Kirjoitukset avainsanalla pasta

4-vuotias Joel on ollut hieman flunssaisena, ja hänelle on siksi maistunut ruokakin melko huonosti. Olin aikeissa tehdä lohipastan, joka on 2-vuotiaan Leonin herkkua. Valitettavasti Joel ei kauheasti välitä lohesta. Olen aiemminkin kertonut, että vaikkemme syö kotona lihaa, Joel ahmii pekonia hotelliaamiaisilla. Niinpä päätin lisätä pastaan luomupekonia tuomaan Joelin lempimakua lohen sekaan. En arvannut pastaa tehdessäni miten hyvin savulohi ja pekoni sopivat yhteen. Joel ei edes poiminut pastasta punasipuleita pois, vaikka alkaa yleensä valittaa sipulia nähdessään. 

 

Savulohipekonipasta neljälle

 

Mitä tarvitset:

  • 300 grammaa savulohta
  • 100 grammaa luomupekonia
  • 50 grammaa juustoa (parmesaani tai cheddar)
  • 1 pienehkö punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2,5 dl kaurakermaa 
  • Ripaus mustapippuria
  • Valitsemaasi pastaa pakkauksen ohjeen mukaan

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota punasipuli ja valkosipuli pannulla runsaassa öljyssä.
  3. Lisää kuutioitu pekoni kuumalle pannulle, kun sipulit ovat valmiit.
  4. Kun pekoni on ruskistunut, kaada paistinpannulle kaurakerma ja ripottele sekaan mausteet.
  5. Lisää savulohi pannulle kun pasta on melkein kypsää.
  6. Raasta puolet juustosta kastikkeen sekaan ja annostele pastan kanssa.
  7. Raasta loput juustot annosten päälle ja nauti!

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa jälkiruoaksi: Aito, italialainen tiramisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kävimme kesällä leikkipuiston lounaalla, ja siellä oli pari kertaa tarjolla italianpataa. Sekä Leon että Joel ahmivat sitä hulluna, joten päätin tehdä heille itsetehdyn itialianpadan kasvisversiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Italianpatani sai hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki "hyvää, hyvää!" ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ehkä ensi kerralla kokeilen vaihtelun vuoksi herneproteiinirouhetta. 

 

Italianpata kasvisversiona

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki paseerattua tomaattia (400g)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 grammaa (2dl) rakettispaghettia tai normaalia pieneksi katkottuna
  • 50 g pakastemaissia
  • 50 g pakasteherneitä

 

 

Vaiheet:

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli, ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää sipuli sekaan soijarouhe ja mausteet, ja paista pari minuuttia.
  3. Kaada 3 dl vettä soijarouheen sekaan, ja anna veden imeytyä.
  4. Lisää kattilaan vielä 2 dl vettä ja paseerattu tomaatti.
  5. Keitä viitisen minuuttia, ja lisää mukaan rakettispaghetti.
  6. Kun spaghetti on kypsää, lisää sekaan jäiset maissit ja herneet ja anna kiehua pari minuuttia.
  7. Annostele italianpata ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Herkullinen hernerouhebolognese, josta ei puutu proteiinia

 

Kommentit (1)

NeeaP
1/1 | 

Kiitos, tästä tuli oikein hyvää, vaikka puolivälissä kokkaamista huomasin, että jauhelihamauste oli loppu! Improvisaatio pelasti päivän. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lapsemme, kuten varmaan suurin osa lapsista rakastaa pastaa. Olen aiemmin tehnyt bolognesen soijarouheesta, nyt kokeilin ensimmäistä kertaa hernerouheproteiinia ja hyvin maistui koko perheelle. Käytin VegeSunin rouhetta, mutta reseptin kannalta ei ole mitään väliä mitä merkkiä käytät. Koska maustan bolognesen aina melko hyvin, en maistanut juurikaan eroa soijarouheeseen tehtyyn bolognesekastikkeeseen. Mutta ravintosisällöltään herneproteiinirouhe voittaa soijarouheen, se sisältää 60% proteiinia, 4% rasvaa ja 19% hiilareita, ja saat 100 grammasta 6 g kuitua.

 

Hernebolognese (4:lle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl herneproteiinirouhetta
  • 3 dl vettä
  • 200g paseerattua tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5tl kuivattua basilikaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • Öljyä paistamiseen

 

 

Vaiheet: 

  1. Kuullota punasipulia paistinpannulla miedolla lämmöllä reilussa öljyssä kymmenisen minuuttia ja lisää loppuvaiheessa pieneksi pilkottu valkosipuli. 
  2. Lisää hernerouhe ja mausteet paistinpannulle, ja paista hetki.
  3. Lisää vesi pannulle, ja anna kiehua 5 minuuttia.
  4. Kaada rouheen sekaan paseerattu tomaatti, ja aurinkokuivatut tomaatit silputtuina. 
  5. Maista kastiketta ja lisää mausteita makusi mukaan, jätä kastike hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä siksi aikaa kun pasta kiehuu.
  6. Keitä haluamasi pasta, ja kokoa annokset. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Sitruunainen kikhernepasta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olemme melko valikoivia ravintoloiden suhteen, ja tykkäämme siksi tehdä pojille usein evästä mukaan jos menemme Linnanmäelle, Korkeasaareen tai johonkin muuhun paikkaan missä ei ole juurikaan valinnanvaraa ravintolan suhteen. Pastasalaatti on nopea, helppo ja kätevä eväsruoka, ja se maistuu sormiruokailijallekin. Teimme välimerellistä pastasalaattia taas viime viikonlopun Lintsi-reissua varten, ja Leonille minulla oli mukana myös Lohi-parsakaalimuffinsseja. Jälkkäriksi söimme Lintsin mainiot vohvelit hillolla ja kermavaahdolla. 

 

Välimerellinen pastasalaatti

 

Värikkäät pienet simpukkapastat sopivat hyvin pastasalaattiin

 

Mitä tarvitset:

  • 300 g pastaa
  • 1 tölkki mustapapuja
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • 50 g aurinkokuivattua tomaattia (n. 3 rkl jos valmiita kuutioita)
  • 100 g baby pinaatinlehtiä
  • 1 rkl pestoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl oreganoa
  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet: 

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Huuhtele pavut ja sekoita pastan sekaan. 
  3. Pilko paprika ja kirsikkatomaatit, ja sekoita pastan sekaan.
  4. Sekoita öljy, pesto ja mausteet keskenään. Kaada kastike muiden ainesten sekaan, ja sekoita.
  5. Lisää lopuksi mukaan huuhdellut pinaatinlehdet, ja sekoita varovasti.

 

Omat eväät mukana Linnanmäellä

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Sormiruokailijan eväät lyhyille matkoille

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram