Kirjoitukset avainsanalla kala

4-vuotias Joel on ollut hieman flunssaisena, ja hänelle on siksi maistunut ruokakin melko huonosti. Olin aikeissa tehdä lohipastan, joka on 2-vuotiaan Leonin herkkua. Valitettavasti Joel ei kauheasti välitä lohesta. Olen aiemminkin kertonut, että vaikkemme syö kotona lihaa, Joel ahmii pekonia hotelliaamiaisilla. Niinpä päätin lisätä pastaan luomupekonia tuomaan Joelin lempimakua lohen sekaan. En arvannut pastaa tehdessäni miten hyvin savulohi ja pekoni sopivat yhteen. Joel ei edes poiminut pastasta punasipuleita pois, vaikka alkaa yleensä valittaa sipulia nähdessään. 

 

Savulohipekonipasta neljälle

 

Mitä tarvitset:

  • 300 grammaa savulohta
  • 100 grammaa luomupekonia
  • 50 grammaa juustoa (parmesaani tai cheddar)
  • 1 pienehkö punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2,5 dl kaurakermaa 
  • Ripaus mustapippuria
  • Valitsemaasi pastaa pakkauksen ohjeen mukaan

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota punasipuli ja valkosipuli pannulla runsaassa öljyssä.
  3. Lisää kuutioitu pekoni kuumalle pannulle, kun sipulit ovat valmiit.
  4. Kun pekoni on ruskistunut, kaada paistinpannulle kaurakerma ja ripottele sekaan mausteet.
  5. Lisää savulohi pannulle kun pasta on melkein kypsää.
  6. Raasta puolet juustosta kastikkeen sekaan ja annostele pastan kanssa.
  7. Raasta loput juustot annosten päälle ja nauti!

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa jälkiruoaksi: Aito, italialainen tiramisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teen usein juhlapöytään käteviä kylmäsavulohi-tuorejuusto rieskarullia. Nuo savulohirullat loppuvat aina, ihan sama kuinka paljon extraa yrittäisin tehdä. Koska juhlissamme on usein melko sama vieraskunta, teimme viimeksi juhlituille synttäreille pieniä suolaisia kuppeja, jotka oli täytetty kylmäsavulohi-mascarponemassalla. Meillä oli Ramsin Croustades-kippoja, vastaavia suolaisia kippoja myydään ainakin S-kaupoissa ja Ikeassa. Koristelin joka toisen kipon kirjolohenmädillä, mutta voit käyttää koristelussa mielikuvistustasi.

 

Kylmäsavulohimascarponemoussella täytetyt coktailpalat
 


Mitä tarvitset:

  • 48 kpl suolaista minikuppia
  • 300 g kylmäsavulohta
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 200 g creme fraichea
  • 1/2 kpl punasipuli, noin 75g
  • 3 rkl sitruunamehua
  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet:

  1. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita kulhossa mascarpone ja creme fraiche keskenään.
  3. Hienonna punasipuli pieneksi ja sekoita moussen sekaan.
  4. Purista joukkoon sitruunamehu ja ripaus pippuria.
  5. Anna maustua hetki jääkaapissa ja täytä kupit vasta juuri ennen juhlia.
  6. Koristele kupit halutessasi esimerkiksi mädillä.

 

 

Hauskoja juhlia!

 

Kokkaa myös: Välimerellinen juustopiirakka, joka loppuu juhlista kesken

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ranskalainen bouillabaisse on ihana keitto, ja tilaan sen mielelläni ravintolassa jos se löytyy listalta. Tämä Marseillen kaupungista kotoisin oleva tomaattinen äyriäiskeitto on kuitenkin melko monivaiheinen. Niinpä olen keksinyt oikotien onneen, ja teemme usein tätä laiskan kokin bouillabaissea. Jos mietit miten tästä versiosta edes tulee mieleen bouillabaisse, vastauksena on tomaattinen liemi, fenkoli, sekä tähtianiksen ja timjamin aromit. Se mitä tästä puuttuu on valkoviini ja merenelävät. Aitoon bouillabaisseen kuuluisi myös laittaa mausteeksi tuoretta meiramia, hyppysellinen sahramia ja cayennepippuria. Lasten takia olen lisännyt tähän perunaa, vaikka perinteisesti bouillabaissessa ei sitä ole, vaan leipä toimii hiilareina tässä ruokalajissa. 

