Kirjoitukset avainsanalla kasvisruoka

Koko perheemme rakastaa intialaista ruokaa, ja etenkin erilaisia curryja. Nyt kun vietämme vegaanista tammikuuta, päätin tehdä kikhernecurrya. Kikherneet pehmenivät curryssa ihanan pehmeiksi, ja curry maistui koko perheelle riisin ja kaurajugurttiin tehdyn raitan kera. Curryssa maistuu mukavasti inkivääri, kumina ja kurkuma, mutta chilin jätin poikien takia vähemmälle. Lisää siis chiliä oman maun mukaan.

 

Lempeä kikhernecurry 4:lle hengelle

 

Mitä tarvitset:

  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 pieni punasipuli
  • 0,5 tl kuminansiemeniä
  • 2 rkl kikhernejauhoa
  • Mausteseos:
    • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 0,5 tl jauhettua kurkumaa
    • 1 rkl jauhettua korianteria
    • 0,5 tl jauhettua cayenne-pippuria
    • 3 rkl vettä
  • 1 tölkki liotettuja kikherneitä (n. 250 grammaa)
  • 1,5 dl tomaattimurskaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl garam masala-mausteseosta

 

 

Vaiheet:

  1. Tee esivalmistelut: Pilko punasipuli, ja silppua valkosipuli ja inkivääri pieneksi. 
  2. Sekoita mausteseos: Laita kulhoon pieneksi silputtu valkosipuli, inkivääri, kurkuma, korianteri ja cayenne-pippuri. Sekoita ja kaada mukaan 3 rkl vettä.
  3. Laita paistinpannulle kookosöljy, ja paista kuminansiemeniä keskilämmöllä minuutti. Lisää silputtu punasipuli ja paista muutama minuutti.
  4. Lisää kikhernejauho pannulle sipulien sekaan ja paista minuutti.
  5. Kaada paistinpannulle aiemmin tekemäsi mausteseos ja paista sekoittaen minuutti.
  6. Lisää sekaan 5 dl vettä ja kikherneet, ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 30 minuuttia. 
  7. Lisää paistinpannulle tomaattimurska ja garam masala, ja keittele ilman kantta noin 20 minuuttia kunnes curryn vettä on haihtunut tarpeeksi. 
  8. Tarjoile riisin ja raita-kastikkeen kanssa. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Vegaaninen kikhernepasta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole tehnyt chili sin carnea lasten syntymän jälkeen, vaikka ennen söimme sitä melko usein. En tiedä miksen, sillä lapsemme tykkäävät mausteisesta ruoasta ja esikoisemme rakastaa papuja. Muokkasin silti ruokaa vähän lapsillemme sopivaksi, ja laitoin melko mietoa chilijauhetta ruokaan. Lisäsin sitten omaan annokseni enemmän. Tämä oli siitä huvittava ruoka meillä, että esikoinen kaivoi ruoasta pois kaikki paprikat ja kuopuksemme kaikki kidneypavut. Noh, kaikkia ei voi miellyttää!

 

Chili sin carne

 


Mitä tarvitset:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 prk (400/240 g) kidneypapuja
  • 1 prk (400 g) paseerattua tomaattia
  • 1,5 dl vettä
  • 1 tl jauhettua savupaprikaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl jauhettua korianteria

 


Vaiheet:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljyä kasarissa ja kuullota sipuleita 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Lisää kattilaan soijarouhe ja mausteet, ja jatka kuullotusta muutama minuutti.
  4. Lisää vesi ja anna sen imeytyä.
  5. Lisää lopuksi paseerattu tomaatti, kuutioidut paprikat ja huuhdotut kidneypavut.
  6. Hauduta chili sin carnea miedolla lämmöllä vartti.
  7. Tarjoile riisin ja raikkaan creme fraichen kanssa.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Kolme vartissa valmistuvaa arkiruokaa

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Makaronilaatikko on lasten lemppari, ja teemme sitä usein soijarouheella. Olen kokeillut tehdä makaronilaatikkoa nyhtökauralla ja Härkiksellä, mutta kumpikaan ei vakuuttanut poikiamme. Kokeilin uudehkolla Elovenan Muru Kaurajauhiksella, ja koostumuksesta tuli erittäin hyvä. Kaurajauhis on rakeisempaa ja irtonaisempaa kuin muut kokeilemani kaurapohjaiset valmisteet, ja se sopi makaronilaatikkoon yhtä hyvin kuin soijarouhe. Suosittelen testaamaan!

 

Makaronilaatikko Muru Kaurajauhiksella

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 ps Muru-kaurajauhista (225 g)
  • 5 dl makaronia
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 7 dl kauramaitoa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl currya
  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota paistinpannulla runsaassa öljyssä silputtu sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää Muru Kaurajauhis ja mausteet sekaan ja paista pari minuuttia.
  4. Sekoita uunivuokaan makaronit ja sipuli-kaurajauhispaistos.
  5. Sekoita kananmunat ja kauramaito keskenään ja kaada vuokaan tasaisesti.
  6. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.

 

 


 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Itsetehty italianpata kasvisversiona

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kävimme kesällä leikkipuiston lounaalla, ja siellä oli pari kertaa tarjolla italianpataa. Sekä Leon että Joel ahmivat sitä hulluna, joten päätin tehdä heille itsetehdyn itialianpadan kasvisversiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Italianpatani sai hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki "hyvää, hyvää!" ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ehkä ensi kerralla kokeilen vaihtelun vuoksi herneproteiinirouhetta. 

 

Italianpata kasvisversiona

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki paseerattua tomaattia (400g)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 grammaa (2dl) rakettispaghettia tai normaalia pieneksi katkottuna
  • 50 g pakastemaissia
  • 50 g pakasteherneitä

 

 

Vaiheet:

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli, ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää sipuli sekaan soijarouhe ja mausteet, ja paista pari minuuttia.
  3. Kaada 3 dl vettä soijarouheen sekaan, ja anna veden imeytyä.
  4. Lisää kattilaan vielä 2 dl vettä ja paseerattu tomaatti.
  5. Keitä viitisen minuuttia, ja lisää mukaan rakettispaghetti.
  6. Kun spaghetti on kypsää, lisää sekaan jäiset maissit ja herneet ja anna kiehua pari minuuttia.
  7. Annostele italianpata ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Herkullinen hernerouhebolognese, josta ei puutu proteiinia

 

Kommentit (1)

NeeaP
1/1 | 

Kiitos, tästä tuli oikein hyvää, vaikka puolivälissä kokkaamista huomasin, että jauhelihamauste oli loppu! Improvisaatio pelasti päivän. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram