmiä, tähtiä ja mitä kaikkia strösseleitä kaupasta löytyykään. Anna myös tuubit erivärisiä sokerimassoja.

7. Anna lapsille yksitellen piparkakku eteen koristeltavaksi, ja anna aidosti vapaat kädet. Koristele itse vieressä piparkakkuja ja kannusta luovuuteen. Kannattaa ajatella, että nyt askarrellaan eikä tehdä mitään katseenkestäviä herkkuja joulupöytään.

8. Laittakaa piparkakut odottelemaan koristeluiden jähmettymistä. Piparkakut voi leipoa mihin vuorokauden aikaan tahansa, sillä maagisesti koristelut ovat jähmettyneet vasta lounaan tai päivällisen jälkeen. 

 

Valikoin tähän kuvaan kaikista kauneimmat luomukset, kuopus ehti napata suuhunsa omansa

 

Hauskoja joululeipomisia!

 

Lue myös: Taapero keittiössä: Lapsellisen helppo kääretorttu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhlimme elokuussa esikoisemme 4-vuotis synttäreitä ja juhlistimme viime viikonloppuna kuopuksen kahden vuoden rajapyykkiä. Kummallakin kertaa juhlatarjoilut aiheutti minussa eniten stressiä. Googlettelin ja mietin pääni puhki mitä tarjoilisin pienille ja suurille juhlavieraille. Esikoisen synttäreillä oli 14 lasta kun taas kuopuksen synttäreillä oli vain neljä pientä juhlijaa. Tästä johtuen kummankin juhlan tarjoilut olivat melko erilaiset, lukuunottamatta kakkua, jonka tilasimme kummallekin valmiina. Jotta säästyisitte päänvaivalta ja ylettömältä googlettamiselta, ajattelin jakaa kanssanne meidän juhlien onnistuneimmat tarjoilut kakun lisäksi.

 

 

Pienemmille vieraille


Lapsethan syövät tunnetusti melko huonosti mitään suolaista, jos horisontissa siintää keksit ja kakku. Teimme esikoisen juhliin kuitenkin lapsille minikolmioleipiä kahdella täytteellä. Rollen kurkkuleipien välissä oli Philadelphia-tuorejuustoa ja kurkkua. Kajan juustoleivissä taas oli vain juustoa ja voita. Kuopuksen juhliin teimme perinteisiä nakkipiiloja, ja ne maistuivat osalle aikuisistakin. Lisäksi teimme pieniä juustotomaattipizzoja, sillä moni vinkkasi minulle niiden olevan sekä lasten että aikuisten mieleen. 

 


Etenkin sormiruokailijoiden juhlissa näkee usein näyttävän marjoilla ja hedelmillä täytetyn vesimelonihain. Hain voi täyttää vaikkapa mansikoilla, pensasmustikoilla, pilkotuilla hedelmillä ja granaattiomenan siemenillä. Melonihain sisältö häviää nopeasti juhlijoiden suihin. Löydät reseptin blogistani. Kakun ja vesimelonihain lisäksi tarjoilimme kummassakin juhlassa Muumi-keksejä, sillä niissä on paljon vähemmän sokeria kuin muissa kekseissä ja ne ovat yleensä kaikkien pienten mieleen. 

 

 

Hieman suuremmille vieraille
 

Tein kumpaankin juhlaan aikuisille suunnatun välimerellisen juustopiirakan. Piirakka on loistava valinta juhlapöytään, sillä se on helppo tehdä, on ruokaisa ja maistuu nimenomaan kylmänä. Lisäksi tein esikoisen juhliin kylmäsavulohi-tuorejuusto rieskarullia. Nuo savulohirullat löytyy meillä aina jokaisesta juhlapöydästä, ja ne loppuu aina, ihan sama kuinka paljon extraa yrittäisi tehdä. Koska kuopuksen juhlissa oli monta samaa juhlijaa, teimme toisiin juhliin pieniä suolaisia kuppeja, jotka oli täytetty kylmäsavulohi-mascarponemassalla. Lisäksi meillä oli suolaisia keksejä ja erilaisia juustoja. Olimme varanneet lapsille pieniä söpöjä Mini Babybel-juustoja, vaikka meidän pojat rakastavat brie-juustoakin. 

 

Välimerellinen juustopiirakka


Kakun lisäksi meillä oli juhlapöydässä toisissa juhlissa äitini leipomia korvapuusteja, ja toisissa leipomiani mustikkamuffinsseja valkosuklaasydämellä. En ole koskaan onnistunut tekemään meheviä muffinsseja, ja siksi kokeilin lisätä taikinaan tuorejuustoa. Muffinsseista tuli kerrankin sellaisia kuin toivon, suosittelen testaamaan!

 

Mehevät mustikkamuffinssit


Reseptit: 

 

Hauskoja juhlia!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En ole leiponut vuosiin muffinsseja, sillä niistä tulee makuuni aina liian kuivia. Olimme lähdössä tiimini kanssa Nuuksioon ja halusin leipoa jotain helposti mukaan otettavaa. Niinpä päätin antaa muffinsseille vielä yhden mahdollisuuden, ja mietin miten niistä saisi mahdollisimman meheviä. Koska olen juustokakkujen paras ystävä, päätin lisätä tuorejuustoa myös muffinsseihin. Ja sehän toimi, muffinssit olivat seuraavanakin päivänä sopivan kosteita, vaikkei valkosuklaasydän enää ollutkaan sula. Jos haluat takuulla meheviä muffinsseja, kokeile näitä! Ja syö muutama puolen tunnin sisällä leipomisesta, kun suklaa on vielä sulaa.
 

Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä (12 kpl)
 

Mitä tarvitset:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½  tl ruokasoodaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl raastettua luomusitruunankuorta
  • 1,5 dl pakastettuja mustikoita
  • Ripaus suolaa
  • Tippa vanilja-aromia
  • 150 g valkosuklaata

 

Vaiheet:

  1. Yhdistä kuivat aineet sokeria lukuunottamatta kulhoon.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää sokeri ja vatkaa muutama minuutti
  4. Lisää maito, munat, vanilja-aromi ja sitruunankuori.
  5. Kääntele kuivat aineet taikinan joukkoon varovasti, älä vatkaa.
  6. Lisää lopuksi jäiset mustikat varovasti käännellen.
  7. Täytä muffinssivuoat taikinalla, niin että vuoasta peittyy 3/4 ja upota 2 valkosuklaapalaa jokaisen vuoan keskelle.
  8. Huom! Suosittelen käyttämään isoja amerikanmuffinssivuokia. Jos käytät pienempiä niin ota muffinssit aiemmin uunista ulos ja laita sisälle vain yksi suklaapala. 
  9. Paista muffinsseja 175 asteisen uunin keskiosassa n.30 minuuttia. 
  10. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, mutta älä liikaa että suklaasydän pysyy pehmeänä.

 

 

Hyviä herkutteluhetkiä!

 

 

Lue myös: Suussa sulava mustikkajuustokakku uunissa

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Etenkin sormiruokailijoiden synttäripöydissä näkee usein näyttävän marjoilla ja hedelmillä täytetyn vesimelonihain. Tein Leonin 1-vuotissynttäreille melonihain, ja se oli yllättävän helppoa. Täytin hain mansikoilla, pensasmustikoilla ja granaattiomenan siemenillä. Melonihain sisältö hävisi nopeasti juhlijoiden suihin, ja marjat täydensivät kivasti kakun makeutta. Tämä merten kauhu jää meillä kyllä lasten synttäreiden vakiotarjoiltavaksi, ehkä ensi kerralla teen tosin sammakon. 

 

Hurja vesimelonihai

 

Mitä tarvitset:

  • Iso vesimeloni
  • Marjoja tai hedelmiä
  • 2 hammastikkua
  • Kuorimaveitsi
  • Terävä veitsi
  • Tarjoiluastia

 

 

Vaiheet:

  1. Leikkaa vesimelonin pisin kärki auki, niin että siitä tulee kita.
  2. Leikkaa irrottamastasi kuorenpalasta kolmion muotoinen pala hain eväksi, ja kiinnitä se hammastikulla vesimelonin keskelle. 
  3. Kaiverra vesimelonin sisus pois isolla lusikalla kidan kautta, ja laita kaivertamasi melonit sivuun. Voit surauttaa niistä vaikka vesimelonimehua. 
  4. Ota kuorimaveitsi, ja kuori kidan ympäriltä kuori tasaisesti pois.
  5. Leikkaa hain ikenistä terävällä veitsellä kolmion muotoisia paloja pois, jolloin hai saa hurjat hampaansa.
  6. Leikkaa hammastikusta kaksi lyhyttä pätkää ja tökkää ne terävä kärki edellä kohtiin, joihin haluat hain silmien tulevan.  Ota kaksi pensasmustikkaa ja tökkää mustikat tikkujen tylsään päähän.
  7. Asettele hai tarjoiluastialle, ja täytä sen kita valitsemillasi marjolla ja pilkotuilla hedelmillä. 
  8. Täytä myös tarjoiluastia marjoilla ja hedelmillä. 

 

Hampaiden esiin kaivertaminen tuo haille sen hurjan ilmeen

Täyttämistä vaille valmis

 

Hauskoja juhlia!

 

Lue myös: Halti-kakku ja muut lastenjuhlien tarjoiltavat

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram