Kaikki sormiruokailusta innostuneet ovat takuuvarmasti tehneet apinaevääksi nimettyjä myslipatukoita vauvalleen. Meiltä jää usein kaurapuuroa aamusta yli. Inhottavaa heittää ruokaa pois, joten olen muokannut löytämiäni apinaeväsreseptejä ja tehnyt oman versioni, jossa kaurahiutaleiden sijaan käytetään valmista kaurapuuroa.

Tässä siis maailman helpoin resepti puuropuikuloille, joita meidän tohlottaja ahmii onnellisena välipalaksi tai välillä aamuisinkin. Näitä voi myös pakastaa, ja säilyvät jääkaapissa maukkaina pari päivää.
 


Ainekset:

  • Puuro, jota kukaan ei jaksanut syödä
  • 1 banaani
  • Marjoja makua antamaan
  • 1 tl Ceylon-kanelia


Vaiheet:

1. Laita aamusta jäänyt kaurapuuro kulhoon. Määrällä ei niinkään väliä, voit tosin suhteuttaa marjojen ja Ceylon-kanelin määrän puuron määrään.

2. Muussaa/pilko pieneksi puuron sekaan yksi banaani, yksi teelusikallinen Ceylon-kanelia (vauvoilta kielletty tavallinen kaneli) ja valitsemiasi marjoja. Mulla tässä puolukoita. 

3. Sekoita kunnolla ja harkiten.
 



4. Muotoile uunipellille haluamasi muotoisia keksejä/patukoita massasta.

5. Paista uunissa 200c 18 minuuttia keskitasolla, ja muista myös ottaa uunista ulos.

6. Odota, että aikaansaannoksesi jäähtyvät hieman ja tarjoile pienelle nautiskelijallesi.
 

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018