 

Tomaattinen kalakeitto (Neljälle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 l kalalientä (vesi + fondi ohjeen mukaan, jos et keitä itse kalasta)
  • 500 g lohta
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 4 salottisipulia
  • 4 tomaattia (tai puolikas purkillinen säilöttyjä tomaatteja)
  • 1 fenkoli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Nippu tuoretta timjamia
  • Tähtianis

 


Fenkolit kesyyntymässä pannulla

 

Vaiheet:

  1. Viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja silppua, tee sama salottisipuleille.

  2. Paista fenkolia ja sipuleita paistinpannulla runsaassa öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. 

  3. Pilko valkosipulin kynnet, ja heitä pannulle muun paistoksen sekaan muutamaksi minuutiksi.

  4. Skalpeeraa tomaatit, eli vedä niiden laelle veitsellä ristiviillot, kasta kiehuvassa vedessä, ja ota kuoret pois viiltokohdista vetämällä. Pilko kuorettomat tomaatit kuutioiksi. 

  5. Laita kalaliemi kattilaan, lisää sekaan fenkoliseos, tähtianis, pilkotut tomaatit, perunat ja porkkanat.

  6. Lisää mukaan koko timjaminippu, mutta sido se yhdellä varrella kiinni, sillä yrttinippu otetaan pois ennen ruokailua.
  7. Kiehauta keitto, ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
  8. Poista timjaminippu, (meirami) ja tähtianis keitosta.
  9. Lisää kuutioitu lohi keittoon, ja kiehauta. Anna hautua viitisen minuuttia.
  10. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Vauvan helppo lohikeitto

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Noudatamme melko orjallisesti ruoka-aikoja myös viikonloppuisin, ja siksi tuli eilen aika hoppu saada lounasta pöytään ennen Leonin päikkäriaikaa. Koska meillä oli loimulohta ja avokadoa, ajattelin heti havaijilaistyyppistä poke bowlia. Poke bowl on helppo ja nopea tehdä, ja siihen voi käyttää pääproteiiniksi melkein mitä vain: lohta, tonnikalaa, katkarapuja, tofua tai miksei jotain lihaakin. Eniten aikaa menee riisin keittämisessä, mutta sillä aikaa ehtii hyvin pilkkomaan muut ainekset. Poke Bowl on niin yksinkertainen tehdä, ettei siihen mitään reseptiä edes tarvitse, mutta tässä silti muillekin kiireiseille kokeille vinkiksi meidän pikalounaamme ainekset. 

 

Poke Bowl neljälle

 

 

Mitä tarvitset:

  • 2,5 dl riisiä
  • 300 g loimulohta tai muuta proteiinia
  • 1 dl soijapapuja
  • Puolikas kurkku
  • 1 avokado
  • 1 lime

Soijakastike:

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa

 

 

Vaiheet:

  1. Laita riisi kiehumaan.
  2. Tee kastike valmiiksi sekoittamalla ainekset keskenään pienessä kipossa.
  3. Pilko kurkku, ja viipaloi lime ja avokado.
  4. Keitä jäisiä soijapapuja 3 minuuttia ja valuta.
  5. Pilko valitsemasi proteiini sopivan kokoisiksi paloiksi. 
  6. Kun riisi on valmista, kokoa poke bowlit laittamalla riisi pohjalle, ja kasaamalla muut ainekset riisin päälle. Jokainen voi valuttaa itse soijakastiketta oman makunsa mukaan pöydässä. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Koko perheen nopea lounas - Tofua satay-kastikkeessa

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram