Vauva-arki on nyt toden totta alkanut ja vauva määrää tahdin! Tämä vauva ei ole lainkaan niin hyvä nukkuja alusta asti kuin isosiskonsa ja äidillä meinaa olla välillä hieman hankala pysyä hereillä päivisin. Muistan viimeksi imetyshormonien pitävän minulla hyvän meiningin jopa kuusi kuukautta, mutta nyt olen aivan naatti jo muutaman viikon jälkeen. Kysyin instagramissa teidän vinkkejä päivistä selviämiseen, kun ei voi vain nukkua esikoisen vaatiessa oman osuutensa huomiosta. 

Kuuntele vinkit hereillä pysymiseen podcastina alta:

Teidän suosikkivinkit (vähiten ääniä saaneesta suosituimpaan) päivistä selviämiseen huonon yön jälkeen:

Koko ajan pitää olla jotain tekemistä (6 ääntä)

Eli ei saa hetkeksikään pysähtyä tai läsähtää sohvalle, koska siihen jäät ja väsy vyöryy yli. Pitää olla koko ajan joka päivä jotain tekemistä, niin pysyy hereillä! Tämän oon myös ottanut käyttöön ja täytän kalenteria jo edellisellä viikolla!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Musiikki (7 ääntä)

Musiikki on ollut kyllä ihana lisä aamuissa ja myös podcastit! Oon nyt oman podin myötä oppinut kuuntelemaan muidenkin omia ja sehän on aivan ihanaa, kun on mukamas aikuista seuraa! 

Esikoinen päiväkotiin (8 ääntä)

Täytyy olla jälkiviisas ja sanoa, että oon ollut kyllä hullu, kun edes harkitsin, että en laittaisi esikoista hoitoon pariksi päiväksi viikossa. MINÄ siis en selviäisi yövalvomisista, jos en voisi lohduttaa itseäni ajatuksella maanantain ja tiistain päiväunista. Nuo päivät on nyt myös muuttuneet pyykkihuolto- ja siivouspäiviksi ja näin ollen voin sitten loppuviikon käyttää energiani taaperon kanssa touhuamiseen.

Mee sieltä, mistä aita on matalin! (8 ääntä)

Tää tulee jotenkin aika itestään nyt toisen lapsen kohdalla. On jääny hääräämiset sikseen enkä ees tunne siitä huonoa omaatuntoa.

Suklaa & sokeri (9 ääntä)

Tämän ohjeen oon ottanu kyl turhan kirjaimellisesti. Oon aivan koukussa irtokarkkeihin, tällä viikolla tein porkkanakakkua ja synnytyksen jälkeen oon tehnyt varmaan viidesti mustikkapiirakkaa! Oon päättänyt, että jälkitarkastuksen jälkeen tää saa loppua. Onko muita, jotka aloittaa terveellisemmän elämän vertaistuellisesti mun kaa? :D

Ulkoile (10 ääntä)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Ulkoilu on kyllä varmasti superhyvä tapa! Taapero saa päästellä höyryjään ja kaikki saa nauttia raittiista ilmasta. Tätä aloin heti noudattaa – myös sateella uuden sadetakkini kera!

Pakko vaan jaksaa (10 ääntä), En edes tiedä (8 ääntä), Kaikkeen tottuu (7 ääntä)

Nää on varmaan kaikki totta, mutta miettikää kuinka surullista? No, onneks tämäkin on vaan vaihe!

Läheisten ja ulkopuolinen apu (20 ääntä)

Tässä oon tosi huono (niinkuin suomalaiset yleisestikin), mutta onneksi isovanhemmat ovat tarjonneet itse apuaan ihanan aktiivisesti taaperon kanssa. Miksi sitä onkaan itselle niin vaikea pyytää apua? En mä ainakaan koskaan oo katsonut ketään kieroon, joka on kertonut palkanneensa hoitajan vaikka MLL:n kautta. Päinvastoin! Musta se on ihailtavaa, että tietää omat rajansa, ottaa omaa aikaa eikä vaan väkisin PÄRJÄÄ lapsiperhearkea läpi.

Kahvi (24 ääntä)

Kahvia en juo, mutta oon alkanut miettiä, että tällä menolla aloitan ihan pian! Teetä osa suositteli myös, jos ei kahvi maistu. 

Nuku aina kun pystyt (35 ääntä) eli silloin, 

  • kun lapset nukkuu
  • kun puoliso tulee töistä
  • kun on viikonloppu ja puoliso voi ottaa vetovastuun
  • kun on joku kylässä

Tässä oon kehittynyt ihan sikana! En edes tiedä, mitä ajattelin esikoisen vauva-aikana, kun hääräsin ja siivosin koko päikkäriajat. Niinkuin se kämppä sotkuineen ei odottaisi? Mies on onneksi ottanut hienosti koppia (ilman nalkutustakin ;)) esikoisen viihdytyksestä, joten hänen ollessa kotona, minulla on kyllä mahdollisuus levätä.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Muita

Lisäksi muita hyviä vinkkejä oli musta huumori, maca-jauhe ja perhepeti. Viimeisin ei valitettavasti meillä toimi, koska en kertakaikkiaan saa itse unta siten. En, vaikka olisin kuinka väsynyt. Tai katsotaan asiaa uudelleen jonkin ajan kuluttua!

Puuttuuko listasta joku oleellinen vinkki? Otan kaikki kiitollisena vastaan!
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018