Oikein naurattaa, kuinka tää elämä on lapsen myötä nykyään niin erilaista joissain asioissa. Esikoisen kohdalla viis veisasin äitiyspakkauksen kuoseista tai sisällöstä, mutta nyt oon jo kaksi kuukautta odottanut vuoden 2019 pakkauksen julkaisua! Tällä kertaa minulla on hyvät mahdollisuudet saada ”valita” sekä 2019 vuoden että 2018 pakkauksen välillä. Tai sitten voin ottaa tuon edun rahana.

Onko toisen lapsen kohdalla enää järkeä ottaa kumpaakaan pakkausta?

Vuoden 2018 lempparituote oli ehdottomasti makuupussi. Makuupussi oli syy myös vuonna 2017, miksi odotin kyseisen vuoden pakkausta (viimeiselle päivälle, jolloin ehdin vielä tilata!). Pidin vain enemmän kyseisten vuosien kuoseista.

Tällä kertaa vuoden 2018 makuupussi on mielestäni kivempi.

Mutta 2019 pakkauksessa en näe villahousuja, huopatossuja, unipussia, maistelututtia enkä lusikkaa.

Vuoden 2019 pakkauksen myssy ja collegehaalari on supersöpö ja bodyissa on ihana jääkarhupuku – voiiii! Mutta 2019 pakkauksessa en näe villahousuja, huopatossuja, unipussia, maistelututtia enkä lusikkaa. Tammikuussa Kelalta tiedotettiin, että jatkossa pakkauksen sisältöä tullaan karsimaan, koska työolot osassa äitiyspakkauksen tuotteita valmistavissa yrityksissä eivät ole olleet hyvät. Mutta muutoksien kerrotaan näkyvän vasta aikaisintaan ensi vuoden (2020) pakkauksessa. Ymmärrän erittäin hyvin panostamisen laatuun ja sosiaaliseen vastuuseen, mutta esimerkiksi unipussi ja maistelututti olivat loistava lisä aiempiin pakkauksiin! Nyt ne ovat kadonneet.

Yllä vuoden 2019 pakkaus ja alla vuoden 2018.

Kovimpaan käyttöön pakkauksen sisällöstä meillä on tullut:

MAMILAN! Herranjestas, tämä on kyllä jonkun korkeamman voiman lahja imetystaipaleen alussa.

Makuupussi. Äidilläni on omanikin, vuodelta -88, vielä tallessa. Olen ostanut vielä yhden ekstramakuupussinkin, jotta pystyin leikata siihen reiät ja laittaa rattaisiin vöiden läpi.

Iloisena vuoden 2017 äp:n makuupussissaan puolivuotispäivänään<3!

Villasekoitehaalari. Tämähän menee meillä edelleen esikoisella ja onkin ollut kovassa käytössä.

Kaikki hygieniatarvikkeet. En olisi osannut ostaa näistä varmaan mitään! Kynsisakset ovat olleet hyvät, koska reunat on pyöristetty niin niillä ei saa kovin pahaa jälkeä aikaan. Alkuun käytin myös paljon lämpömittaria vaunuissa (kesävauva), koska pelkäsin, että lämpö nousee liian korkeaksi. Myös tissisuojat olivat alkuun jatkuvasti käytössä suojaamassa paitoja maitolänteiltä.

Petivaatteet. Nämä ovat myös edelleen käytössä.

Itse laatikko! Siellä meidän pikkuinen nukkui yli puolen vuoden ikään asti 😊

Taustalla näkyy pinnikseen sijoitettu äitiyspakkaus. Tässä kuvassa Kipsu saanut jatkaa uniaan äidin vieressä sängyn puolella!

Näillä puheilla tilaan vuoden 2018 pakkauksen heti, kun saan tilaamiseen tarvittavan todistuksen neuvolasta. Mutta miettikää miten upeaa, että voin tällaistakin arviota tehdä maassamme, jossa jokainen lapsi on oikeutettu näin mahtavaan pakettiin tarpeellisia tuotteita. Rahan sijasta haluan ehdottomasti myös kuopukselle ”äitiyspakkausvaatteita” säästettäväksi ja vaikka hygieniatuotteita onkin sitten tuplana, niin voin lahjoittaa niistä osan tulevaisuudessa niitä tarvitsevalle. Musta on aina ollut kiva ihailla niitä vaatteita, joita äitini on omasta äitiyspakkauksestani säästänyt. Kuinka se muoti kiertääkään ympyrää 😉

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Ylläolevassa kuvassa Kipsu makoilee mun, vuoden -88, makuupussin päällä

Meinaatko sä ottaa vuoden 2019 pakkauksen? Oletko ottanut kaikille lapsillesi aina äitiyspakkauksen vai tuet?

Täältä voit käydä katsomassa koko vuoden 2019 pakkauksen sisällön!

Kommentit (12)

Ihan mamina
1/12 | 

Ihana postaus! Oon kyllä tyytyväinen, että tilasin 2018 pakkauksen vaikka teki mieli odottaa tätä. 2018 pakkauksessa on kivempi toppapuku ja pussi, mut 2019 pakkauksessa kivemmat vaatteet. Myös 2018 pakkauksen villapuku on ihan ykkönen! 

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Kiitos <3 mä aion tilata heti pakkauksen ku vaan saan sen lapun kouraan ja toivon, että saan ton 2018-pakkauksen! Viime vuonna niitä on kuulemma riittänyt kesäkuuhun asti niin nyt toivon samaa! :D

Nannamiharu
2/12 | 

Meille syntyi tammikuussa perheen kolmas lapsi ja mä jätin pakkauksen ottamatta. 2 aikaisemman lapsen vaatteet on kaapissa tallessa, osa jopa käyttämättöminä ku esim toppavaatteet olivat väärää kokoa jne. Näin ollen otin rahana. Rahat käytän oikean kokoisten kausivaatteiden ostamiseen. Saan useamman talven toppavaatteet kuitenki rahalla ostettua. Kirpparilta tottakai kun sitä suosin muutenkin. Ja jotenki, alkanu menee masentavaan värimaailmaan nuo vaatteet. Ite kaipais sellasta räiskyvää värimaailmaa

Innis
3/12 | 

Esikoiselle otettiin pakkaus 2016 ja nyt kohta syntyvälle otettiin äitiysavustus rahana. Minua ahdistaa tavaramäärät, ja siksi jätettiin toinen pakkaus ottamatta. Jos saatavilla olis ollut vielä 2017 pakkausta tälle tulevalle, niin sitten olis ollut vaikeampi valinta, siinä oli ihania värejä! Ajatus oli ostaa erikseen tuo makuupussi tulevalle kuopuksellekin, että se sitten jäisi säästöön.

Sonja
4/12 | 

Jännää, miten tämä 2019 pakkaus jakaa mielipiteitä. Itseäni tämä miellyttää hieman enemmän, varsinkin makuupussi ja metsäneläinkuosit, lintupöksyt ja -body. :) Viime vuoden pakkauksen juhlavuoden Suomi100-huopatossut löysin kirpparilta uutena 1,50€, toivottavasti mahtuvat vielä juhannuksena syntyvälle esikoistytölle. Pakkauksen värit oli mielestäni kivan neutraaleja, joita voin helposti yhdistellä keltaisiin ja retrokuvioisiin kirppislöytöihini. Itse panttaan hakemusta viimeiseen hetkeen, että saisin tämän uudemman! :D Ihanaa odotusta sulle.

Annika79
5/12 | 

Oon ottanu jo kolme pakkausta, joten nyt en ota. Meillä on riittävästi tallessa sisaruksilta, joten epäilen että ei tarvitse hommata mitään. Olin laiska enkä laittanut myyntiin. Onneksi. :D Rakkaimmat ja arvokkaimmat säästin ja kaikki vähänkään nuhjuisemman näköiset vein neuvolan lahjoituslaatikkoon tai UFF:lle. Eilen vein taas kassillisen neuvolaan ja edelliset oli sieltä hävinneet.

Mäkin tein tuon saman että hommasin tori.fin kautta vanhan äp-makuupussin ja leikkasin siihen reiät valjaille vainuihin. :D

Taskukokoinen
6/12 | 

Vuoden 2018 pakkauksessa on kaikenlaista pikkusälää, koska äitiysavustuksen arvo nousi kesken kaiken viime vuonna ja se lisäarvo piti jotenkin täyttää pikkutuotteilla. Itse sain kesävauvalle 2018 viimeisten joukossa vuoden 2017 pakkauksen lisäarvotuotteilla, ja sen myötä sain esim. kaksi kuumemittaria. 😅 Vuoden 2019 pakkaus taas on suunniteltu järkevämmäksi kokonaisuudeksi ja siinä on esim. paljon enemmän bodyja kuin aiemmissa pakkauksissa, oliko peräti 14 kpl.

Minusta on myös vain hyvä että epäkäytännöllinen unipussi on korvattu unihaalarilla! Meidän bebe ei ainakaan perustanut pussista, johon jäi jalat jumiin.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Aijaa 😂 Joo todellaki on järkevää suunnitella pakkaus paremmaksi kokonaisuudeksi eikä väkisin tukkia turhaa kamaa boksiin. Meillä unipussi tuli aktiiviseen käyttöön 🙏

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram