Kirjoitukset avainsanalla aamiainen

Kyllästyttääkö lapsia kaurapuuro, etkä haluaisi joka aamu tarjota jugurttia tai voileipääkään? Kokosin blogiin kolme kivaa aamupalareseptiä, jotka maistuvat koko perheelle. Aloitan listauksen blogini luetuimmalla reseptillä ja perheemme ikisuosikilla -  sokerittomilla banaaniletuilla. Sen lisäksi, että saat niistä terveellisen aamupalan sellaisenaan, esimerkiksi tuoreiden marjojen ja vaikka maapähkinävoin kanssa, letut toimivat taivaallisena jälkkärinä vaahterasiirapin ja vaniljajäätelön kanssa. 

 

1. Banaaniletut

 

Banaaliletuista kasattu kakku jugurtilla, marjoilla ja maapähkinävoilla

 

Mitä tarvitset:

- 4 dl luomukaurahiutaleita
- 4 dl kauramaitoa
- 2 kypsää banaania
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl Ceylon-kanelia

 

Vaiheet:

1. Laita kaurahiutaleet ja sooda tehosekoittimeen, ja jauha kaurahiutaleet jauhoksi.
2. Lisää tehosekoittimeen banaanit ja kauramaito.
3. Anna taikinan tekeytyä vartin ajan.
4. Paista kuumalla lettupannulla tai normaalilla paistinpannulla pieniä, pyöreitä pannukakkuja. Löydät sopivan lämpötilan paistaessasi.
5. Paista lettuja kunnes taikina kuplii toiselta puolelta pannulla ja käännä. Pannukakkujen kuuluu olla jenkkityyliin melko paksuja.
6. Tarjoile hedelmien ja marjojen kera.

 

 

2. Kolmen raaka-aineen tuorepuuro 

 

 

Mitä tarvitset:

- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kauramaitoa tai lehmän maitoa
- 0,5 dl tuoreita mansikoita tai pakastemustikoita
- 0,5 tl kanelia 

 

Vaiheet:

1. Valmista puuro edellisenä iltana, ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
2. Sekoita hiutaleet, maito ja kaneli keskenään kulhossa.
3. Pilko mansikat pieneksi / mustikat sellaisenaan ja kaada valitsemasi marjat puuron päälle.
4. Sekoita mansikat aamulla puuron sekaan ja nauti!

 


3. Taaperon tehosmoothie

 

Mitä tarvitset:

- 1,5 dl kauramaitoa 
- ½ banaani
- ½ avocado 
- ½ päärynä
1 dl marjoja (mustaherukka, mansikka)
5 kpl cashew- tai saksanpähkinää raastettuna

 

Vaiheet:

1. Sekoita kaikki ainekset tehosekottimessa aivan sileäksi. Lisää kauramaitoa taaperosi maun mukaan.
2. Raasta mukaan vielä haluamasi pähkinät, ja sekoita kunnolla.
3. Tarjoile smoothie joko nokkamukista, täytettävästä smoothiepussista tai mukista pillin kanssa.

 

 

Makoisaa aamupalaa!

 

Lue myös: Sormiruokailijan mustikkaiset puuromuffinssit ylijäämäpuurosta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen kuvitellut, että tuorepuurojen teko on työlästä, ja niissä on montaa erilaista siementä, terveysjauheita ja vaikka mitä taikoja kaurahiutaleiden lisäksi. Mieheni teki yksi ilta itselleen tuorepuuron jääkaappiin tekeytymään yön ajaksi, ja kun hän söi sitä aamulla niin kumpikin poika tuli kinuamaan sitä itselleen. Näin kävi muutamana aamuna, ja mieheni kyllästyi kun ei saanut syödä omaa aamupalaansa. Ajattelin, että teen pojille sitten kummallekin omat versionsa, ja yllätyin kuinka helppo mieheni resepti olikaan. Joel kysyy usein iltaisin jo, että voinko tehdä aamuksi "mustikkapuuroa", ja kumpikin poika ahmii tuorepuuronsa. Varjopuolena tässä on se, että joskus unohdan iltaisin tehdä puuron ja keitän aamulla kaurapuuroa. Arvatkaa vaan, maistuuko se enää edes maapähkinävoilla maustettuna? Teen puuron yleensä jäisillä mustikoilla, mutta nyt kun saa suomalaista mansikkaa, niin tietysti niillä. 

 

Mansikkainen tuorepuuro yhdelle

 

Mitä tarvitset:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kauramaitoa tai lehmän maitoa
  • 0,5 dl tuoreita mansikoita
  • 0,5 tl kanelia 

 

 

Vaiheet:

  1. Valmista puuro edellisenä iltana, ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  2. Sekoita hiutaleet, maito ja kaneli keskenään kulhossa.
  3. Pilko mansikat pieneksi ja kaada puuron päälle.
  4. Sekoita mansikat aamulla puuron sekaan ja nauti!

 

 

Voit muokata reseptiä vaihtamalla tuoreet mansikat vaikka pakastemustikoihin tai tuoreisiin, tai joihinkin ihan muihin marjoihin. Itse en laittaisi pakastemansikoita puuroon, sillä ne vetistyvät helposti eikä niitä saa pilkottua jäisinä. Joskus jos teen puuron itselleni, laitan sekaan vaniljasokeria ja chia-siemeniä.

 

Hyviä aamiaishetkiä!

 

Lue myös: Puuromuffinssit ylijäämäpuurosta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pojat syövät arkisin aamupalaksi edellisenä iltana tehtyä mustikkatuorepuuroa, tai aamulla keitettyä kaurapuuroa maapähkinävoilla. Itse nappaan yleensä vain juustoleivän mukaan, ja syön sitä usein ratikassa tai vasta toimistolla. Viikonloppuisin on siksi kiva tehdä koko perheelle yhteistä aamiaista, ja uunimunakkaat on meidän kestosuosikkeja. Muistan ulkoa meidän munakaspohjan, ja vaihtelemme täytteitä aina sen mukaan mitä kaapista löytyy. Mukana on yleensä aina kasviksia, jotain vihreää kuten pinaattia tai basilikaa, ja fetaa tai luomupekonia.

 

Koko perheen uunimunakas (4 hengelle) 

 

Sormiruokailijan annos
Sormiruokailijan annos

 

Mitä tarvitset:

  • 7 kananmunaa
  • 1 dl (kaura)maitoa tai -kermaa
  • 1 tomaatti tai puolikas paprika
  • 50 g kypsää pekonia tai kinkkua kuutioituna
  • 50 g juustoraastetta
  • Muutama tuore basilikan tai pinaatin lehti
  • Ripaus mustapippuria

 

Raasta juusto munakkaan päälle ennen uuniin laittamista
Raasta juusto munakkaan päälle ennen uuniin laittamista

 

Vaiheet:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Pilko täytteet pieneksi, myös pinaatin tai basilikan lehdet jos laitat ne munakkaaseen etkä tarjoile niitä tuoreena lisukkeena. 
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  4. Vatkaa munien sekaan myös maito tai kerma, ja mausteet.
  5. Sekoita lopuksi täytteet sekaan, ja kaada uunivuokaan. 
  6. Raasta juusto lopuksi munakkaan päälle, tai käytä valmista juustoraastetta.
  7. Kypsytä munakasta uunissa vuoan koosta riippuen 15-20 minuuttia.
  8. Jäähdytä hieman, ja annostele perheellesi!

 

Hyvää ruokahalua!

 

Testaa myös: Suloiset minimunakkaat uunissa

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Leonilla on taas jokin kausi, ettei puuro maistu lainkaan. Kaurapuuro on mielestäni aivan täydellinen aamupala, sitä voi höystää loputtomiin eri marjoilla, pähkinöillä tms. Harmi, ettei Leon ole aina samaa mieltä. Keitin yksi aamu taas normaaliannoksen puuroa, ja Leon työnsi heti lautasen pois edestään. Hän ei suostunut syömään itse lusikalla eikä antanut minunkaan auttaa. Tarjosin Leonille sitten maustamatonta jugurttia, Talk muruja ja marjoja. Laitoin kuitenkin puuron jääkaappiin, sillä en raaskinut heittää sitä roskiin. Olen monena päivänä tehnyt ylijääneestä puurosta puurorieskoja, mutta Leon alkaa olla jo niihinkin kyllästynyt. Niinpä ajattelin kokeilla jotain hieman makeampaa, ja loihdin ylijäämäpuurosta mustikkamuffinsseja. Nämä vegaaniset mustikkamuffinssit maistuvat varmasti paremmalta kuin puuro!

 

Mustikkamuffinssit puurosta 

 

 

Mitä tarvitset:

  • 2 dl valmista kaurapuuroa
  • 1 muussattu banaani tai mikä tahansa hedelmäsosepussi
  • 1, 5 dl jauhoja (vehnä, riisi)
  • 1 rkl kasvisöljyä
  • 0,5 dl mustikoita
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl Ceylon kanelia

 

 

Vaiheet:

  1. Muussaa banaani haarukalla, ja sekoita se tai valitsemasi hedelmäsose puuron joukkoon.
  2. Vatkaa jauhot ja mausteet kunnolla seokseen. Lisää öljy. 
  3. Lisää lopuksi jäiset mustikat, ja kääntele ne taikinaan varovasti.
  4. Laita muffinssipeltiin paperiset vuoat, ja laita jokaiseen reilu ruokalusikallinen seosta, niin että vuoka on 2/3 täynnä.
  5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Muffinssit ovat hieman veteliä uunista tullessaan, mutta asettuvat jäähtyessään.

 

 

SORMET SUUHUN JA BON APPÉTIT!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti -tunnisteella blogista.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018