Kirjoitukset avainsanalla pasta

Kävimme kesällä leikkipuiston lounaalla, ja siellä oli pari kertaa tarjolla italianpataa. Sekä Leon että Joel ahmivat sitä hulluna, joten päätin tehdä heille itsetehdyn itialianpadan kasvisversiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Italianpatani sai hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki "hyvää, hyvää!" ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ehkä ensi kerralla kokeilen vaihtelun vuoksi herneproteiinirouhetta. 

 

Italianpata kasvisversiona

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki paseerattua tomaattia (400g)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 grammaa (2dl) rakettispaghettia tai normaalia pieneksi katkottuna
  • 50 g pakastemaissia
  • 50 g pakasteherneitä

 

 

Vaiheet:

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli, ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää sipuli sekaan soijarouhe ja mausteet, ja paista pari minuuttia.
  3. Kaada 3 dl vettä soijarouheen sekaan, ja anna veden imeytyä.
  4. Lisää kattilaan vielä 2 dl vettä ja paseerattu tomaatti.
  5. Keitä viitisen minuuttia, ja lisää mukaan rakettispaghetti.
  6. Kun spaghetti on kypsää, lisää sekaan jäiset maissit ja herneet ja anna kiehua pari minuuttia.
  7. Annostele italianpata ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Herkullinen hernerouhebolognese, josta ei puutu proteiinia

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsemme, kuten varmaan suurin osa lapsista rakastaa pastaa. Olen aiemmin tehnyt bolognesen soijarouheesta, nyt kokeilin ensimmäistä kertaa hernerouheproteiinia ja hyvin maistui koko perheelle. Käytin VegeSunin rouhetta, mutta reseptin kannalta ei ole mitään väliä mitä merkkiä käytät. Koska maustan bolognesen aina melko hyvin, en maistanut juurikaan eroa soijarouheeseen tehtyyn bolognesekastikkeeseen. Mutta ravintosisällöltään herneproteiinirouhe voittaa soijarouheen, se sisältää 60% proteiinia, 4% rasvaa ja 19% hiilareita, ja saat 100 grammasta 6 g kuitua.

 

Hernebolognese (4:lle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl herneproteiinirouhetta
  • 3 dl vettä
  • 200g paseerattua tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5tl kuivattua basilikaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • Öljyä paistamiseen

 

 

Vaiheet: 

  1. Kuullota punasipulia paistinpannulla miedolla lämmöllä reilussa öljyssä kymmenisen minuuttia ja lisää loppuvaiheessa pieneksi pilkottu valkosipuli. 
  2. Lisää hernerouhe ja mausteet paistinpannulle, ja paista hetki.
  3. Lisää vesi pannulle, ja anna kiehua 5 minuuttia.
  4. Kaada rouheen sekaan paseerattu tomaatti, ja aurinkokuivatut tomaatit silputtuina. 
  5. Maista kastiketta ja lisää mausteita makusi mukaan, jätä kastike hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä siksi aikaa kun pasta kiehuu.
  6. Keitä haluamasi pasta, ja kokoa annokset. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Sitruunainen kikhernepasta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olemme melko valikoivia ravintoloiden suhteen, ja tykkäämme siksi tehdä pojille usein evästä mukaan jos menemme Linnanmäelle, Korkeasaareen tai johonkin muuhun paikkaan missä ei ole juurikaan valinnanvaraa ravintolan suhteen. Pastasalaatti on nopea, helppo ja kätevä eväsruoka, ja se maistuu sormiruokailijallekin. Teimme välimerellistä pastasalaattia taas viime viikonlopun Lintsi-reissua varten, ja Leonille minulla oli mukana myös Lohi-parsakaalimuffinsseja. Jälkkäriksi söimme Lintsin mainiot vohvelit hillolla ja kermavaahdolla. 

 

Välimerellinen pastasalaatti

 

Värikkäät pienet simpukkapastat sopivat hyvin pastasalaattiin

 

Mitä tarvitset:

  • 300 g pastaa
  • 1 tölkki mustapapuja
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • 50 g aurinkokuivattua tomaattia (n. 3 rkl jos valmiita kuutioita)
  • 100 g baby pinaatinlehtiä
  • 1 rkl pestoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl oreganoa
  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet: 

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Huuhtele pavut ja sekoita pastan sekaan. 
  3. Pilko paprika ja kirsikkatomaatit, ja sekoita pastan sekaan.
  4. Sekoita öljy, pesto ja mausteet keskenään. Kaada kastike muiden ainesten sekaan, ja sekoita.
  5. Lisää lopuksi mukaan huuhdellut pinaatinlehdet, ja sekoita varovasti.

 

Omat eväät mukana Linnanmäellä

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Sormiruokailijan eväät lyhyille matkoille

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tein päivälliseksi niin maukkaan pastan kikherneistä, munakoisosta ja isosta kasasta mausteita, että itsekin yllätyin. Kikherneet tuntuivat pastassa todella mehukkailta, ja kaikki maut sopivat mainiosti yhteen. Koska tämä pasta pääsee perheemme kiertävälle ruokalistalle, päätin jakaa reseptin myös kanssanne. Voit jättää munakoison pois, tai korvata sen esimerkiksi kesäkurpitsalla, paprikalla tai kukkakaalilla.

 

Koko perheen kikhernepasta

 

 

Mitä tarvitset:

  • 200g kikherneitä nesteessä
  • 100g munakoisoa, tai mitä tahansa muuta kasvista
  • 1 pieni punasipuli
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 50g pinaatinlehtiä
  • 2 dl kasvislientä
  • Puolikkaan sitruunan mehut
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl kuminaa
  • Ripaus mustapippuria ja suolaa (ei alle 1-vuotiaille)

 

 

Vaiheet:

  1. Tee esivalmistelut: silppua punasipuli, pilko munakoiso kuutioiksi, murskaa valkosipulin kynnet, kuori sitruunankuorta, purista sitruunan mehut erikseen talteen ja huuhtele kikherneet nesteestä.
  2. Lämmitä paistinpannu korkealle lämmöle, ja kaada oliiviöljy pannulle. Lisää pannulle silputtu punasipuli, valkosipuli, kumina, pippuri, (suola) ja sitruunan kuori.
  3. Paista seosta muutama minuutti, kunnes sipuli ja valkosipuli pehmenee. Alenna lämpötilaa ja lisää kikherneet ja pilkottu munakoiso pannulle. Paista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes kikherneet ovat saaneet hieman väriä.
  4. Lisää kasvisliemi ja sitruunamehu pannulle, ja anna kiehua kunnes kastike on hieman kiehunut kasaan (alle 10 minuuttia).
  5. Keitä perheenne lempipastaa pakkauksen ohjeen mukaan,
  6. Kaada vielä lämpimän kastikkeen sekaan huuhdellut pinaatinlehdet, ja keitetty pasta. Sekoita kunnolla ja tarjoa perheellesi!

 

Hyvää ruokahalua!

 

Muita helppoja ja nopeita arkiruokia löydät blogistani #arkiruoka-tunnisteella

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018