Otsikko oli aluksi Mitä hankintoja olen tehnyt ajatellen tärkeintä eli vauvan nukkumisjärjestelyjä? Muutin sitä, koska ehkä tärkeintä on kuitenkin yleinen hyvinvointi, mutta kyllä unet ja nukkuminen kuuluu siihen erittäin isosti – koko perheen osalta! Oon ollut jo alusta asti täysin vakuuttunut siitä, että tämä uusi tulokas tulee olemaan hirviö nukkumisten suhteen, koska Kipinä oli niin helppo.

Mitä hankintoja olen sitten tehnyt helpottaakseni tulevia öitä?

Kenguruhoito!

Tämä ei ole hankinta, mutta ehdottomasti maininnan arvoinen asia liittyen uniin. Aivan kuten Kipinäkin, myös uusi tulokas saa aluksi nukkua mahdollisimman paljon sekä äidin että isän kengurussa. Jo tutkimuksien perusteella se on erittäin tärkeää kaikille vauvoille, mutta myös (oman kokemuksenkin mukaan) myös isälle ja äidille <3

Whisbearin uusi versio E-zzy

Meillä Whisbear on ollut niin korvaamaton esikoisen kanssa, että en voisi kuvitellakaan aloittavani vauva-arkea ilman tätä apuria. E-zzy on kehitellympi versio nallesta. Sen lisäksi, että se suhisee samoin kuin nallukka, mukana tulee app. Appin kautta voit säätää äänenvoimakkuutta ja valita suhiseeko huoneessa white vai pink noise vaiko sittenkin rauhalliset aallot. Lisäksi appista voit valita vauvan itkun ”kuunteluherkkyyden”, jonka perusteella laiskiainen alkaa suhista. Nallen kolmen tunnin valmiustilan sijaan E-zzy-laiskiaisen valmiusajan voit valita itse jopa 23 tuntiin saakka. Valmiusajalla tarkoitetaan siis aikaa, jolloin nalle/laiskiainen kuuntelee, jos vauva alkaa itkeä. Jos se havaitsee itkun, alkaa suhina. Lisäksi app mittaa unen pituutta ja sen statistiikkaa. En ole vielä tutustunut täysin appi, mutta näitä yllämainittuja on tullut testattua.

Kapalointi

Ostin lapsimessuilta Lullaloven bambuviltin, jonka aion ottaa jo sairaalaan mukaan. Se on niin pehmeä, että jopa herkän ja läpikuultavan ihon omanneen keskosen äiti suostuu käärimään vauvansa siihen! :D Lisäksi aion hankkia vielä myös Kipsulla käytetyn swaddle upin, jonka myin ajatuksissani tieltä pois.

Esikoinen kapaloituna pieneen peittoon. Tämä peittoihin kapalointi opetettiin meille keskolassa.
Esikoinen kapaloituna pieneen peittoon. Tämä peittoihin kapalointi opetettiin meille keskolassa.

Vähän ammattimaisempi keskolan hoitajan kapalointinäyte!
Vähän ammattimaisempi keskolan hoitajan kapalointinäyte!

Vauva swaddle upissa
Vauva swaddle upissa

Unipesä

Esikoisen ajalta säästin unipesän, jonka läheiseni tekivät yhteistyöllä. Se pääsee varmasti uudelleen käyttöön. Tällä kertaa oon fiksumpi ja laitan aina vauvan ja pesän väliin harson, niin ei tarvi joka päivä pestä koko unipesää pukluista!

Tutti

Näen niin paljon enemmän positiivisia asioita tutin käytössä kuin negatiiviisia, että tutti pääsee heti käyttöön, kun vain imetys sujuu.

Pinnasänky & äitiyspakkauksen laatikko

Pinnasänky löytyy jo. Se on mieheni vanha. Mutta alkuun vauva saa nukkua äitiyspakkauksen laatikossa, niin kuin Kipinäkin. Haaveenani olisi saada se kattoon roikkumaan sänkyni viereen, jotta voisin sängystä heilutella sitä vauvan herätessä!

Sitteri

Tarkoitus ei ole tietenkään nukuttaa lasta jatkuvasti sitterissä, mutta esikoisen kanssakin sitä oli helppo siirtää sen mukaan, missä itse pyörii. Uskon, että meidän tapauksessamme myös touhukkaan taaperon ollessa läsnä päivisin, on hyvä ettei vauva makaa "tiellä"!

Kipsu hoitamassa myös unille sopivaa valaistusta. Sitteri kirpulta 30e?
Kipsu hoitamassa myös unille sopivaa valaistusta. Sitteri kirpulta 30e?

