Kirjoitukset avainsanalla sormiruokaresepti

Espanjalainen munakas

Espanjalainen munakas on helppo ja monen muun ruokalajin kanssa yhteensopiva, proteiinipitoinen välipala tai lisuke joka nautitaan kylmänä. Teimme tätä viime viikonlopun piknikille välimerellisen pastasalaatin ja machego-juuston seuraksi. Voit tehdä munakkaan jo edellisenä iltana, sen maku ei kärsi lainkaan jääkaapissa. Tortilla espanola sopii myös sormiruokailijalle, sillä siitä saa hyvin otteen, se on pehmeää eikä sisällä lainkaan suolaa. 

 

Espanjalainen munakas (6:lle hengelle)

 

Mitä tarvitset:

  • 6 isohkoa perunaa (n. 300 gr)
  • 6 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • Oliiviöljyä
  • Ripaus mustapippuria ja 1 tl kuivattua paprikaa

 

Ruskista kuutioidut perunat pannulla

 

Vaiheet:

  1. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Silppua sipuli.
  3. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, laita pannulla 3 rkl oliiviöljyä, ja lisää sekaan sipuli, perunakuutiot ja paprikajauhe.
  4. Kun perunat ovat ruskistuneet, hiljennä lämpötilaa ja paista vielä 25 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsyneet. Lisää tarvittaessa öljyä.
  5. Riko kananmunat kulhoon, lisää sekaan mustapippuri ja vatkaa munien rakenne rikki.
  6. Kun perunat ovat paistuneet, kaada ne varovasti pannulta kananmunien sekaan.
  7. Kaada seos takaisin pannulle, ja paista miedolla lämmöllä vielä 20 minuuttia kunnes kananmuna on kypsynyt.
  8. Laita iso lautanen paistinpannun päälle, ja kippaa munakas lautaselle kääntämällä paistinpannu ylöslaisin. Liuta munakas takaisin pannulle, niin että toinenkin puoli saa paistopinnan ja paista vielä 5 minuuttia.
  9. Kaada lopuksi valmis munakas tarjoiluastiaan, ja anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoilua.

 

 

Hyvää ruokahalua!

Lue myös: Välimerellinen pastasalaatti

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teen pojille usein viikonloppuisin välipalaksi uunissa jugurttikohokkaita eri marjoilla. Käytän aina jugurttia, kananmunaa ja raejuustoa, joten kohokkaat ovat melko tuhteja ja pitävät hyvin nälkää. Voit käyttää halutessasi jugurtin sijasta rahkaa. Jos syöjänä on hieman isompi lapsi, mukaan voi lisätä hieman sokeria tai käyttää maustettua jugurttia, sillä näissä ei juurikaan makeutta ole. 1,5-vuotias Leon ei osaa vielä makeutta kaivata, ja koska hän pitää raejuustosta, niin nämä kohokkaat maistuvat oikein hyvin. 

 

Mustikka-jugurttikohokas

Mitä tarvitset:

  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl raejuustoa
  • 1/2 tl Ceylon-kanelia
  • 1 rkl jauhettua mustikkaa

 

 

Vaiheet:

  1. Sekoita kananmunan rakenne rikki, ja sekoita joukkoon kaikki ainekset.
  2. Kaada massa kahteen pieneen, uuninkestävään kulhoon.
  3. Paista uunissa keskitasolla 200 -asteessa 10-15 minuuttia kulhojen koosta riippuen, tökkää hammastikulla ja anna paistua vielä hetki jos kohokas ei ole kunnolla hyytynyt. 

 

Hyvää välipalahetkeä!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olemme melko valikoivia ravintoloiden suhteen, ja tykkäämme siksi tehdä pojille usein evästä mukaan jos menemme Linnanmäelle, Korkeasaareen tai johonkin muuhun paikkaan missä ei ole juurikaan valinnanvaraa ravintolan suhteen. Pastasalaatti on nopea, helppo ja kätevä eväsruoka, ja se maistuu sormiruokailijallekin. Teimme välimerellistä pastasalaattia taas viime viikonlopun Lintsi-reissua varten, ja Leonille minulla oli mukana myös Lohi-parsakaalimuffinsseja. Jälkkäriksi söimme Lintsin mainiot vohvelit hillolla ja kermavaahdolla. 

 

Välimerellinen pastasalaatti

 

Värikkäät pienet simpukkapastat sopivat hyvin pastasalaattiin

 

Mitä tarvitset:

  • 300 g pastaa
  • 1 tölkki mustapapuja
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • 50 g aurinkokuivattua tomaattia (n. 3 rkl jos valmiita kuutioita)
  • 100 g baby pinaatinlehtiä
  • 1 rkl pestoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl oreganoa
  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet: 

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Huuhtele pavut ja sekoita pastan sekaan. 
  3. Pilko paprika ja kirsikkatomaatit, ja sekoita pastan sekaan.
  4. Sekoita öljy, pesto ja mausteet keskenään. Kaada kastike muiden ainesten sekaan, ja sekoita.
  5. Lisää lopuksi mukaan huuhdellut pinaatinlehdet, ja sekoita varovasti.

 

Omat eväät mukana Linnanmäellä

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Sormiruokailijan eväät lyhyille matkoille

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Noudatamme säännöllistä ateriarytmiä, johon kuuluu välipala aina päiväunien jälkeen. Tai siis lapsemme noudattavat, itse syömme iltapalaakin välillä vasta kymmenen aikaan illalla. Joel onneksi saa välipalansa päiväkodissa arkisin, sillä välipalojen keksiminen on aina jotenkin hankalaa. Leon syö kuitenkin joka päivä välipalan kolmen aikaan, ja Joel myös viikonloppuisin. Listasin tähän teillekin meidän viisi luottovälipalaamme, joista jokin maistuu aina takuuvarmasti pojillemme. 

 

Jugurttiviikset mustikoilla
Jugurttiviikset mustikoilla

 

  1. Erilaiset itsetehdyt smoothiet - Smoothiet ovat siitä mahtavia, että niihin saa upotettua ne ehkä jo parhaat päivänsä nähneet hedelmät. Yksi suosikeistamme on avokadoa ja pähkinää sisältävä Taaperon tehosmoothie.
  2. Munakas pannulla tai mikrossa - Teen usein pojille munakkaan, johon tulee kananmunan lisäksi loraus kauramaitoa, ripaus pippuria ja jokin täyte. Mikromunakkaaseen saa helposti upotettua avokadoa, häyrytettyjä kasviksia tai vaikkapa lohta, kun taas pannulla paistetun munakkaan tarjoan usein sellaisenaan kookosöljyssä miedolla lämmöllä paistettuna. 
  3. Ylijäämäpuurosta tehdyt mustikkamuffinssit - Välillä kuopuksellemme ei maistu puuro lainkaan. Tälläisinä päivinä säästän syömättä jääneen aamupuuron, ja taion siitä näitä mustikkaisia puuromuffinsseja. Nämä vegaaniset mustikkamuffinssit maistuvat varmasti paremmalta kuin puuro!
  4. Maustamaton jugurtti marjoilla - Joel syö kreikkalaisen jugurttinsa saksanpähkinöillä ja hunajalla, mutta Leon syö jugurttinsa usein ihan sellaisenaan tai jäisten mustikoiden tai mustaherukoiden kanssa.Välillä pilkon sekaan banaania, ja kesällä tuoreita marjoja. Emme ole antaneet pojille sokerilla maustettuja jugurtteja, sillä Valion turkkilainen luomujugurtti on mukavan pehmeän makuinen ja maistuu sellaisenaankin. 
  5. Simppelin Sormiruokakeittiön reseptillä tehdyt vauvan puurorieskat eivät petä koskaan. Pojat tykkäävät syödä näitä porkkanaisia rieskoja juuri uunista tulleena. Sipaisen rieskojen päälle hieman voita, ja juustoviipaleen. Nam!



Mustikkaiset puuromuffinssit
Mustikkaiset puuromuffinssit

 

Mitkä on teidän luottovälipaloja?

 

Löydät perheemme suosikkivälipaloja #välipala -tunnisteella blogistani.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018