Kirjoitukset avainsanalla päivällinen

Koko perheemme rakastaa intialaista ruokaa, ja etenkin erilaisia curryja. Nyt kun vietämme vegaanista tammikuuta, päätin tehdä kikhernecurrya. Kikherneet pehmenivät curryssa ihanan pehmeiksi, ja curry maistui koko perheelle riisin ja kaurajugurttiin tehdyn raitan kera. Curryssa maistuu mukavasti inkivääri, kumina ja kurkuma, mutta chilin jätin poikien takia vähemmälle. Lisää siis chiliä oman maun mukaan.

 

Lempeä kikhernecurry 4:lle hengelle

 

Mitä tarvitset:

  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 pieni punasipuli
  • 0,5 tl kuminansiemeniä
  • 2 rkl kikhernejauhoa
  • Mausteseos:
    • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 0,5 tl jauhettua kurkumaa
    • 1 rkl jauhettua korianteria
    • 0,5 tl jauhettua cayenne-pippuria
    • 3 rkl vettä
  • 1 tölkki liotettuja kikherneitä (n. 250 grammaa)
  • 1,5 dl tomaattimurskaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl garam masala-mausteseosta

 

 

Vaiheet:

  1. Tee esivalmistelut: Pilko punasipuli, ja silppua valkosipuli ja inkivääri pieneksi. 
  2. Sekoita mausteseos: Laita kulhoon pieneksi silputtu valkosipuli, inkivääri, kurkuma, korianteri ja cayenne-pippuri. Sekoita ja kaada mukaan 3 rkl vettä.
  3. Laita paistinpannulle kookosöljy, ja paista kuminansiemeniä keskilämmöllä minuutti. Lisää silputtu punasipuli ja paista muutama minuutti.
  4. Lisää kikhernejauho pannulle sipulien sekaan ja paista minuutti.
  5. Kaada paistinpannulle aiemmin tekemäsi mausteseos ja paista sekoittaen minuutti.
  6. Lisää sekaan 5 dl vettä ja kikherneet, ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 30 minuuttia. 
  7. Lisää paistinpannulle tomaattimurska ja garam masala, ja keittele ilman kantta noin 20 minuuttia kunnes curryn vettä on haihtunut tarpeeksi. 
  8. Tarjoile riisin ja raita-kastikkeen kanssa. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Vegaaninen kikhernepasta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

4-vuotias Joel on ollut hieman flunssaisena, ja hänelle on siksi maistunut ruokakin melko huonosti. Olin aikeissa tehdä lohipastan, joka on 2-vuotiaan Leonin herkkua. Valitettavasti Joel ei kauheasti välitä lohesta. Olen aiemminkin kertonut, että vaikkemme syö kotona lihaa, Joel ahmii pekonia hotelliaamiaisilla. Niinpä päätin lisätä pastaan luomupekonia tuomaan Joelin lempimakua lohen sekaan. En arvannut pastaa tehdessäni miten hyvin savulohi ja pekoni sopivat yhteen. Joel ei edes poiminut pastasta punasipuleita pois, vaikka alkaa yleensä valittaa sipulia nähdessään. 

 

Savulohipekonipasta neljälle

 

Mitä tarvitset:

  • 300 grammaa savulohta
  • 100 grammaa luomupekonia
  • 50 grammaa juustoa (parmesaani tai cheddar)
  • 1 pienehkö punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2,5 dl kaurakermaa 
  • Ripaus mustapippuria
  • Valitsemaasi pastaa pakkauksen ohjeen mukaan

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota punasipuli ja valkosipuli pannulla runsaassa öljyssä.
  3. Lisää kuutioitu pekoni kuumalle pannulle, kun sipulit ovat valmiit.
  4. Kun pekoni on ruskistunut, kaada paistinpannulle kaurakerma ja ripottele sekaan mausteet.
  5. Lisää savulohi pannulle kun pasta on melkein kypsää.
  6. Raasta puolet juustosta kastikkeen sekaan ja annostele pastan kanssa.
  7. Raasta loput juustot annosten päälle ja nauti!

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa jälkiruoaksi: Aito, italialainen tiramisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En ole tehnyt chili sin carnea lasten syntymän jälkeen, vaikka ennen söimme sitä melko usein. En tiedä miksen, sillä lapsemme tykkäävät mausteisesta ruoasta ja esikoisemme rakastaa papuja. Muokkasin silti ruokaa vähän lapsillemme sopivaksi, ja laitoin melko mietoa chilijauhetta ruokaan. Lisäsin sitten omaan annokseni enemmän. Tämä oli siitä huvittava ruoka meillä, että esikoinen kaivoi ruoasta pois kaikki paprikat ja kuopuksemme kaikki kidneypavut. Noh, kaikkia ei voi miellyttää!

 

Chili sin carne

 


Mitä tarvitset:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 prk (400/240 g) kidneypapuja
  • 1 prk (400 g) paseerattua tomaattia
  • 1,5 dl vettä
  • 1 tl jauhettua savupaprikaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl jauhettua korianteria

 


Vaiheet:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljyä kasarissa ja kuullota sipuleita 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Lisää kattilaan soijarouhe ja mausteet, ja jatka kuullotusta muutama minuutti.
  4. Lisää vesi ja anna sen imeytyä.
  5. Lisää lopuksi paseerattu tomaatti, kuutioidut paprikat ja huuhdotut kidneypavut.
  6. Hauduta chili sin carnea miedolla lämmöllä vartti.
  7. Tarjoile riisin ja raikkaan creme fraichen kanssa.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Kolme vartissa valmistuvaa arkiruokaa

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Yksi blogini suosituimmista tai ainakin haetuimmista aihepiireistä on nopeat arkiruoat. Tuntuu, ettei arkisin ole missään nimessä 20 minuuttia aikaa enempää ruoanlaittoon, eikä aina ehdi valmistelemaan seuraavan päivän päivällistä edellisenä iltana. Kokosin alle kolme vartissa valmistuvaa arkiruokareseptiä, jotka meillä ovat ahkerassa käytössä. Mitä teillä syödään kun on kiire?

 

1. Kermainen katkarapukastike riisillä

 


Tämä katkarapukastike on meidän perheen luottoresepti kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on se, että ruoan laittamiseen menee 15 minuuttia, eikä tarvitse pilkkoa kuin kesäkurpitsaa. Ja toinen syy on se, että kumpikin poika syö tätä aivan mielettömän hyvällä ruokahalulla. Meillä on pakasteessa aina katkarapuja ja soijapapuja hätävarana, jos emme keksi mitään muuta kokattavaa. Taaperomme rakastaa edamame- eli soijapapuja. Siksi tykkään laittaa niitä vähän joka ruokaan. Hän kuitenkin nirsoilee sipulin kanssa, joten en ole tähän ruokaan sitä sotkenut.
 

Lue resepti täältä: Kermainen katkarapukastike riisillä

 

2. Itsetehty Italianpata kasvisversiona

 

 

Italianpata on klassinen lastenlemppari ja arjen pikaruoka. Moni ostaa valmispussin kaupasta, ja lisää vain jauhelihan tai soijarouheen. Päätin kuitenkin tehdä pojillemme itsetehdyn italianpadan kasvisversiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Italianpatani sai hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki "hyvää, hyvää!" ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ja mikä parasta, itsetehdyn italianpadan valmistuksessa ei mennyt kauempaa kuin valmisversion kanssa puuhaillessa, ja ruoan saa vartissa pöytään.

Lue resepti täältä: Italianpata kasvisversiona (vegaaninen)

 

3. Sitruunainen kikhernepasta

 


Pastat ovat aina nopeita, ja tämä pehmeän makuinen kikhernepasta ei tee poikkeusta sääntöön. Pidän silti siitä, ettei tämä pasta vaikuta hätäpäissään vartissa tehdyltä. Kikherneistä tulee täyteläisen pehmeitä, eikä pasta maistu sitruunalta. Sitruuna tukee upeasti kikherneitä, aivan kuten hummuksessakin. Kikherneissä on paljon proteiinia, kalsiumia ja folaattia, ja loistava tapa korvata eläinperäisiä proteiininlähteitä.

 

Lue resepti täältä: Kikhernepasta valmistuu vartissa (vegaaninen)

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin reseptit ovat muuttaneet osoitteeseen: https://ninajaminit.vaikuttajamedia.fi  Nähdään siellä!

***

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: ninajaminit@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram