Kirjoitukset avainsanalla Arkiruoka

En ole tehnyt chili sin carnea lasten syntymän jälkeen, vaikka ennen söimme sitä melko usein. En tiedä miksen, sillä lapsemme tykkäävät mausteisesta ruoasta ja esikoisemme rakastaa papuja. Muokkasin silti ruokaa vähän lapsillemme sopivaksi, ja laitoin melko mietoa chilijauhetta ruokaan. Lisäsin sitten omaan annokseni enemmän. Tämä oli siitä huvittava ruoka meillä, että esikoinen kaivoi ruoasta pois kaikki paprikat ja kuopuksemme kaikki kidneypavut. Noh, kaikkia ei voi miellyttää!

 

Chili sin carne

 


Mitä tarvitset:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 prk (400/240 g) kidneypapuja
  • 1 prk (400 g) paseerattua tomaattia
  • 1,5 dl vettä
  • 1 tl jauhettua savupaprikaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl jauhettua korianteria

 


Vaiheet:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljyä kasarissa ja kuullota sipuleita 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Lisää kattilaan soijarouhe ja mausteet, ja jatka kuullotusta muutama minuutti.
  4. Lisää vesi ja anna sen imeytyä.
  5. Lisää lopuksi paseerattu tomaatti, kuutioidut paprikat ja huuhdotut kidneypavut.
  6. Hauduta chili sin carnea miedolla lämmöllä vartti.
  7. Tarjoile riisin ja raikkaan creme fraichen kanssa.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Kolme vartissa valmistuvaa arkiruokaa

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi blogini suosituimmista tai ainakin haetuimmista aihepiireistä on nopeat arkiruoat. Tuntuu, ettei arkisin ole missään nimessä 20 minuuttia aikaa enempää ruoanlaittoon, eikä aina ehdi valmistelemaan seuraavan päivän päivällistä edellisenä iltana. Kokosin alle kolme vartissa valmistuvaa arkiruokareseptiä, jotka meillä ovat ahkerassa käytössä. Mitä teillä syödään kun on kiire?

 

1. Kermainen katkarapukastike riisillä

 


Tämä katkarapukastike on meidän perheen luottoresepti kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on se, että ruoan laittamiseen menee 15 minuuttia, eikä tarvitse pilkkoa kuin kesäkurpitsaa. Ja toinen syy on se, että kumpikin poika syö tätä aivan mielettömän hyvällä ruokahalulla. Meillä on pakasteessa aina katkarapuja ja soijapapuja hätävarana, jos emme keksi mitään muuta kokattavaa. Taaperomme rakastaa edamame- eli soijapapuja. Siksi tykkään laittaa niitä vähän joka ruokaan. Hän kuitenkin nirsoilee sipulin kanssa, joten en ole tähän ruokaan sitä sotkenut.
 

Lue resepti täältä: Kermainen katkarapukastike riisillä

 

2. Itsetehty Italianpata kasvisversiona

 

 

Italianpata on klassinen lastenlemppari ja arjen pikaruoka. Moni ostaa valmispussin kaupasta, ja lisää vain jauhelihan tai soijarouheen. Päätin kuitenkin tehdä pojillemme itsetehdyn italianpadan kasvisversiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Italianpatani sai hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki "hyvää, hyvää!" ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ja mikä parasta, itsetehdyn italianpadan valmistuksessa ei mennyt kauempaa kuin valmisversion kanssa puuhaillessa, ja ruoan saa vartissa pöytään.

Lue resepti täältä: Italianpata kasvisversiona (vegaaninen)

 

3. Sitruunainen kikhernepasta

 


Pastat ovat aina nopeita, ja tämä pehmeän makuinen kikhernepasta ei tee poikkeusta sääntöön. Pidän silti siitä, ettei tämä pasta vaikuta hätäpäissään vartissa tehdyltä. Kikherneistä tulee täyteläisen pehmeitä, eikä pasta maistu sitruunalta. Sitruuna tukee upeasti kikherneitä, aivan kuten hummuksessakin. Kikherneissä on paljon proteiinia, kalsiumia ja folaattia, ja loistava tapa korvata eläinperäisiä proteiininlähteitä.

 

Lue resepti täältä: Kikhernepasta valmistuu vartissa (vegaaninen)

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Makaronilaatikko on lasten lemppari, ja teemme sitä usein soijarouheella. Olen kokeillut tehdä makaronilaatikkoa nyhtökauralla ja Härkiksellä, mutta kumpikaan ei vakuuttanut poikiamme. Kokeilin uudehkolla Elovenan Muru Kaurajauhiksella, ja koostumuksesta tuli erittäin hyvä. Kaurajauhis on rakeisempaa ja irtonaisempaa kuin muut kokeilemani kaurapohjaiset valmisteet, ja se sopi makaronilaatikkoon yhtä hyvin kuin soijarouhe. Suosittelen testaamaan!

 

Makaronilaatikko Muru Kaurajauhiksella

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 ps Muru-kaurajauhista (225 g)
  • 5 dl makaronia
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 7 dl kauramaitoa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl currya
  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota paistinpannulla runsaassa öljyssä silputtu sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää Muru Kaurajauhis ja mausteet sekaan ja paista pari minuuttia.
  4. Sekoita uunivuokaan makaronit ja sipuli-kaurajauhispaistos.
  5. Sekoita kananmunat ja kauramaito keskenään ja kaada vuokaan tasaisesti.
  6. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.

 

 


 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Itsetehty italianpata kasvisversiona

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kävimme kesällä leikkipuiston lounaalla, ja siellä oli pari kertaa tarjolla italianpataa. Sekä Leon että Joel ahmivat sitä hulluna, joten päätin tehdä heille itsetehdyn itialianpadan kasvisversiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Italianpatani sai hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki "hyvää, hyvää!" ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ehkä ensi kerralla kokeilen vaihtelun vuoksi herneproteiinirouhetta. 

 

Italianpata kasvisversiona

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki paseerattua tomaattia (400g)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 grammaa (2dl) rakettispaghettia tai normaalia pieneksi katkottuna
  • 50 g pakastemaissia
  • 50 g pakasteherneitä

 

 

Vaiheet:

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli, ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää sipuli sekaan soijarouhe ja mausteet, ja paista pari minuuttia.
  3. Kaada 3 dl vettä soijarouheen sekaan, ja anna veden imeytyä.
  4. Lisää kattilaan vielä 2 dl vettä ja paseerattu tomaatti.
  5. Keitä viitisen minuuttia, ja lisää mukaan rakettispaghetti.
  6. Kun spaghetti on kypsää, lisää sekaan jäiset maissit ja herneet ja anna kiehua pari minuuttia.
  7. Annostele italianpata ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Herkullinen hernerouhebolognese, josta ei puutu proteiinia

 

Kommentit (1)

NeeaP
1/1 | 

Kiitos, tästä tuli oikein hyvää, vaikka puolivälissä kokkaamista huomasin, että jauhelihamauste oli loppu! Improvisaatio pelasti päivän. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram