Kirjoitukset avainsanalla salaatti

Värikäs tabbouleh on libanonilainen salaatti, joka on lunastanut paikkansa meidän ruokapöydästämme. Vaikka poikamme eivät (vielä) tabboulehista juurikaan välitä, teemme sitä usein itsellemme lisukkeeksi päivälliselle. Parhaimmillaan tabbouleh on lähi-idän keittiön herkkujen lisukkeena, mutta sopii erinomaisesti esimerkiki uunilohen, pastan tai risoton kylkeen tuomaan ruokaan raikkautta ja väriä. Tabbouleh on nopea tehdä, ja se säilyy hyvin seuraavaan päivään.

 

Tabbouleh

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 dl bulguria (tai kuskusia)
  • 1 dl vettä
  • Iso nippu tuoretta persiljaa
  • Iso nippu tuoretta minttua
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 kurkku
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Vaiheet:

  1. Valmista bulgur tai kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pese yrtit, kuivaa ne ja silppua lehdet pieneksi silpuksi.
  3. Pese, kuori ja kuutioi kurkku.
  4. Pese tomaatit, poista niistä siemenkodat ja kuutioi tomaatit pieneksi.
  5. Sekoita bulgut/kuskus, yrtit, tomaatit ja kurkut kulhossa.
  6. Lisää salaatin sekaan sitruunamehu, oliiviöljy ja mausteet.
  7. Sekoita kunnolla, ja anna levätä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Tabbouleh sopii erinomaisesti falafelpyöryköiden ja hummuksen kylkeen

 

Lue myös: Raikas kirsikkatomaattisalaatti vartissa

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletko koskaan syönyt nyhtökauraa sellaisenaan, siis paistamatta? Kun nyhtökaura tuli vuosia sitten kauppoihin, kokeilin vaikka mitä erilaisia ruokalajeja mitä siitä voisi tehdä. Yksi suosikeistani on tämä nuudelisalaatti, johon nyhtökaura käytetään ihan sellaisenaan. Tämän salaatin salaisuus on kastike, muita raaka-aineita voit vaihtaa aivan vapaasti. Yleensä laitan mukaan ison nipun korianteria, mutta unohdin ostaa sitä kaupasta. Siksi paahdoin tilalle maapähkinöitä makua tuomaan. 

 

Nyhtökaura-nuudelisalaatti (6:lle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 100g ohuita riisinuudeleita

  • 200 g Nyhtökauraa

  • 2 porkkanaa

  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 1 paprika

  • Kourallinen kirsikkatomaatteja

  • Paahdettuja maapähkinöitä

 

Kastike:

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä

  • 3 rkl seesamiöljyä

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl limemehua

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ne heti kylmällä vedellä, valuta vesi ja laita nuudelit salaattikulhoon. Pilko nuudeleita kulhossa pienemmäksi veitsellä.

  2. Tee kastike valmiiksi, ja kaada nuudelien ja nyhtökauran päälle salaattikulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua 15 minuuttia.

  3. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa, ja suikaloi paprika. Lisää salaatin sekaan ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. 

  4. Paahda paistinpannulla öljyssä maapähkinöitä, ja ripottele salaatin päälle. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Välimerellinen pastasalaatti

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Joskus on kiva tehdä ruokapöytään lisukkeeksi näyttävä salaatti varsinkin jos on illallisvieraita, ja tämä mustikkainen avokadosalaatti sopii loistavasti pöytään kuin pöytään. Mustikka ja avokado sopivat todella hyvin yhteen, joten salaatti on myös todella maukas ja täynnä vitamiineja ja hyviä rasvoja. Salaatti valmistuu vartissa, ja sen haastavin osuus on löytää kaupasta täydellisen kypsiä avokadoja. 

 

 

Mustikkainen avokadosalaatti

 

Mitä tarvitset:

  • 1 pussi jäävuorisalaattia
  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 dl tuoreita mustikoita
  • 200g kesäkurpitsaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl balmamietikkaa
  • Balsamicokastiketta koristeluun

 

Täydellisen kypsä avokado

 

Vaiheet:

  1. Huuhtele salaatti, mustikat, kesäkurpitsa ja myös avokadot.
  2. Kuivaa jäävuorisalaatti ja asettele se tarjoiluastian pohjalle. 
  3. Raasta kesäkurpitsa raastimella, ja lisää raasteen sekaan balsamietikka ja sitruunamehu.
  4. Anna raasteen maustua viitisen minuuttia, ja kaada salaattipedille.
  5. Avaa avokadot, poista kivi ja vedä terävällä veitsellä viiltoja avokadoon. Kaavi avokadon suikaleet ruokalusikalla salaattiin mukaan, ja asettele halutessasi.
  6. Ripottele tuoreet mustikat salaatin päälle.
  7. Koristele balsamicokastikkeella ja nauti!

 

 

Hauskoja herkutteluhetkiä!

 

Lue myös: Miten hedelmät kuuluu puhdistaa torjunta-aine jäämistä?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En pidä majoneesista, enkä siksi ole koskaan ollut perunasalaatin fani. Tajusin yksi päivä tehdä perunasalaatin jugurttipohjalla, ja tästä tuli ihanan raikas. Salaatin toinen salaisuus on paistetut perunat, voit toki myös kokeilla keitetyillä. Tämä raikas perunasalaatti sopii hyvin suolaisemman grilliruoan lisukkeeksi. Tein tätä viime viikolla kun menimme poikien kanssa Nuuksioon grillailemaan. 

 

Jugurttipohjainen perunasalaatti

 

 

Mitä tarvitset:

  • 6 perunaa
  • 1 punasipuli tai kesäsipulin varsia
  • 2 dl maustamatonta, paksua jugurttia
  • 1/2 purkkia kapriksia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

 

Perunasalaatti maistui tofunakkien kanssa Nuuksiossa

 

Vaiheet:

  1. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Paista perunat kypsäksi öljyssä paistinpannulla, noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita perunoiden paistuessa jugurtin sekaan pilkottu punasipuli, sitruunamehu ja kaprikset.
  4. Anna perunoiden jäähtyä ja sekoita ne muiden ainesten sekaan.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Neljän raaka-aineen tortilla espanola

 

Kommentit (2)

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Ei tarvitse jos paistaa kypsiksi. Jos haluat esikeittää niin paista kovalla lämmöllä vain pari minuuttia jotta saat paistopinnan 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018