Kantoreppu 

Meillä on tällä hetkellä valmiina Kipsun Manduca, mutta haluaisin kokeilla paljon suositeltua Tulaa. Onko tästä mielipidettä teillä? Kipsu siis tapasi nukahtaa kantoreppuun, jos en minnekään muualle häntä saanut unille 😊

Tuplarattaat

Tilanne on sama kuin aiemmassa postauksessa: en ole saanut mitään aikaiseksi näiden osalta ja nyt en enää tiedä tarvitaanko me näitä vai vaan jokin seisomalauta vanhoihin vaunuihin? Joka tapauksessa, vaunukoppa tulee tarpeeseen, koska päikkärit on parhaat siellä! <3

Itkuhälytin

Itkuhälyttimiä meiltä löytyy esikoisen ajalta jo kaksi. Radiopuhelimet suoraan 90-luvulta, jotka mieheni löysi kotikotoaan ja kuvallinen itkuhälytin. Tästä oon kertonut jo aiemmin, mutta mua rauhoittaa, kun voin ihan konkreettisesti nähdä vauvan kuulemisen lisäksi. Näiden lisäksi nyt myös aiemmin mainitussa E-zzy laiskiaisessa on itkuhälytin, mutta en ole vielä varma tulenko käyttämään sitä ainakaan päikkäreillä. Joka tapauksessa, tuollainenkin ominaisuus löytyy.

Viimeinen "hankinta" ajatellen vauvan unia eli ig-kyselyiden ylivoimainen voittaja: Tissi! 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Mikä oli teidän pelastuksenne ajatellen vauvan unia? Vai oliko mikään? :D

Ps. E-zzy -laiskiainen saatu Unikarhu/Whisbear Oy:ltä

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 | 

Meillä nukkumista auttoivat esikoisella tutti ja kuopuksella ei mikään :D no ei vaan, kuopuksen kanssa tehtiin niin, että hän nukkui miehen ja minun välissä koko vauvavuoden ja imetin häntä useaan otteeseen öisin taaperoksi asti. Nuo oli ainoat keinot rauhoittaa yö ja saada edes vähän nukuttua.

Vierailija
2/10 | 

Mistä oot hommannut tän e-zzyn? Meillä myös whisbear edelleen korvaamaton ja seuraavalle ajattelin jotain myös hankkia :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Kyseinen yksilö tarttui matkaan lapsimessuilta, ja nyt niitä näyttäisi saavan verkkokaupastakin! :) Meillä kans nalle on edelleen aivan pakko olla joka paikassa :D

Satu K.
3/10 | 

Meillä unien pelastajia ovat edelleen hihattomat unipussit ja tutti sekä ensimmäiset kuukaudet pelastuksia olivat kantoreppu ja trikooliina.

Meillä oli kantoreppuna Tulan free-to-grow ja rakastin sitä sen helppouden takia. Mutta nämähän ovat täysin makuasioita, itseäni tuossa free-to-grow-mallissa viehätti se, ettei mitään erillistä vauvatukea tarvinnut. Manducaa en tosin ole koskaan kokeillut, mutta voin suositella tuota Tulan ftg:ta. :) Nyt meillä on käytössä 2 koon Integra ihanassa kettukuosissa, sillä harmillisesti Tulassa ei riittänyt minulle säädöt selkäkantoa varten (olen siis about 153 cm pitkä :D). 

Tiina/Fit Fat Mama
4/10 | 

Unipesä oli ihan huippu pikkuvauva aikana! Sitterissä ei neiti viihtynyt aluksi ollenkaan, mutta n. 3kk alkaen viihtyi välillä. Tula free to grow kantoreppu on tosi hyvä ja sitä voin suositella :). Miina oli pienenä toooooosi äidin tyttö ja oli ihan pelastus sillon jos piti vaikka imuroida, niin vauva kantoreppuun ja avot. Nukahti monesti myös siihen.

Nyt kun hän on vajaa 2-vuotias, niin ei tule käytettyä kuin melkein matkoilla, mutta esim. lentokentällä tosi hyvä. Ja selkäystävällinen! :) 

Kirjoitin Tula free to growsta täällä;

https://blogit.terve.fi/fitfatmama/tula-free-grow-kantoreppu/

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Oi kiitos, meenkin heti lukemaan! Ja kyllä tää nyt alkaa siltä vaikuttaa että tota tulan ftg:ta kokeilen 🤔 kiitos kommentista ❤️

Vierailija
5/10 | 

Suosittelen testaamaan tuota kantoreppua ennen ostoa. Meillä oli esikoisella Tulan standard ja hankin ftgn testaamatta, koska ajattelin niiden olevan kantotuntumalta samanlaiset. En pidä ftgstä yhtään ja se lähteekin heti kiertoon, kunhan vauvatukea ei enää tarvitse. Itse testaisin esim paljon kehuttua Bobaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018