Teemme arkisin melko nopeita ruokia, kuten Bataattipataa tai Tofua satay-kastikkeella. Viikonloppuisin kun meillä on enemmän aikaa, tykkäämme myös käyttää sitä ruoanlaittoon. Syömme paljon mausteisia, itämaistyylisiä ruokia. Lohipyörykät kookoskastikkeella on yksi sellainen. Vaikka ruokalaji itsessään on helppo tehdä, sitä varten pitää pilkkoa valkosipulia, inkivääriä, chiliä, raastaa limen kuorta ja rouhia vielä maapähkinöitäkin. Arkena tällaiseen näperrykseen ei valitettavasti ole aina aikaa.Olimme tehneet pyöryköitä aika monta kertaa, ennen kuin saimme ne meidän makuumme sopivaksi lisäämällä limen kuorta ja korianteria. Lohipyörykät maistuvat taaperollemmekin, sillä hän on tottunut syömään mausteita. 
 

Lohipyörykät kookoskastikkeella (4:lle hengelle)

 


Mitä tarvitset:

 

Lohipyörykät:

  • 600 g lohta
  • 1 chilli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta, pienennettyä inkivääriä
  • 1 limen kuori
  • 1/2 dl korianteria (ei ole pakollinen jos ei maistu)
  • 2 kananmunaa
  • 6 rkl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Seesaminsiemeniä pyöryköiden koristeluun

 



Kookoskastike

  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 rkl pilkottua, tuoretta inkivääriä
  • 2 tl kalakastiketta
  • Muutama korianterin nippu
  • 2 rkl limemehua
  • 1 rkl soijaa
  • Hieman srirachaa, maun mukaan
  • 1 tl ruoko- tai kookossokeria
  • Kourallinen rouhittuja maapähkinöitä
  • 1 rkl Maizenaa sekoitettuna 2 rkl vettä
     

 

Vaiheet:

  1. Hakkeloi lohi pieneksi ja laita kulhoon.
  2. Sekoita lohen joukkoon kaikki muut ainekset paitsi kananmunat.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä myös ne lohimassaan.
  4. Laita lohimassa 30 minuutiksi jääkaappiin tekeytymään.
  5. Tee massasta pyöryköitä ja kieritä ne seesaminsiemenissä.
  6. Laita riisi kiehumaan. Seuraa pakkauksen ohjeita. 
  7. Paista pyöryköitä pannulla 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Tai laita uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi. Jos paistat pannulla, kääntele pyöryköitä varovasti, jotta ne saavat tasaisen paistopinnan. Voit rikkoa yhden pyörykän varmistaaksesi niiden kypsyyden.
  8. Sekoita kookoskastikkeen kaikki ainekset kasarissa.
  9. Kuumenna ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.
  10. Lisää veteen sekoitettu Maizena loppuvaiheessa, ja keitä kunnes kastike suurustunut mieleiseksesi.

 



 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Herkullinen uuniriisi, jota kokeiltuasi et enää keitä riisiä

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ruokaa rakastava blogi, jossa kahden pienen kulinaristin äiti kokkaa perheelleen kasvisruokapainotteisesti. Arvostamme yhdessä syömistä, lasten kanssa ruoanlaittoa, ja toisinaan myös lapsiystävällisiä ravintoloita. Eniten harmittaa 2-vuotiaan uhmainen nirsous ja sitruuna jälkiruoassa. Jaan kanssanne perheemme lempiruokien reseptejä, nopeita arkiruokia ja jälkiruokia unohtamatta.

Saat meidät kiinni: sormetsuuhun@gmail.com 


Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018