Kirjoitukset avainsanalla lisuke

Hummus on loistava lisuke, dippi ja leivänpäällinen. Meillä kaikki pitävät hummuksesta, ja teemme nykyään sen aina itse. Olemme joskus ostaneet kaupan hummusta, mutta koska hummus on parhaimmillaan aivan tuoreena ja älyttömän helppo tehdä, en näe siinä mitään järkeä. Hummuksen teossa menee korkeintaan 10 minuuttia, ja se sopii miltei jokaisen ruokalajin kylkeen. Sen lisäksi hummus on super terveellistä, ja siinä on runsaasti proteiinia. Siksi teemme usein lisukkeeksi hummusta, kun 4-vuotias esikoisemme nirsoilee. Näin tiedämme, että vaikka päivällisellä maistuu vain riisi, hummus antaa hänelle tarvittavaa energiaa.

 

Hummus

 

 

Mitä tarvitset:

  • Tölkillinen kikherneitä (380g)
  • 1 sitruuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahini-tahnaa
  • 4 rkl kikherneiden lientä eli aquafabaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl kuminaa
  • Kourallinen tuoretta persiljaa

 

 

Vaiheet:

  1. Valuta neste kikherneistä pois, ja laita neste sivuun.
  2. Laita kikherneet tehosekoittimeen.
  3. Purista sitruunanmehu tehosekoittimeen, varmista etteivät siemenet pääse mukaan.
  4. Lisää tehosekoittimeen kuorittu valkosipulin kynsi, tahini, oliiviöljy, aquafaba, persilja ja kumina.
  5. Sekoita massaa tehosekoittimessa, kunnes hummus on täyteläistä tahnaa. Maista ja lisää sitruunamehua tarvittaessa.
  6. Siirrä valmis hummus tarjoilukulhoon. Tee hummuksen keskelle pieni kuoppa, kaada siihen hieman oliiviöljyä ja koristele persiljalla ja zataar-mausteseoksella

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Herkullinen tabbouleh

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Värikäs tabbouleh on libanonilainen salaatti, joka on lunastanut paikkansa meidän ruokapöydästämme. Vaikka poikamme eivät (vielä) tabboulehista juurikaan välitä, teemme sitä usein itsellemme lisukkeeksi päivälliselle. Parhaimmillaan tabbouleh on lähi-idän keittiön herkkujen lisukkeena, mutta sopii erinomaisesti esimerkiki uunilohen, pastan tai risoton kylkeen tuomaan ruokaan raikkautta ja väriä. Tabbouleh on nopea tehdä, ja se säilyy hyvin seuraavaan päivään.

 

Tabbouleh

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 dl bulguria (tai kuskusia)
  • 1 dl vettä
  • Iso nippu tuoretta persiljaa
  • Iso nippu tuoretta minttua
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 kurkku
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Vaiheet:

  1. Valmista bulgur tai kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pese yrtit, kuivaa ne ja silppua lehdet pieneksi silpuksi.
  3. Pese, kuori ja kuutioi kurkku.
  4. Pese tomaatit, poista niistä siemenkodat ja kuutioi tomaatit pieneksi.
  5. Sekoita bulgut/kuskus, yrtit, tomaatit ja kurkut kulhossa.
  6. Lisää salaatin sekaan sitruunamehu, oliiviöljy ja mausteet.
  7. Sekoita kunnolla, ja anna levätä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Tabbouleh sopii erinomaisesti falafelpyöryköiden ja hummuksen kylkeen

 

Lue myös: Raikas kirsikkatomaattisalaatti vartissa

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Itsetehty tuorepesto

Meillä käytetään melko paljon pestoa, mutta liian harvoin sitä tulee tehtyä itse. Tein viime viikolla tämän ihanan maukkaan tuorepeston. Käytin puolet pestosta samantien uunivoileipiin, ja toisen puolen sellaisenaan keitetyn pastan seassa. Mikään ei voita itsetehtyä pestoa, suosittelen kokeilemaan jos vaan mortteli löytyy! Ja jos ei löyty, peston voi kuulema tehdä myös tehosekoittimessa. Pesto säilyy kolme vuorokautta jääkaapissa, jos ei tule sitä ennen syödyksi. 

 

Pesto (n.100 grammaa) uunivoileiville

 

Mitä tarvitset tuorepestoon:

  • 80 grammaa tuoreita basilikanlehtiä
  • 60 grammaa Parmesan-juustoa
  • 30 grammaa Pecorino-juustoa
  • 30 g pinjansiemeniä
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • Valkosipulin kynsi
  • Ripaus suolaa

 

 

Vaiheet:

  1. Hienonna pinjansiemenet tahnaksi morttelissa. Lisää valkosipuli, ja möyhennä kunnes tasaista.
  2. Huuhtele basilikanlehdet. Lisää lehdet vähitellen mortteliin pinjansiementahnan sekaan. Lisää mukaan suola ja nuiji basilikanlehtiä tasaiseksi tahnaksi. Tässä menee noin viisi minuuttia, ja vaatii hieman käsivoimia. 
  3. Kun olet saanut basilikanlehdet nuijittua pinjansiementen kanssa tasaiseksi tahnaksi, sekoita mukaan hienoksi raastettu Pecorino ja Parmesaani, sekä öljy.
  4. Sekoita kunnolla, maista ja lisää halutessasi vielä suolaa. 


Kauniin vihreä pesto levitetään leipien päälle

 

Uunivoileivät pestolla

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  2. Viipaloi valitsemasi leipä.
  3. Voitele leivät paksulti pestolla, asettele päälle tomaattiviipale ja pala mozzarellaa.
  4. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
  5. Nauti kuumana!


Uunileivät ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina

 

Buon Appetito!

 

Lue myös: Jälkiruokien aatelistoa: italialainen tiramisu

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Huom: Blogini luetuin resepti on jo siirtynyt blogin uuteen kotiin, löydät sen Nina ja minit -blogista:

https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi/2020/01/18/mausteinen-uuniriisi-herkkuriisia-kokeiltuasi-et-enaa-keita-riisia/ 

 

Mausteinen herkkuriisi uunissa (4-6 hengelle)

 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018