Kirjoitukset avainsanalla lounas

Makaronilaatikko on lasten lemppari, ja teemme sitä usein soijarouheella. Olen kokeillut tehdä makaronilaatikkoa nyhtökauralla ja Härkiksellä, mutta kumpikaan ei vakuuttanut poikiamme. Kokeilin uudehkolla Elovenan Muru Kaurajauhiksella, ja koostumuksesta tuli erittäin hyvä. Kaurajauhis on rakeisempaa ja irtonaisempaa kuin muut kokeilemani kaurapohjaiset valmisteet, ja se sopi makaronilaatikkoon yhtä hyvin kuin soijarouhe. Suosittelen testaamaan!

 

Makaronilaatikko Muru Kaurajauhiksella

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 ps Muru-kaurajauhista (225 g)
  • 5 dl makaronia
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 7 dl kauramaitoa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl currya
  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota paistinpannulla runsaassa öljyssä silputtu sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää Muru Kaurajauhis ja mausteet sekaan ja paista pari minuuttia.
  4. Sekoita uunivuokaan makaronit ja sipuli-kaurajauhispaistos.
  5. Sekoita kananmunat ja kauramaito keskenään ja kaada vuokaan tasaisesti.
  6. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.

 

 


 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Itsetehty italianpata kasvisversiona

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kävimme kesällä leikkipuiston lounaalla, ja siellä oli pari kertaa tarjolla italianpataa. Sekä Leon että Joel ahmivat sitä hulluna, joten päätin tehdä heille itsetehdyn itialianpadan kasvisversiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Italianpatani sai hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki "hyvää, hyvää!" ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ehkä ensi kerralla kokeilen vaihtelun vuoksi herneproteiinirouhetta. 

 

Italianpata kasvisversiona

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki paseerattua tomaattia (400g)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 grammaa (2dl) rakettispaghettia tai normaalia pieneksi katkottuna
  • 50 g pakastemaissia
  • 50 g pakasteherneitä

 

 

Vaiheet:

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli, ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää sipuli sekaan soijarouhe ja mausteet, ja paista pari minuuttia.
  3. Kaada 3 dl vettä soijarouheen sekaan, ja anna veden imeytyä.
  4. Lisää kattilaan vielä 2 dl vettä ja paseerattu tomaatti.
  5. Keitä viitisen minuuttia, ja lisää mukaan rakettispaghetti.
  6. Kun spaghetti on kypsää, lisää sekaan jäiset maissit ja herneet ja anna kiehua pari minuuttia.
  7. Annostele italianpata ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Herkullinen hernerouhebolognese, josta ei puutu proteiinia

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lapsemme, kuten varmaan suurin osa lapsista rakastaa pastaa. Olen aiemmin tehnyt bolognesen soijarouheesta, nyt kokeilin ensimmäistä kertaa hernerouheproteiinia ja hyvin maistui koko perheelle. Käytin VegeSunin rouhetta, mutta reseptin kannalta ei ole mitään väliä mitä merkkiä käytät. Koska maustan bolognesen aina melko hyvin, en maistanut juurikaan eroa soijarouheeseen tehtyyn bolognesekastikkeeseen. Mutta ravintosisällöltään herneproteiinirouhe voittaa soijarouheen, se sisältää 60% proteiinia, 4% rasvaa ja 19% hiilareita, ja saat 100 grammasta 6 g kuitua.

 

Hernebolognese (4:lle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl herneproteiinirouhetta
  • 3 dl vettä
  • 200g paseerattua tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5tl kuivattua basilikaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • Öljyä paistamiseen

 

 

Vaiheet: 

  1. Kuullota punasipulia paistinpannulla miedolla lämmöllä reilussa öljyssä kymmenisen minuuttia ja lisää loppuvaiheessa pieneksi pilkottu valkosipuli. 
  2. Lisää hernerouhe ja mausteet paistinpannulle, ja paista hetki.
  3. Lisää vesi pannulle, ja anna kiehua 5 minuuttia.
  4. Kaada rouheen sekaan paseerattu tomaatti, ja aurinkokuivatut tomaatit silputtuina. 
  5. Maista kastiketta ja lisää mausteita makusi mukaan, jätä kastike hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä siksi aikaa kun pasta kiehuu.
  6. Keitä haluamasi pasta, ja kokoa annokset. 

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Sitruunainen kikhernepasta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ranskalainen bouillabaisse on ihana keitto, ja tilaan sen mielelläni ravintolassa jos se löytyy listalta. Tämä Marseillen kaupungista kotoisin oleva tomaattinen äyriäiskeitto on kuitenkin melko monivaiheinen. Niinpä olen keksinyt oikotien onneen, ja teemme usein tätä laiskan kokin bouillabaissea. Jos mietit miten tästä versiosta edes tulee mieleen bouillabaisse, vastauksena on tomaattinen liemi, fenkoli, sekä tähtianiksen ja timjamin aromit. Se mitä tästä puuttuu on valkoviini ja merenelävät. Aitoon bouillabaisseen kuuluisi myös laittaa mausteeksi tuoretta meiramia, hyppysellinen sahramia ja cayennepippuria. Lasten takia olen lisännyt tähän perunaa, vaikka perinteisesti bouillabaissessa ei sitä ole, vaan leipä toimii hiilareina tässä ruokalajissa. 

 

Tomaattinen kalakeitto (Neljälle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 l kalalientä (vesi + fondi ohjeen mukaan, jos et keitä itse kalasta)
  • 500 g lohta
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 4 salottisipulia
  • 4 tomaattia (tai puolikas purkillinen säilöttyjä tomaatteja)
  • 1 fenkoli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Nippu tuoretta timjamia
  • Tähtianis

 


Fenkolit kesyyntymässä pannulla

 

Vaiheet:

  1. Viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja silppua, tee sama salottisipuleille.

  2. Paista fenkolia ja sipuleita paistinpannulla runsaassa öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. 

  3. Pilko valkosipulin kynnet, ja heitä pannulle muun paistoksen sekaan muutamaksi minuutiksi.

  4. Skalpeeraa tomaatit, eli vedä niiden laelle veitsellä ristiviillot, kasta kiehuvassa vedessä, ja ota kuoret pois viiltokohdista vetämällä. Pilko kuorettomat tomaatit kuutioiksi. 

  5. Laita kalaliemi kattilaan, lisää sekaan fenkoliseos, tähtianis, pilkotut tomaatit, perunat ja porkkanat.

  6. Lisää mukaan koko timjaminippu, mutta sido se yhdellä varrella kiinni, sillä yrttinippu otetaan pois ennen ruokailua.
  7. Kiehauta keitto, ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
  8. Poista timjaminippu, (meirami) ja tähtianis keitosta.
  9. Lisää kuutioitu lohi keittoon, ja kiehauta. Anna hautua viitisen minuuttia.
  10. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Vauvan helppo lohikeitto

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Blogiarkisto

2019
2018